Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, joulukuuta 17, 2013

Hartian lämmikettä

Eilen täällä vilahti koruja, jotka tein lampaanvillan jämänöttösestä. Nyt on vuorossa se isompi työ, josta koruihin riittänyt nöttönen jäi yli. Huivihan siitä tuli. :)

South Bay Shawlette
Tehty ajalla: 11.-15.12.2013
Lanka: Luovon Puojin 2-säikeinen villalanka luonnonvalkoinen
Langankulutus: 228 g
Virkkuukoukku: 4 mm
Koko: n. 175x85 cm
Muuta: Lahjaksi


Olen jo kerran aiemmin tehnyt tällä ohjeella South Bay Shawlette -huivin, ja malli tuli nyt mieleeni, kun halusin tehdä lahjaksi virkatun huivin. Lankaa nimittäin oli sen verran, että kun halusin käyttää sen kokonaan loppuun, niin neulotusta huivista olisi tullut liian iso, mutta virkatusta juuri sopivan kokoinen. Sitä paitsi virkaten syntyy jälkeä nopeammin, ja virkattu on muutenkin aina niin paljon neulottua kauniimpi. Lankahan tähän kului melkein loppuun, ja loput jämät näitte jo eilen. :)


Reunan viimeistelin tuollaisella omasta päästä kehitellyllä nirkkosysteemillä.

Meillä on muutaman viikon päästä tulossa melkoinen synttärisuma, kun osuu kahdet pyöreät synttärit peräkkäisille päiville (70 v ja 90 v); toinen minun ja toinen isännän suvussa. Saman viikon sisään pitäisi vielä pitää yhdet synttärit omassakin perheessä. Tämä huivi menee lämmittämään siis 90-vuotiaan hartioita.


Kortti-idea minulla on ollut jo pitkään mielessäni, mutta kovin aikaisin en uskaltanut alkaa sitä tekemään. Kukan ja lehden olen virkannut jo aiemmin, käytän noita tarvittaessa kortteihin. Pitsi on jotain vanhaa kaupasta ostetun pitsin jämää, muistaakseni joihinkin keittiön kappaverhoihin tuota pitsiä olen aikoinaan ostanut.

Tällaista siis tällä kertaa, huomenna kenties jotain ihan muuta. :) Mukavaa tätä päivää sinulle!

14 kommenttia:

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)