Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, tammikuuta 09, 2014

Pinkkiä! :)

Alkuvuoden valmistuneiden käsitöiden lista on aika tylsä... nuttuvaihde on tainnut jäädä päälle. :) Tässä jälleen yksi sellainen, tällä kertaa pinkki.

Etiopianuttu
Tehty ajalla: 5.-8.1.2014
Lanka: Novita Wool vadelma (534), Viking Vilma vaaleanpunainen (622)
Langankulutus: 72 g
Puikot: 3 mm
Koko: Vauva
Muuta: Etiopiaan

Tähän nuttuun kului todella sopivasti tuo vaaleanpunainen Viking Vilma loppuun, juuri ja juuri jäi 4 cm langanpää pääteltäväksi. :) Vaihteeksi tein tasaisempaa raidoitusta, ja vaaleanpunaisen lähestyessä loppuaan oli hauska vaihtaa vähäksi aikaa raidoitus toisinpäin. :) Näihin nuttuihin on kyllä tosi kiva kuluttaa langanloppujaan!

Käsi on ilmoittanut taas vastalauseensa, kun olen tehnyt niin monta samanlaista työtä peräkkäin. Aloitinkin tämän nutun valmistuttua eilen illalla rinnalle virkkaustyön, joka tulee olemaan varmasti pitemmän ajan projekti. Nallea on kyllä senkin työn lanka, mutta jospa vähän helpottaisi tekemistä, kun vaihtelee koukun ja puikkojen välillä. Etiopianuttuja tehdessäni olen huomannut, että sekin auttaa, kun vaihtelee pyöröpuikon pituutta - 40 cm pituinen puikko on muuten sopiva näihin nuttuihin, mutta oikea käteni väsyy sen kanssa nopeammin kuin 60 cm puikon kanssa, joka kyllä sekin käy nuttuihin, mutta on ehkä vähän turhan pitkä. Mutta niitä kun vaihtelee samankin työn aikana, niin kyllä se siitä. :) Joskus olen nutun yläosan kutonut seitsemällä sukkapuikollakin! :D

Mukavaa päivänjatkoa!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva, että jaksat tätäkin nuttua kehua, vaikka näitä tulee täältä liukuhihnalta... ;)

   Poista
 2. Olet sie sitkeä sissi, kun jaksat vastoinkäymisistä (=hidasteista) huolimatta tehdä koko ajan hienoja käsitöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Minusta vastoinkäymisissäkin piilee aina mahdollisuus. Jos en jaksa vääntää palmikoita tai isoja käsitöitä samaan tapaan kuin ennen, voin tehdä jotain pienempiä ja helpompia. :) Ja tämä kropan kiukuttelu on tosiaan vaan hidaste, kaikille asioille täytyy varata vähän enemmän aikaa, ja pistää asiat tärkeysjärjestykseen.

   Poista
 3. Itselläni kipeytyy sormet 40cm pyöröpuikolla neuloessa ja mitä ohuempi puikko on, sitä hankalampi sillä on neuloa, Sormet puutuu ja kämmenet tönköttyvät.

  En muista oletko maininnut, onko tuohon Etiopia- nuttuun ohje ollut jossakin? Meinaan, kun langanloppuja itselläkin löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisessa nuttupostauksessani on linkki pyörönä neulottavan etiopianutun ohjeeseen, niin tässäkin postauksessa, katsopa tarkasti! :)

   Poista
 4. Kaunis nuttu taas ja niin tarpeellinen varmasti.
  Miekii oon huomannu et käsille on hyvä jos vaihtelee erilaisilla puikoilla neulomista ja jopa virkkaakin välillä. Itselleni parhaat on puikot kokoa 2,75-3,75. Ja lyhyet pyöröt on myrkkyä, niillä en pysty kauan neulomaan, 60cm on paras. Paksut puikot ja paksu lanka on kyl minulle kauhistus varsinkin nyt kun oikea käteni ei ole kunnossa vieläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mulle nuo 3 mm puikot on ehkä vähän liian ohuet, yleensä joku 3,5 - 4 mm on ollut suosikkini. Sen vaan olen huomannut, että tuo terve käteni ei ole moksiskaan erilaisista puikoista, ainoastaan sairas käteni alkaa kiukutella. Toisaalta se nyt kiukuttelee muutenkin. Noissa lyhyissä pyöröissä on se puikko-osa jotenkin lyhyempi kuin sukkapuikoissa tai pidemmissä pyöröissä, se varmaan tekee sen, että se ei tunnu niin mukavalta.

   Poista
 5. Kiva tuo raidoituksen vaihtaminen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu, se tuli vaihdettua noin päin, koska vaaleampi lanka alkoi loppua. Ei siis mitenkään etukäteen suunniteltu. ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)