Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, lokakuuta 01, 2013

Parhaimmillaan

Lokakuun ensimmäinen. Luonto kauneimmillaan.


Syksy on vuoden parasta aikaa. Se on täynnä väriä, iloa, leikkiä, kauneutta...


... se hehkuu kullan kimallusta. Ihmeellinen aarre, joka meille vuosi vuoden jälkeen annetaan.


Syksyllä luonnosta löytyy monenmoista ihmeteltävää.


Olen suunnattoman onnellinen siitä, että olen saanut syntyä syksyllä. Vieläpä syksyn parhaimpana päivänä - ei, vaan koko vuoden parhaimpana päivänä! Keskellä syksyä, kaikista kauneimman luonnon ympäröimänä.


Tänään ollaan keskellä syksyllä, ja niin olen myös minä vihdoin viimein ihan oikeasti keski-iässä! Vuosi sitten olin jo valmis nimittämään itseäni keski-ikäiseksi, sillä lähteestä riippuen keski-iän sanotaan alkavan 35- tai 36-vuotiaana. Tänään voin kuitenkin olla keski-ikäinen ihan täysillä - ihanaa! :)


Keski-ikä on ihana ikä. Olen niin paljon mieluummin keski-ikäinen kuin nuori tai nuori aikuinen. Olen aina tuntenut olevani vanhempi mitä ikänumerot väittävät. Siksi tuntuu hyvältä, kun voin nyt laskea itseni viimein ihan reilusti aikuisten kastiin.


Oikeastaan olen alkanut liittää itseni jo nelikymppisten joukkoon, onhan 36 paljon lähempänä neljää- kuin kolmeakymmentä. Sekin tuntuu hyvältä, aikuisemmalta, kypsemmältä - juuri sellaiselta, kuin olen tuntenut olevani jo vuosikymmeniä.


Tietyllä tavalla olen jo oman naiseuteni syksyssä. Hiljattain tajusin, että olen ollut biologisesti katsottuna sukukypsä nainen jo 25 vuotta, sen sijaan tämän vaiheen päättyminen eli vaihdevuodet ovat jo paljon lähempänä edessä päin. Mutta niin kuin syksy on vuoden parasta aikaa, niin on myös tällainen naiseuden alkusyksy ehdottomasti hyvää aikaa.


Viimeisen vuoden aikana olen nähnyt peilikuvassani myös pieniä orastavan syksyn merkkejä. Kasvoihin on alkanut tulla ryppyjä ja uurteita, näytän aina vain enemmän äidiltäni. Mutta niin kuin syksyn merkit ovat kauneinta luonnossa, niin kyllä ne kaunistavat myös ihmisen kasvoja. Tervetuloa vaan lisää ryppyjä merkiksi eletystä elämästä! :)


Syksy parhaimmillaan, elämä parhaimmillaan. Ruskaa ja ryppyjä - mitä muuta ihminen voi elämässä enää tarvitakaan? 


Paitsi vähän vadelmajuustokakkua. :) Kuopus toivoi tätä äidin synttärikakuksi jo kesällä. Innokkaasti hän sitä myös leipoi kaverina - tai ainakin odotti pääsevänsä nuolemaan vatkaimia ja rappaamaan kuppeja.


Pieni lahja on myös kiva. Kuopus ei halunnut tehdä äidille korttia, vaan hän halusi antaa oikean lahjan. Niinpä he kävivät iskän kanssa ostoksilla läheisellä kirpparilla, josta kuopus oli valinnut tällaisen sydämen. Sydämessä lukee "Friskies", eli olisiko oikeasti jokin kissantarvike... ;) Sille löytyi heti käyttötarkoituskin, laitoimme sen ovistoppariksi, ettei ovenkahva kolhi enempää seinää. :)


Enempää lahjoja en kaipaakaan tuon sydämen ja muutaman aamulla tulleen tekstarionnittelun lisäksi. Paras lahjahan on tämä elämä itsessään sekä onni saada juhlia yhdessä syksyisen luonnon kanssa.

Onnellista päivänjatkoa teille kaikille! :)

24 kommenttia:

 1. Synttärionnittelut!
  - Minun syntymävuoteni viimeinen numero taitaa olla sama, mutta edessä oleva luku reilusti pienempi. - Hienoa, että koet olevasi oikean ikäinen. Niin minäkin, vaikka muutaman kymmenen ikäinen jo olinkin sinun syntyessäsi. Elämä on ihanaa - sairauksista huolimatta.
  ----
  Olet taitava syksyn kuvaaja! Saat tavallisen näyttämään upealta ja "ruman" kauniilta.
  Maijeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Minä en ole koskaan nähnyt syksyssä mitään "rumaa", vain pelkkää kauneutta. Kamera pitäisi olla jatkuvasti mukana, kun syksyllä tuolla ulkona liikkuu. Ja sitten kun se on matkassa, niin en pääse jatkamaan matkaa eteenpäin, kun aina löytyy joku ihana lehti tai sieni kuvattavaksi. Yksikin noista kuvan lehdistä putosi juuri puusta, kun olin kuvaamassa sen juurella olevia sieniä - sekin halusi selvästi päästä kuvaan. :)

   Poista
 2. Hyvää syntymäpäivää. Minun mielestä 36 vuotias ei ole vielä keski-ikäinen, johtuukohan se siitä että vanhin lapseni on sen iän jo ylittänyt. Kauniita syyskuvia, kuulakkaat syyspäivät ovat vuoden parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voi, minun mummollani oli jo lapsenlapsi 36-vuotiaana, eli kyllä tässä ollaan hyvinkin keski-ikäisiä. :) Vaikka itse kyllä tunnen olevani paljon vanhempikin.

   Poista
 3. Syntymäpäiväonnittelut! Syksy on hyvä vuodenaika syntyä: värikäs, kuulas, kirpeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syksy on parasta aikaa ihan kaikelle mahdolliselle. :)

   Poista
 4. Lisää onnitteluita saapukoon luoksesi täältä syntymäkylästäsi.Muistan helposti syntymäsi,kun itse olin myös odottamassa esikoistani samoihin aikoihin ja neuvolassa nähtiinn äitisi kanssa.Vuodet ovat vierineet vinhaa vauhtia ja te "lapsukaiset" saavutatta jo noinkin merkittäviä lukuja.Onnea ja voimia arjen haasteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! :) Kyllähän ne vuodet nopsasti menee, ja selvästikin vauhti kiihtyy mitä vanhemmaksi tulee. Lapsena se aika kului hitaampaa, viikko oli ikuisuus ja vuosi jotain ihan oman käsityksen ulkopuolella. Nyt sitten viikot ja vuodet vilisee silmissä.

   Poista
 5. Paljon onnea minunkin puolestani. Ihana tuo sydän <3

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa meidän keski-ikäisten joukkoon (vai kuuluisiko laskutapasi mukaan jo vanhuksiin;)) . Onnittelut tulevat vähän myöhässä, mutta ovat lämpimät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Yleisesti keski-ikä kaiketi kattaa ikävuodet 36-59, mutta joidenkin lähteiden mukaan alkaa 35-vuotiaana, toisten lähteiden mukaan päättyy 65-vuotiaana. Eiköhän se "vanhuus" ala kutakuinkin vasta tuossa 65-iän kieppeillä, siihenkinhän on nykyään monenlaisia jaotteluja, on ikääntyneitä ja senioreita ja ties mitä. Oma äitini alkoi käydä "varttuneen väen kerhossa" tuon 65 iän jälkeen. :)

   Poista
 7. Onnittelut sinulle mukavan päivän johdosta. Syntymäpäivä on aina mukava!
  Tänään onnittelen myös tytärtäni 25-v....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mulla oli 25-vuotiaana hirveä ikäkriisi, kun biologinen kello tikitti tai pikemminkin paukutti lujaa, eikä lapsensaanti vaan onnistunut - ja kun aloitin juuri silloin uuden ammatin opiskelun, ja opiskelutoverit olivat kaikki 5-6-vuotta minua nuorempia, niin tunsin oikeasti olevani melkeinpä äitihahmo tai isosisko heidän joukossaan. Toivottavasti sinun tyttärelläsi ei ole 25:n kriisiä! :D (okei, se kolmenkympin kriisi oli kyllä sitten vielä kamalampi... onneksi ollaan säästytty 35:n kriisiltä!)

   Poista
 8. Paljon onnea! Ihania syyskuvia, toivottavasti saadaan nauttia kauniista syyspäivistä vielä pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Syyspäivät on aina ihania, tänäänkin on kaunis pilvinen ja vähän kosteakin päivä, nautin siitäkin todella paljon!

   Poista
 9. Sydämelliset Onnittelut Sinulle! Minunkin mielestä syksy on ihana vuodenaika.

  VastaaPoista
 10. Paljon Onnea Mari!
  Paketti tuli tänään, suuret kiitokset ihanasta langasta ja nam-nam-suklaasta. Ja vielä suuremmat kiitokset upeasta kortista ja siinä olevista kauniista sanoista. Voin vain sanoa, että kiitos samoin! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva, että paketti löysi perille! :)

   Poista
 11. Voi kuinka piristävä kirjoitus syksystä ja keski-iästä, sinä se et ainakaaan ruikuta :) Paljon onnea kypsyvälle naiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mitäpä tuota ruikuttamaan, kun ei ole ruikuttamisen aihetta. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)