Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, lokakuuta 02, 2013

Syyspihlaja-lapaset

Toissailtana valmistuivat Syyspihlaja-säärystimet, eilen illalla puolestaan niille kaveriksi lapaset. Aika hyvä saavutus ottaen huomioon sen, että alunperin näistä piti tulla sukat. :D Mutta päinvastoin kuin hiirelle kävi kissan räätälinä: nyt ei tullut aina vaan pienempää kuin alkuperäinen suunnitelma, vaan syntyikin yhden sijasta kaksi neuletta.

Syyspihlaja-lapaset
Tehty ajalla: 30.9.-1.10.2013
Malli: Oma
Lanka: Novita 7 veljestä keltainen (268), sammalenvihreä (322) ja verenpunainen (587)
Langankulutus: 63 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: n. 10-vuotiaalle / 130-140 cm
Muuta: Lahjaksi menossa.

Näihin lapasiin sain nyt sitten ujutettua sen jipon, jota olin suunnitellut tekeväni sukkiin. Tarkoitan tuota jälkikäteen kirjottua pihlajanlehteä ja marjoja lapasen päällispuolella. Paremminhan tuo sopii lapasten kuin sukkien päälle, eikös? :)


Tässä vielä koko setti yhdessä. Lapasiin tuli noin vähän vain tuota kirjoneulekuviota, koska lankaa ei ollut enää kovin paljon jäljellä. Mutta ei kerrota sitä kenellekään, eihän? :)

Eilisillan näpsyttelin näistä lapasista ja säärystimistä myös ohjetta, joka toivottavasti julkaistaan jossain vaiheessa. Kerron siitä sitten aikanaan, jos ja kun sen aika koittaa. :)

Nyt pitääkin kiirehtiä kuntoutusryhmään ja illalla sitten huovuttamaan! Ihanaa päivää myös sinulle! :)

38 kommenttia:

  1. Toivottavasti ohjeesi julkaistaan. Tykkään lapasista ja säärystimistä tosi kovasti, vaikka kirjoneule ei vahvinta aluetta olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä kirjoneule on kyllä todella helppo tehdä aloittelijankin, vaikka saattaa näyttää monimutkaiselta.

      Poista
  2. Ihanat lapaset ja säärystimet :) Oma kärsivällisyyteni ei noihin kirjoneuleisiin riitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jollakin helpolla kirjoneuleellahan voisi yrittää kasvattaa sitä kärsivällisyyttä. ;)

      Poista
  3. Ihanat lapaset ja säärystimet, tykkään väreistä oikein paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kukapa ei näistä luonnon innoittamista väreistä pitäisi. :)

      Poista
  4. Tykkään, kivat värit, raikkaat!

    VastaaPoista
  5. Ihanat! Nuo lapaset varsinkin aiheuttivat ihailun huokauksia....

    VastaaPoista
  6. Hienot lapaset ja säärystimet! Yritin kuvia katsellessa miettiä miten luodaan silmukoita, mutten muistanut. Myöhästyneet synttärionnittelut eilisen johdosta! Muistin kyllä monta kertaa eilisen aikana, mutten silti muistanut laittaa viestiä. Eli onnittelut keski-ikäistymisestä! Perässä tullaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista ja onnitteluista! :) Kokeilepa ottaa lankaa ja puikot käteen, ehkä se silmukoiden luominenkin muistuu mieleen. Netistä löytyy kyllä myös ohjeita silmukoiden luomiseen ja neulomiseenkin.

      Poista
  7. Oikein kaunis setti - rauhalliset, syksyiset sävyt.

    VastaaPoista
  8. Hei Mari, saatko muokattua sivulaatikoitasi? Eli siis vaikka lisättyä sinne jotakin kirjoitusta? Kun minä en ole eilisestä asti siinä enää onnistunut ja joku toinenkin mainitsi samasta ongelmasta Ravelryssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu ihan normaalisti, mitä nyt tässä pikaisesti testasin. Onnistui sekä tekstin lisääminen että poistaminen (siellä olikin pari toimimatonta linkkiä, joten ihan hyvä, kun tuli samalla siivottua).

      Poista
    2. Onko ne sun laatikot teksti-kenttiä vai html-kenttiä? Mulla ja muutamalla muulla ei toimi nuo teksti-kentät, mutta kun vaihdoin ne noiksi toisiksi, niin ne toimii. Taitaa olla bloggerin vika. Toivottavasti korjaantuu pian.

      Poista
    3. Ihan tekstikenttiä ne on ja toimivat, en mää mitään html:ää osaa. ;)

      Poista
    4. Siis siihen html-kenttäänkin voi ihan normaalisti tekstiä kirjoittaa, ei tarvi osata sitä kieltä. Se on vaan siellä nimetty tuolla tavalla. Mutta hyvä että sulla toimivat, kun minulla eivät. Tovivottavasti korjaantuvat joskus itsestään.

      Poista
    5. Toivotaan näin. Joskus noissa on tökkinyt aiemminkin, mulla oli tuossa joskus sellainen lista keskeneräisistä töistä, jota päivitin aina työn valmistuttua ja uutta aloittaessani. Sitten se ei enää antanut muokata sitä, joten poistin koko listan. Ei sitä kuitenkaan kukaan muu seuraa kuin minä itse, ja minä kyllä kuvittelen ainakin tietäväni, mitä käsitöitä mulla on kesken (kun niitä on yleensä vaan se yks). ;) Mutta tuosta on jo aikaa, olisikohan ollut joskus alkuvuodesta, kun oli sen kanssa ongelmia.

      Poista
    6. No just tuollaisia laatikoita mullakin on tuolla ollut ja on. Mutta osan niistä muutin nyt noiksi html/java -laatikoiksi ja niiden muokkaaminen onnistuu. Katsotaan korjaantuuko ongelma ajan kanssa.

      Poista
  9. Kiva setti. Tuo kirjoneule on tosi nättiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kirjoneule on myös helppo tehdä, vaikka se saattaa näyttääkin vaativalta.

      Poista
  10. Kauniin syksyiset värit, rauhoittava kokonaisuus. :)

    VastaaPoista
  11. Todella kauniit lapaset ja molemmat kuvat ovat kuin taideteoksia! Onnellinen se, joka nämä saa. :)

    VastaaPoista
  12. Kiva setti. Tuo kirjoneule on tosi nättiä.

    VastaaPoista
  13. Kaunis on. Ja näyttäis sen verran yksinkertaiselta et miekii voisin uskaltaa tuota kokeilla. Päällekirjontaa olen jonkin verran tehnyt. Ei muuta kuin ohjetta julkaisemaan, sitten kun on sen aika.

    VastaaPoista
  14. Kaunis on. Ja näyttäis sen verran yksinkertaiselta et miekii voisin uskaltaa tuota kokeilla. Päällekirjontaa olen jonkin verran tehnyt. Ei muuta kuin ohjetta julkaisemaan, sitten kun on sen aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kokeilepa sitten, kun ohje tulee, kyllä se varmastikin ennemmin tai myöhemmin ilmoille tupsahtaa jotakin kautta. :)

      Poista
  15. Tosi kivan syksyinen setti! Mukava malli lapasessa. :)

    VastaaPoista
  16. Ompas ihanat lapaset ja säärystimet :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)