Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, tammikuuta 15, 2014

Pistoja

Joku on saattanut ehkä ihmetellä, miksei täällä ole vielä tänä vuonna näkynyt yhtään ristipistoja - olihan tärkein uudenvuoden käsityölupaukseni keskittyä aiempaa enemmän pistelyihin. Olen kyllä pistellyt tänäkin vuonna joka päivä, paitsi reissun vuoksi jäi neljä päivää välistä. Yksi pistelytyö meni jo viime viikolla kehystämöön, ja haen sen sieltä huomenna, eli merkitsen sen myös kirjanpitooni vasta huomenna valmistuneeksi (eihän viimeistelemätön työ ole valmis). Mutta olen myös tässä vajaan viikon aikana tehnyt toisenkin ristipistotyön, jonka kehystin itse tänään heti pistojen valmistuttua.

Kitara & saksofoni -taulu
Tehty ajalla: 9.-15.1.2014
Malli: Cross Stitch Card Shop -lehti nro 67/ Happu 60th Key (omin muunnoksin)
Kangas: 14 ct luonnonvalkoinen aida (joka oli alunperin valkoinen, mutta käytin sen sipulinkuoriliemessä, niin siitä tuli luonnonvalkoinen)
Langat: DMC 168, 415, 676, 677, 729, 780, 801, 815, 992, 3371, 3799, 3821, 3822, 3852
Pistot: Ristipistoja, 1/4- ja 3/4-pistoja, jälkipistoja
Koko: n. 8x8 cm; 47x47 pistoa
Viimeistely: Kehys 12x12 cm
Muuta: Ihan kiva tuli. Muutin hieman mallia omiin tarkoituksiini sopivammaksi.

Tämä malli oli alunperin tehty 60-vuotiskortiksi siinä ristipistolehdessä, jossa muutenkin on pelkästään korttien malleja. Mallissa luki englanniksi "Happy Birthday" ja oli vielä 60-vuotisonnittelujakin. Jätin onnitteluosuudet pois ja lisäsin niiden paikalle vähän lisää nuotteja. Onnittelut olivat punaisella, ja jotta sain punaistakin tähän kuvaan, kirjoin nuo nuottien seassa leijailevat pisteet punaisella, vaikka alkuperäisessä mallissa ne olivat keltaisella.

Alkuperäisessä mallissa kitarassa oli kyllä kuusi viritystappia, kuten kuuluukin, mutta vain viisi kieltä! Minua ihan suunnattomasti häiritsee, jos soittimista tehdään ristipistomalleissa "melkein oikeita", esimerkiksi on pianon koskettimet, mutta ne eivät ole samanlaiset kuin oikeassa pianossa (alla olevassa kuvassa olevan pianon koskettimet olivat alkuperäisessä mallissa ihan vääränlaiset, nekin olen korjannut omaan pistelyyni). Tässä mallissa oli nähtävästi esteettisistä syistä laitettu kitaraan vain viisi kieltä. No, minä tein niitä kieliä kuusi, kuten pitääkin. :)


Tämä taulu on ollut varmasti vuosia suunnitteilla, koska minusta se vaan sopii tuon toisen taulun pariksi; sekin oli kyllä alkujaan kortin malli. :) Tuossa vanhemmassa taulussa on nyt jo kolmannet kehykset; alunperin laitoin siihen ruskeat kehykset, jotka kuitenkin tarvitsin yhteen toiseen työhön, joten vaihdoin silloin tilalle mustat. Kun sitten olin ostamassa tähän uuteen tauluun kehyksiä, päätin samalla ostaa toiseenkin ihan samanlaiset mutta vaan isommalla aukolla, jotta nämä näyttävät vielä enemmän parilta. :)

Nämä taulujen kuvat tekevät myös historiaa, sillä niiden alla oleva "pöytä" lähtee meiltä huomenna pois. Toki sen tilalle on jo tullut uusi tässä alkuviikosta, taulutkin siirtynevät sitten sen päälle mitä todennäköisemmin. Lisää tästä "pöydästä" mahdollisesti myöhemmin... :)

Tänään oli kyllä aivan mahtava ulkoiluilma: pakkasta parisenkymmentä astetta ja ihana auringonpaiste! :) Tosin minun mielestäni kaikki säät sopivat ulkoiluun, ainoastaan kesähelteellä pysyn mieluummin sisällä, mutta kaikki muut säätilat kelpaavat! :) Tänään oli kyllä aika jännää pyöräillä uimahallille, sillä ehdin jo viime viikkojen aikana tottua uimahallireissuillani siihen, että saa jännittää pyörän pystyssä pysymistä ja kastuu vesisateessa läpimäräksi. Vaikka eipä tuo ole menemistä haitannut. :) Molemmat lapsetkin ovat pyöräilleet koko syksyn ja talven harrastuksiinsa 3 kilometrin päähän säällä kuin säällä. Mitenkäs muuten sitä autoton perhe mihinkään pääsisi? ;) Kyllä minä niin nautin tästä talvesta joka vuosi aina vaan enemmän ja enemmän, vaikka on se syksy yhä se lempparivuodenaika. :)

Pirteitä pakkaspäiviä! :)

18 kommenttia:

 1. Hienot soittimet oot pistelly!
  Mä en uskalla ajaa talvella pyörällä ollenkaa. Tänä talvenahan on täällä länsirannikolla hyvin päässy pyöräilee, mut nyt on pyörä viety kellariin. Nyt siis kuljetaan jalkasin. Onneks meiltä ei oo kovinkaan pitkä matka minnekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Minusta talvipyöräilyssä ei ole mitään "uskaltamista", samanlaistahan se on kuin kesälläkin. :) Minä en pysty sairauteni vuoksi kävelemään kuin 100-200 metriä kerrallaan, joten välillä bussilla kulkeminenkin on kropalle rasittavampaa kuin saman matkan pyöräileminen, jos ei pysäkki ole ihan määränpään vieressä. Käyn siis pyörällä ihan tuossa lähikaupassakin, vaikkei sinne ole kuin se 200 metriä.

   Poista
 2. Tosi upeat nuo soitin taulut.
  Onneksi tänään pakkanen lauhtu alle -10 ja pääsin ulos, miulla kun ei keuhkot kestä yli -10 asteen pakkasia, ja jos tuulee niin pienempikin pakkas määrä on liikaa,
  Miun entinen käly ajoi töihin aina pyörällä, työmatkaa oli 30km. ja keät talvet hän pyöräili töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Mullahan on astma, ja aiemmin mullakin ahdisti henkeä yli -10 asteen pakkasella. Mutta nykyään ei tunnu enää missään, oon kaiketi karaistunut sen suhteen. :) Oli mulla tänään jonkin aikaa kauluri suun edessä hengitysilmaa lämmittämässä, mutta huomasin pian, etten sitä edes tarvitse.

   Poista
 3. Nuo talut onkin sinulle sopivia. Minäkin tykkäsin käydä aamulla lenkillä Pakkasta -14, mutta kun ei tuullut ja aurinko paistoi, oli ihana kävellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pakkassää on kyllä ihana, kun osaa pukeutua oikein - ja liikehän pitää myös lämpimänä. :) Riittää pienikin happihyppely ulkona, sekin jo virkistää kovasti.

   Poista
 4. Mä olen viettänyt elämäni ekat 20 vuotta autottomassa perheessä, mutta ei meillä koskaan pyöräilty talvella, vaan käveltiin tai kuljettiin bussilla. Eikä talvella muutenkaan nähnyt juuri pyöräilijöitä, paitsi postinkantajia. Sitten kun vietin yhden talven Oulun lähellä, niin siellähän pyöräili "kaikki" - lienee siis jokin kulttuuriero?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Ouluhan on tunnettu pyöräilykaupunkina. :) Silloin kun oli ne vesikelit, niin pyörätiet oli täällä paljon paremmassa kunnossa kuin autotiet! Vähän matkaa piti polkea autotien laitaa, niin eihän siinä pysynyt pystyssä ollenkaan, mutta pyörätiet oli kaikki niin hyvin hiekoitettuja, että saattoi aivan huoletta polkea menemään. :) Isäntä pyöräilee paljon pidempiäkin matkoja kuin minä, minäkin kuljen muutamaa kilometriä pidemmät matkat bussilla tämän heikentyneen kuntoni vuoksi. Ja vaikka minä lähtisin ennen isäntää kotoa, niin hän on pyörällä aina paljon aiemmin perillä kuin minä bussilla.

   Poista
 5. Kesäihmisenä olen pakkasesta ihan eri mieltä, olisi jo kevät! Mutta soittimien kuvasta ajattelen samalla tavalla: sen pitäisi näyttää oikealta, ei sinne päin. Tykkään kovasti molemmasta työstäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makuasioistahan ei voi kiistellä, minä taas en ole kevät- enkä kesäihminen. :) Kiitos kommentista ristipistoihin! :)

   Poista
 6. Hienoja soitinaiheisia töitä ja kehykset sopii niihin ihan Täydelleen! Kivaa että teet taas enemmän rp-töitä niiden valmistumista on niin mukava seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen kyllä aina tykännyt ristipistoista, mutta jotenkin viime vuosina ne ovat vaan jääneet vähemmälle. Nyt kun en jaksa kovin paljon neuloa ja virkata, niin pistely taas maistuu paremmin. Ja ainakin näitä pieniä töitä on sikäli kiva tehdä, että ne valmistuvatkin nopeasti. Jossain vaiheessa sitten aloitan varmasti jotain isompaakin.

   Poista
 7. Samaa mieltä, että jos jotakin kuvataan, sen pitää näyttää oikealta. Siksi varmaan en oikein koskaan ole innostunut esim. Picassosta, vaikka taitelijalle pitää sallia oma näkemyksensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, taidehan on tietysti taidetta, siinä sallittakoon vähän vapauksiakin. :) Mutta jos selkeästi tehdään jotain esinettä esittävä kuva, joka on muuten ihan "oikean näköinen", mutta joku pikkujuttu on sitten päin honkia, niin se kyllä häiritsee. Vaikkapa pianonkoskettimet, jotka ovat ihan väärässä järjestyksessä. Se on vähän sama juttu, kuin kuvassa olisi koira, jolla olisi viisi jalkaa ja kaksi häntää. :)

   Poista
 8. Ihanat ovat molemmat taulut! Minäkin tykkään talvesta kovasti. Eilen illallakin koiranulkoilutuslenkillä oli upea ilma, kun lumi narskui kenkien alla ja kuu valaisi maiseman. Riittävästi vain lämmin ylle, niin ei kovempikaan pakkanen haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu, pukeutumiskysymyshän tuo talvikin on. Minä olin aiemmin hirveä vilukissa, oli monta villapaitaa päällä parinkymmenen asteen pakkasilla. Nykyään huomaan tarkenevani paljon vähemmilläkin villapaidoilla. :) Toisaalta mulla on tällä viikolla ollut kahdet villahousut toppahousujen alla, toiset aika ohkaiset merinovillasilkkikalsarit, niiden päällä ylipolven ulottuvat villasukat ja sitten vielä itse kudotut villahousut. :)

   Poista
 9. Hienoja pistelyitä, tuosta kuvan korjauksesta olen kanssasi samaa mieltä, kuin koira kahdella hännällä :)
  Säällä kuin säällä tarkenee.Aiemmin minäkin ja lapset ovat olleet talvipyöräilijöitä, vaan emme enää. Matkaa taajamaan kun on yli 20km. Minulla oli oikein talvirenkaatkin, ainoa haitta oli oikein kova pakkanen, joka jähmensi pyörän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Mulla oli yhtenä talvena eturenkaassa nastarengas, mutta ei siitä oikein ollut iloa, kun mulla aina takapyörä suttasi. ;) Nyt on vauhti sen verran hidas, kun ei ole hirveästi voimia polkea, että ei paljon haittaa, vaikka vähän horjahtelisikin. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)