Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, tammikuuta 14, 2014

Minttu sekä villa

Taas on valmiina yksi neuletyö, joka on yllättäen etiopianuttu. ;) Tällä kertaa sain kulutettua loppuun mintunvihreän Wool-kerän, jonka kaveriksi valitsin turkoosin. Näin nämä jämäkerät pikkuhiljaa vähenevät... :)

Etiopianuttu
Tehty ajalla: 9.-14.1.2014
Lanka: Novita Wool minttu (305) ja turkoosi (369)
Langankulutus: 75 g
Puikot: 3 mm
Koko: Vauva
Muuta: Etiopiaan

Raidoitus tässä nutussa on samantyylinen kuin edellisessä pinkissä nutussakin, ja tuo pieni raita rintamuksessa on taasen matkittu sitä edellisestä lilasta nutusta. Käytän siis tosiaan langanjämät tehokkaasti loppuun, yhtäkään langanpätkää ei saa jäädä ylimääräistä. :)

Kommenteissa kysyttiin ohjetta etiopianuttuun. Jokaisessa nuttupostauksessani on ollut tähän mennessä linkki pyörönä neulottavaan nuttuun, se löytyy aina kuvatekstistä. Jos nutun haluaa neuloa tasona, siihen löytyy ohjeet tästä linkistä. Itse teen aina pyörönä, joten linkki siihen ohjeeseen tulee kyllä jatkossakin löytymään kaikista tulevista nuttupostauksistani samasta paikasta kuin tähänkin saakka.

Laskin jäljellä olevat Nallen, Woolin ja Vilman jämäni, ja niitä riittää vielä yhdeksään nuttuun! :) Olen siis tässä nuttuprojektissani puolivälissä menossa. Tarkoittaa myös sitä, että jos saan tehtyä 1-2 nuttua viikossa, kuten tähänkin asti, vielä saatte kestää näitä nuttupäivityksiä ainakin kuukauden päivät, ennen kuin siirryn muihin neuleisiin. :) Minä kun en tosissaan osaa pitää montaa käsityötä kerralla kesken, ja niin kauan kuin nuttuihin varatut langat ovat kopassani, pidän tätä projektia keskeneräisenä. Virkkuuprojektihan tässä on rinnalla menossa, mutta vaikka sitäkin olisi tarkoitus tehdä edes pari riviä päivässä, niin niinpäs vain eilenkin jäi koko virkkaaminen, enkä kyllä eilen tainnut montaa silmukkaa neuloakaan. Sen sijaan kyllä selvitin sotkeutunutta lankakerää aika pitkään... ;) Vaan onhan se yksikin silmukka aina edistystä. :)

Ihania, kirpeitä pakkaspäiviä kaikille! :)

10 kommenttia:

 1. On muuten aivan ihanan värinen tämä nuttu, nättejä nuo edellisetkin kyllä. Sinulla jatkuu nuttuprojekti ja minulla sytomyssyprojekti. :) Ja kummassakin voi hävittää ihanasti jäännöslankojaan. :) Tosin minä en ole vielä päässyt aivan niihin jämiin, mutta... Nututkin kyllä kovasti houkuttelevat minua ja niihinkin on sopivia lankoja jemmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mukava, kun on näitä projekteja - vaan eipä sitä oikein voi kovin montaa projektia olla päällekkäin. Mulla on tämä nuttuprojekti ollut niin pitkään mielessä, että nyt aattelin keskittyä tähän, ja sitten taas myöhemmin myssyihin. :) Yleensä en osaa näitä projekteja lopettaa, ennen kuin langat loppuvat, koska aina edellistä tehdessä tulee monta uutta ideaa seuraavaan nuttuun tai myssyyn. Nytkin on jo mielessä väri- ja raidoitusideat ainakin kolmeen seuraavaan nuttuun, ja yksi nuttu tämän turkoosin jälkeen on jo päässyt puikoillekin, kun oli pakko päästä heti testaamaan raidoitusideaa. :) Myssyjen kanssa käy yleensä samalla tavalla.

   Poista
 2. Hei Mari.. pitkästä aikaa avasin tämän puolen .. Olen itse myös ajatellut näitä nuttuja, mutta yhtään en ole aikaiseksi saanut ;/ Kauniit on värit tässä nutussasi :)
  Mukavaa kevään odotusta simulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kylläpä niitä nuttuja ehtii tehdä sitten, kun inspis iskee. :)

   Kevättä en kyllä odota yhtään, nautin tästä talvesta nyt ihan täysillä - ja sitten alan odottaa syksyä! :D

   Poista
 3. Ihana nuttu tämäkin! Vaikken jokaiseen nuttuun erikseen kommentoikaan, niin aina mielenkiinnolla katselen, että mitä värejä, raidoituksia ym. taas oletkaan käyttänyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämä on oikeasti hauskaa puuhaa katsella omia jämälankojaan ja miettiä, mitkä värit sopisivat yhteen ja ennen kaikkea riittävät yhteen nuttuun. Tähän mennessä on ollut helppo tehdä valintoja, kun joitakin lankoja esim. tuota turkoosia on ollut useampikin kerä, mutta nyt kun kaikkia värejä alkaa pian olla vain vajaita keriä, niin tulee vähän enemmän haastetta tähänkin hommaan. :)

   Poista
 4. Nämä ovat kyllä niin kauniita, kun olet miettinyt värit ja sävyttänyt nämä aina niin nätisti. Ja tosiaan mielenkiintoista nähdä, millaiset niistä jämäkerien jämistä tulee, kun itsekin totesit ylemmässä kommentissa, että haasteet lisääntyvät värien vähentyessä :)

  Minulta ei onnistuisi, välillä tuottaa tuskaa jaksaa neuloa esimerkiksi sukalle toinen sukka pariksi, puhumattakaan että tekisin samaa työtä uudelleen ja uudelleen :D Afrikkalaisia kukkiakin virkkaan aina välillä pinon ja hylkään sitten koko projektin pidemmäksi toviksi odottamaan uutta inspiraatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En koe, että tekisin "samaa työtä" uudestaan, kun näissä on aina se värimaailma eri. Toisin kuin siis jos tekee kaksi sukkaa, niistähän tehdään yleensä kaksi täsmälleen samanlaista. Mutta jaksaahan niitä sukkia tehdä vaikka kuinka paljon, kun vaan vaihtaa lankaa ja värejä, eikös? :)

   Olen kyllä suunnitellut näitä nuttuja siten, ettei todennäköisesti edes viimeiseen nuttuun jää pelkästään pikkunöttösiä, vaan jotain väriä jää enemmän tavallaan pohjaväriksi. Mulla kun on tosiaan ihan korkkaamattomiakin "jämäkeriä", jotka on ostettu johonkin tiettyyn työhön, mutta lankaa on saattanut jäädä ylimääräistä jopa yli 100 grammaakin.

   Poista
 5. Kauniit ovat tässäkin nutussa värisävyt:) Minulla on nyt poikkeuksellisesti 2 projektia yhtäaikaa menossa. Kummitytön peittoprojekti on niin isotöinen, että on pakko aina tehdä jotain muuta välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sama juttu mulla, että on se peittoprojekti, jota en pysty tekemään kuin ihan pikkupätkän päivässä, ja sitten täytyy olla neuletyö rinnalla. Ja muutenkin, kun peitto syntyy yhtenä kappaleena, niin ei sitä oikein mihinkään bussiin tai lääkärin odotushuoneeseen oteta mukaan... ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)