Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, marraskuuta 07, 2013

Uusi viritys

Puolitoista viikkoa sitten esittelin virkkaamani käsityökorin.


Korista tuli aika lörppö, vaikka koitin sitä tukea piippukrassiviritelmilläkin. Kori ehti olla minulla käytössä noin viisi päivää, kun se oli lopulta jo niin lörpähtänyt, ettei sitä voinut kunnolla käyttää.

Siispä viime perjantaina päätin poistaa piippukrassiviritelmät ja laittaa korin tärkkäykseen. Tärkkiliemeen upposi paketillinen palasokeria sekä ehkä puoli pussillista hienoa sokeria - enempää en uskaltanut käyttää, ettei nyt ihan koko talon sokerit mene tärkkiliemeen. Pyöreä ja korkea pyykkikori oli juuri sopivan kokoinen, että saatoin jättää sen päälle pingotettuna korin kuivumaan ja kovettumaan oikeaan muotoonsa. Ja sitä kuivumistahan kesti: tiistaina kori oli kuiva, mutta edelleen tosi lörppö. Sen sijaan keskiviikkoiltana kori olikin yllättäen ihan kivikova! :) Kuivuminen ja kovettuminen kesti siis reilut viisi päivää, mutta sen odottaminen kannatti:


Kuvia vertailemalla varmasti huomaatte eron! :) Kokoahan korilla on edelleen halkaisijaltaan 35 cm, tärkkääminen vähän kohotti korin korkeutta: aiemmin mittasin korkeudeksi 20 cm, nyt se on 23 cm. Tuntuu, että tähän mahtuu nyt enemmänkin tavaraa, vaikka eihän tähän nyt mahdottomasti tarvitse mahtua, ainoastaan keskeneräinen käsityö, joita minulla on yleensä vain yksi. Paitsi kuvassa on peräti kaksi, kun korissa on nyt sekä neuletyö että ristipistotyö - eli molemmat keskeneräiset työni. :) Tai no, onhan niitä keskeneräisiä tarkalleen ottaen kolme, koska huovutuskurssin työkin on kesken, kun en pystynyt eilen menemään kurssille sitä tekemään loppuun.

Ihanan kirpeää pakkastorstaita! :)

18 kommenttia:

 1. Tärkkäyksen vaikutus todella näkyy kuvassa:) Minullakin on poikkeuksellisesti kaksi keskeneräsitä työtä, koska toinen on niin suuritöinen, että teen sitä muiden hommien välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tuolle korille antaa "hieman" ryhtiä. ;) Mukava lukea, että on muitakin, jotka keskittyvät yhteen työhön kerrallaan. Mulla on yleensä yksi neule/virkkuutyö ja yksi ristipistotyö tekeillä; ristipisto on ollut monta kuukautta kaapissa, mutta nyt koitan pistellä sitä päivittäin, jotta se valmistuu ajallaan.

   Poista
 2. Ensimmäinen kori muistuttaa hieman minun paperista tehtyä hellehattua sen jälkeen kun mies päätti pestä siitä liat pois.
  Minunkin pitäisi tehdä jotain korin tapaista makkarin nurkkaan. Siellä on tyhjä pieni kolo mihin ei saa aikaiseksi oikein mitään järkevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kori on virkattu vanhoista lakanoista revityistä kuteista, kirpparilta löysin. Trikookudekin kävisi varmaan mainiosti.

   Poista
 3. Kori pesi kasvonsa ;) Siitähän tuli tosi kiva ja pyssyy hyvin kasassa. Itekki pitäny kokkeilla tuota tärkkäystä kahteen flipflopista virkkaamaani korriin. Se on jääny tekemättä aina vaan ja eipä niitä voi korreiksi kutsua ku ovat niin lörpähtäneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilepa tuota tärkkäämistä, kannattaa varata riittävästi tärkkivärkkiä, jos on isoja koreja!

   Poista
 4. Ai teillä on pakkasta. Täällä sataa tihuuttaa vettä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin eilen oli pakkasta tuota kirjoittaessani, mutta koko ajanhan tuo heittelee nollan molemmin puolin. Tänään apteekissa piipahtaessani satoi vettä, mutta jo sisälle päästyäni tuli lunta aivan myrskyksi asti.

   Poista
 5. Kannatti käyttää reilusti sokeria, sillä korihan on tosi napakka ja kuin uusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä oli sitä palasokeria, ostin joskus viime talvena paketin, kun halusin testata palasokerin tehoa hellan puhdistuksessa. Ei ole tullut sitä käytettyä muuten, niin nakkasin koko paketin tuonne. :)

   Poista
 6. Minullakin kokemus lörppäkorista... Pitää varmaat tehdä tärkkiliemet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo korithan näyttävät kaikissa kuvissa tosi napakoilta, mutta taitavat olla toista maata todellisuudessa, tai ehkä jotkut pienet korit pysyvätkin kasassa ilman tärkkiä, mutta tässä tapauksessa ei ollut kyse ihan pikkukorista. ;)

   Poista
 7. Nuo matokudejutut on tosi kivoja ja kiva tehdä, mutta voi varjele mikä rääkki käsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ovat, ja mulla vielä tuli noista ihottumaa, kun ne kirpparikuteet olivat peräisin vanhoista lakanoista, jotka oli pesty hajustetulla pesuaineella, ja olen niille hajusteille allerginen.

   Poista
 8. Wau mikä kori.
  Mukavaa viikonloppua sinulle

  VastaaPoista
 9. No huh, mikä muutos! Pitäisiköhän munkin tärkkäillä matonkudekorejani.. Jäikö pinta minkä tuntuiseksi tärkkäämisen jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sellaiseksi kovaksi, ei ole siis tahmea eikä sokerinen mitenkään.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)