Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, lokakuuta 11, 2013

Ostosblogi

Tästä blogista näyttää tulleen ostosblogi, vaikka blogin kirjoittaja inhoaakin kaikenlaista shoppailua ja kaupankäyntiä yli kaiken. Mutta on niitä ostoksiakin vaan tehtävä, ja kaikki on hankittu tarpeeseen.


Keskeneräisen käsityön korina minua on palvellut noin seitsemän ja puolen vuoden ajan rottinkinen piknik-kori. Tykkään rottinkikorien ulkonäöstä, mutta niiden haittapuoli on se, että niistä tippuu aina jotain "risuja", kun niitä vain liikuttaakin tai ne koskettavat jonnekin. Pikkuhiljaa tämäkin kori on alkanut tiputella oksiaan sitä tahtia, että kohta tuolta tippuu puikot sun muutkin. Tänään totesin, että korin hautajaisia saadaan viettää varmasti vielä tämän syksyn aikana, joten uuden korin tarve tulee ihan lähiviikkoina.

Ja enhän minä mitään uutta koria osta, vaan teen sellaisen itse! :)


Muistin nähneeni meidän lähimmällä kirpparilla ehkä kuukausi sitten lakanoista revittyjä maton-/poppanakuteita. Siispä kiepsautin pikaisesti kirpparin kautta ennen kuin hain kuopuksen päiväkodista (kirppari ja päiväkoti ovat ihan vierekkäisissä rakennuksissa). Kuteita olikin tullut sinne vielä lisää, ja hintaa oli 50 c/isot kerät, 20 c/pikkukerät. Aika paljon siellä oli ihan vaan valkoisia, mutta jätin ne noukkimatta, ja keräsin kaikki vähänkään värilliset itselleni (nuo vaaleimmat ovat vaaleanpunaisia, vaikka näyttävät ehkä valkoisilta). Nämä kaksitoista hempeää kerää maksoivat 4,80 e, eli ei suinkaan paha hinta uudesta korista.

Tarkoituksenani on siis virkata näistä jonkinlainen kori, sisustuskorejahan virkataan nykyään paljon trikookuteista. Sukkasadon aikana keskityn kyllä vielä sukkien kutomiseen, mutta korin virkkaus tulee varmasti heti marraskuussa ajankohtaiseksi, koska tuo rottinkinen leviää käsiin hetkenä minä hyvänsä. Onneksi minulla ei ole keskeneräisiä töitä kuin yksi kerrallaan, ja nekin tällä hetkellä sukkia, joten pärjään tarvittaessa hetken vaikka ilman käsityökoriakin.

Ostosbloggailu jatkunee vielä viikonlopun aikana, sillä enää kaksi yötä siihen, kun mennään äidin kanssa messuilemaan! :) Ostoslistaa on jo laadittu ainakin pääkoppaan, ja tärkeimmät ostokset olenkin tilannut ennakkoon, noudan vain ne messuilta. :)

Eiköhän tänne viikonlopun aikana vielä valmistuneitakin töitä ilmesty, eikä pelkästään uusia lankoja. ;) Ihanaa viikonloppua siis kaikille - ja hauskaa messuilua kaikille sinne suuntaaville! :)

10 kommenttia:

 1. Virkatut korit ovat kivoja, hyvän löydön olet jälleen tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppareilta tekee kyllä löytöjä. Tuo kirppari on sellainen, jonne ihmiset lahjoittavat tavaraa, eli siellä saattaa jotkut jutut olla pitkäänkin, jollei joku osta pois. Näkyi siellä olevan neulepuikkoja ja roseekukkalaitekin! :)

   Poista
 2. No uudesta koristasi ei ainakaan risuja irtoile! ;) Mukava nähdä se sitten, kun se valmistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöyhtää voi kyllä irrota senkin edestä... ;)

   Poista
 3. Värikäs ja erilainen tulee uudesta korista, mutta voi tekovaiheessa vähän pölistä. Itse tein kerran koiralle sellaisen purulelun vanhasta lakanasta ja kyllähän se tuntui tekovaiheessa kurkussa kutisevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ehkä sen pölinän kestää... ei tässä nyt ihan pölyttömiä ole nämä muutkaan käsityöt. ;)

   Poista
 4. Kiva nähdä mitä noista taas syntyykään .)

  VastaaPoista
 5. Seuraavan kerran, kun joku lakana poistetaan käytöstä, voisikin harkita sen leikkaamista matokuteiksi ja virkkailla siitä jotakin. Yleensä vanhat lakanat ja pyyhkeet lähtevät meiltä paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kissatalolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä tässä itsekin ajattelin, että miksi en ole tätä itsekin hoksannut. Ehjät lakanat (esim. vauvalakanat) olen kyllä vienyt kirpparille, mutta viime keväänäkin tuli nakattua rikkinäiset lastenlakanat roskiin, olisihan niistäkin vielä varmasti kuteita saanut revittyä.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)