Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, lokakuuta 18, 2013

Vessaan

Nyt tuli tehtyä peräti kaksi poikkeusta käsityösuunnitelmiini. Minunhan piti kutoa pelkästään sukkia koko Sukkasadon ajan, mutta nyt tuli tehtyä välillä muutakin. Toisekseen minulla ei yleensä ole kuin yksi käsityö kerrallaan tekeillä, joten senkin puolesta tämä poikkesi normaalista.

Huomasin vain maanantaina messuostoksiani varastoidessani, että eihän niille matonkuteille ollut mitään säilytyspaikkaa. Joten pakkohan ne oli sitten virkata samantien matoksi. Näin paksun ja jäykän kuteen työstäminen oli sen verran raskasta, että tein vain muutaman kerroksen päivässä, muutenhan tällaisen olisi voinut vaikka yhdessäkin illassa virkata.

Vessan matto
Tehty ajalla: 14.-18.10.2013
Malli: Isoäidinneliö + omaa sovellusta
Lanka: Pellavanaru valko-beige-pinkki + Trikookude pinkki
Langankulutus: 1439 g
Virkkuukoukku: 10 mm
Koko: 78x78 cm
Muuta: Kiva tuli! 
 

Tämä päätyi alkuperäisestä ajatuksesta poiketen vessan lattialle. Oikeastaan se sopikin sinne paremmin, sillä vessan edellinen mattohan meni viikko sitten pilalle, ja väliaikaisesti siellä oli kodinhoitohuoneesta siirretty matto. Mutta nyt kodinhoitohuoneen matto pääsi takaisin omalle paikalleen, sillä tämä sopii paljon paremmin juuri vessaan.


Malli on ihan omasta päästä, mitä nyt isoäidinneliötä virkkasin vähän alkuun. En halunnut käyttää mitään valmista mallia, koska tarkoitukseni oli upottaa tähän kaikki ne kuteet, jotka messuilta sunnuntaina ostin. Pinkki trikookude kuluikin niin tarkasti, että oli lähestulkoon mahdotonta saada enää viimeistä pylvästä virkattua, mutta sainpas kuitenkin. :) Pellavanarua jäi reunuksen jälkeen vielä muutaman metrin pätkä, jonka sitten pujottelin kahden pinkin kerroksen väliin, kuten kuvasta voi huomata, siihen se upposikin ihan viimeistä senttiä myöten.


Pellavanarussa on kivasti tuollaista pinkkiä säiettä, joten siitä syystä valitsin tuon pinkin kuteen kaveriksi. Pellavanaru ryhdittää mukavasti mattoa - pelkästä trikookuteesta virkkaamani matto on vähän lörppö, mutta tämä asettuu oikein mukavasti kuosiinsa.

Näin on vessan ilmekin vähän vaihtunut, tosin ehkä vähän hempeämpään suuntaan, sillä se monta vuotta palvellut matto oli iloisen kelta-vihreä, ja väliaikainenkin matto oli reippaan oranssi-punainen. Vähän tuntuu siltä, että tämäkin olisi kaivannut jotain pirtsakampaa väriä lisäksi, mutta näillä mennään! :)

Mukavaa perjantain jatkoa!

14 kommenttia:

 1. Matosta tuli oikein kiva. Sinä olet kyllä aikamoinen mestari käyttämään lankoja niin, ettei mitään jämiä jää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Gramman tarkkuudella mittaava puntari on hyvä apu jämälankojen käytössä, se on varsinkin viimeisillä kerroksilla tarpeen, kun täytyy pohtia, mikä väri otetaan seuraavaksi ja millaisella mallivirkkuulla tai -neuleella sitä kannattaa tehdä. Ja sittenhän lopuilla pätkillä voi aina tehdä koristeita, kuten tässäkin tuo narun pujottelu. :)

   Poista
 2. Tosi kiva matto! Ja näyttää passaavan täydellisesti teidän vessaan ainakin kuvan perusteella! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, mitoiltaan passaa ainakin oikein hyvin. Väreiltään passaa silloin, jos on pinkit pyyhkeet, nyt ei ole. ;)

   Poista
 3. Hauska matto! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Mukavan ja hauskan näkönen matto :)

  VastaaPoista
 5. Ompa maukavan näköinen matto,pellavan käyttö antaa matolle just sen mukavuuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuosta pellavanarusta se ajatus lähtikin. Tai oli toki messuille lähdettäessä mielessä, että josko ostaisin trikookudetta mattoon, mutta sitten tuon pellavanarun näkeminen sai ideat laukkaamaan, ja trikookuteita myytiin samalla kojulla. :)

   Poista
 6. Hieno matto, sait sen jo valmiiksi. Se antaa kivasti väriä vessaan. Itsellä on matto vähän vielä kesken, jospa tässä viikonlopun aikana saisi sen valmiiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä maton tekemiseen, siinä on kyllä käsi lujilla! :) Äitinihän osti messuilta tuota pellavanarua kutoakseen takkahuoneeseen maton, mutta olikin sitten käynyt ulkovarastossa katsomassa vanhoja matonkuteitaan, joiden olemassaolon oli jo unohtanut, ja oli kuulemma mennyt suunnitelmat ihan uusiksi, ja tulossa on vähän useampikin virkattu matto sillä suunnalla... ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)