Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, lokakuuta 19, 2013

Novita Talvi 2013

Se on täällä taas: uusi Novita ja perinteinen Novita-katsaus!


Novita on kyllä tänä vuonna päässyt yllättämään. Yleensä kesänumero on se, mistä löydän itselleni kaikkein eniten tekemistä, mutta tänä vuonna se jätti minut jotenkin vaisuksi - joskin olen kyllä siitä lehdestä tehnyt jo muistaakseni kolme neuletta, ja kahteen ostanut langat valmiiksi, eli ei se ihan surkeakaan ollut. ;) Talvinumero puolestaan on ollut sellainen, johon en ole koskaan syttynyt, mutta nyt sitten tuntuu, että pitäisi saada kaikki neuleet puikoille! :)

Fakta on kuitenkin edelleen se, että lankavarastoni on paisunut äärimmilleen, enkä mitenkään voi ostaa uusiin neuleisiin uusia lankoja - ja jo olemassa oleville langoille on käyttötarkoitus olemassa, eli en voi käyttää niitä tämän lehden malleihin. Ja koska minulla on käyttötarkoitus olemassa yli 18 kilolle lankaa, niin sehän suomennettuna tarkoittaa sitä, että to do -listaa riittää ainakin vuodeksi eteenpäin. Ja minulla on myös sellainen tyyli, että neulon lankoja vanhimmasta päästä pois, eli vaikka nyt ihastuisinkin johonkin neuleeseen ja ostaisin siihen langat, niin se menisi sinne listan häntäpäähän eli neulottavaksi aikaisintaan vuoden kuluttua. Paitsi tietysti akuttiin tarpeeseen tulevat käsityöt teen samantien pois, eli menevät silloin muiden edelle.

Vaikka tästä lehdestä nyt löytyi ihan valtavasti mieluista tekemistä, niin on pakko miettiä tosissaan, mitä näistä voi ja kannattaa toteuttaa. Kun kaikkea on ihan mahdoton tehdä! Mutta saahan sitä haaveilla ja ideoida. Lehden ensiselailun jälkeen voi olla ihan hyväkin laittaa lehti vuodeksi tai pariksi syrjään, ja katsoa sitten, vieläkö ne ihanat mallit ihastuttavat, ja jos ne sen yhä tekevät, niin ottaa ne sitten puikoille. :)

Tässä kuitenkin niitä malleja, joihin ihastuin.

Neuletakkeja, jakkuja ja liivejä:

Kuvat: Novita

Malli 1 pitkä neuletakki on suorastaan unelmallisen ihana! Kunpa Usvaan tulisi taas keväällä kirkkaampia värejä, niin voisin harkita tämänkin tekemistä

Malli 32 röyhelöjakku on tosi ihanan naisellinen.

Malli 36 ei näytä kummoiselta edestäpäin, mutta sen juju onkin selässä, jossa on kertakaikkisen upea virkkaus. Lehdessä jakku on kuvattu takaakin päin. Tuon virkkauksen ansiosta voisin harkita tätä puikoilleni ja koukulleni.

Malli 38 liivissä viehättää myös tuo virkattu alaosa. Voisin kuvitella tuohon jotain käsinvärjättyä lankaa...

Puseroita:

Kuvat: Novita

Malli 4 kirjoneule on ihan syötävän ihana. Tämä menee hyvin vahvasti harkittavien neuleiden listalle - mielessäni on ajatus värjätä itse tähän neuleeseen tuleva raitalanka...

Malli 8 salmiakkiruutuneuleen langat voisi myös värjätä itse... En ole tuota 7 veljestä Nostalgiaa katsellutkaan vielä ostoaikeissa, mutta jos ostaisi sitä valko-harmaana ja uittaisi sitä kolmessa eri väripadassa, niin tähänkin neuleeseen voisi saada itseä miellyttävät langat. Tai sitten tämän voisi ihan hyvin tehdä tavallisestakin 7 veljeksestä.

Mallin 20 ja mallin 23 vinoraidat ovat hauskoja. Kokoja vaan ei taida olla tällaiselle pienikokoiselle naiselle, mutta ideana hauska katsella raitoja välillä näinkin päin. Ja minähän yleensäkin tykkään raidoista... :)

Malli 51 viehättää jälleen noilla virkatuilla yksityiskohdillaan, kuten aiemmin nähty vaaleanpunainen neuletakki. Näissä vähän mietityttää käytetty Pikkusisko-lanka - jaksaisiko ohuesta langasta tehdä kokonaisia puseroita?

Malli 56 hurmasi minut selkeästi noilla siksak-raidoilla. Olen vaan niin hulluna niihin. Värimaailmakin on tuossa ihan kiva, vaikkeivät minun värejäni olekaan. Taas kerran mietin, voisiko tähän värjätä raitavärit itse... :)

Mekkoja:

Kuvat: Novita

Malli 28 nähtiin jo Syksy-lehdessä, mutta pelkästään isojen tyttöjen kokoisena, mikä jäi suunnattomasti harmittamaan minua. Novita olikin saanut tästä paljon palautetta, ja julkaisi nyt saman mallin pienemmillä kokotaulukoilla. LÄMMIN KIITOS NOVITALLE! :) Tämä mekko menee kaikkein varmimmin to do -listalleni tästä lehdestä. Arvatkaa muuten, mistä ajattelin loihtia tähän mekkoon langat? ;) Vastaus: väripadan kautta. :)

Malli 29 on ihastuttava tuon kirjavan helmansa ansiosta. Yläosa ei niin houkuttele, mutta kokonaisuus on silti ihan kiva.

Malli 30 on taas siksak-fanin unelma. :) Tälläkin hetkellä päälläni on yksi siksak-mekko, mutta voisihan niitä olla vielä yksi lisää. Värimaailmakin osuu tässä mekossa melkein kohdilleen, mutta voisi se olla jotain muutakin.

Asusteita:

Kuvat: Novita

Malli 7 ponchossa on hauskasti yhdistetty kahta lankaa. Muutenhan tuo malli ei ole mikään erityisen sykähdyttävä, vaikkakin se voisi olla kiva lämmike talvi-iltoina.

Malli 89, malli 90, malli 91 ja malli 92 asusteissa on kiva värimaailma. Tykkään siitä, että samalla tyylillä ja värimaailmalla on tehty koko asustesetti, eikä vaan pelkkää pipoa.

Sukkia:

Kuvat: Novita

Edellisestä lehdestä puuttuivat kokonaan sukkamallit (muistaakseni), joten nyt niitä onneksi oli useampi ja nekin kaikki todella kauniita.

Malli 24 näyttää ihanalta, yksinkertaiselta palmikkomallilta, sopii näemmä hyvin raitalankojen kanssa, ja varmaan myös itsevärjättyjen lankojen kanssa.

Malli 31 on todella ihana kirjoneulemalli, hauska myös tuo sydän sukan pohjassa, vaikkakin tekisin sen itse hieman vahvemmalla värillä.

Malli 47 on ehdottomasti kaunein sukkamalli näistä kolmesta, ja nyt kun olen ohuiden sukkalankojen kirjoneulemalleja etsiskellyt viime aikoina, niin tämä pääsee parhaiden löytöjeni joukkoon.

Lopuksi on pakko todeta, että Novitalla on melkoisesti huumorintajua. Katsokaa vaikka näitä:

Kuvat: Novita

Pakkohan tuon mallin asennon on olla vitsi, jos sama omituinen asento toistuu perättäisissä kuvissa. :D Onhan tuossa viimeisessä kuvassa toki eri käsi pään päällä... ;) Eka kuvassa on muuten helma jäänyt suoristamatta, arvatkaa häiritseekö? :D

Toinen lehden vitsi täytyy olla tässä:

Kuva: Novita

Neulemekossa sinänsä ei ole mitään vikaa, se on varmasti hieno pitkähihaisen aluspaidan ja legginssien kalsareiden kanssa. Mutta kuvan stailaus on minun mielestäni pikkuisen liian "hutsahtava" - tietysti, jos tässä tavoiteltiin jotain baarilookia, niin siinä se on kyllä onnistunut täydellisesti, vaikkakin tämä on pikemminkin "baari-illan jälkeen" kuin ennen sitä... ;)

Novita-katsauksiin tottuneet lukijani saattavat ihmetellä, missä viipyvät katsaukset tämän syksyn teemalehdistä Helpot ja Novita Joulu. Vastaus: Niitä ei tule. Syy: En ole ostanut niitä, enkä aio ostaa. Perustelut: Helpot-lehti ei kiinnosta neuleiden helppouden vuoksi; vaikka aivottomiakin neuleita on kiva välillä tehdä, niin osaan tehdä niitä ilman malliakin, ja mieluummin teenkin. Joulu-lehti taasen ei voisi vähempää kiinnostaa aihepiirinsä vuoksi; ennakkokuvista päätellen lehdessä on ainoastaan yksi kivannäköinen kirjoneulesukkamalli, mutta en osta lehteä pelkästään yhden mallin vuoksi. Siinä mielessä hyvä, että tästä aiheesta on tehty oma teemalehtensä, jotteivät ne mallit enää ole riesana näissä peruslehdissä. Vaikka minusta tässäkin Talvi-lehdessä oli silti vähän liikaa kyseiseen juhlapyhään viittaavia neuleita tai kuvia. Pitäisi muistaa, että tilaajien joukossa on meitä, jotka emme halua juhlapyhiä viettää - vaikka voihan ne sivut sitten hypätä yli tai repäistä irti lehdestä. ;)

Tänne Ouluunkin oli viime yönä tullut talvi, joten siinä mielessä Talvi-lehtikin tuli lähestulkoon oikeaan aikaan, vain päivää ennen lunta. ;)

Hyvää viikonloppua! :)

26 kommenttia:

  1. Tässähän oli muutaman kivan näköinen ohje, pitänee odotella että ilmestyy lehti kauppoihin. Katselin vasta just sitä Joulu-lehteä ja oli kyllä aika aneemiset lahjaehdotukset, ei innostanut yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä innostuin aluksi noista teemalehdistä, ja on niiden joukossa hyviä ollutkin esim. sukkalehti ja ipanalehti, mutta sitten nämä kausilehdet (joulu ja kesä) ovat olleet aika mitäänsanomattomia, harmittaa vähän, että tuli ne verkon kautta tilattua. Nyt kyllä käyn suosiolla lehtihyllyllä ne ensin katsomassa.

      Poista
  2. Kiitos jälleen kerran lehtikatsauksesta. Minäkin tykkäsin monesta mallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että näitä joku käy lukemassa. Ei tässä viitsi perinnettä katkaistakaan, kun olen aikanaan katsaukset aloittanut. ;)

      Poista
  3. Minäkin olen selaillut lehteä ahkerasti joten piti tulla vertailemaan mielipiteitä. :)
    Ykkössuosikkini on nuo Pikkusisko-sukat, sellaiset on saatava sitten joskus kun on taas lupa ostaa lankaa...
    Tykkäsin myös "kokovartaloneuletakista", langan laatu vaan mietityttää kun on kuitenkin noin isokokoinen neule kyseessä.
    Ihastuin myös Isoveli-asusteiden väreihin, mahtaisi tulla ainakin lämpimät noista!
    Tulisikohan nro 29 mekosta kiva hameena...
    Nättejä huiveja oli myös: nro 5 sekä se alussa ollut nuoren suunnittelija tekemä.
    Kiva haaveilla että saa näitä puikoille joskus... Olen niin laiska netin selaaja että nämä Novitan lehdet ovat aina ihan tervetulleita ideapläjäyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri ideapläjäyksiä nämä lehdet minustakin saavat olla - ei välttämättä tarvitse tehdä mallia sellaisenaan, ja harvoin ainakaan minä teen, vaan vaihdan vähintään värin toiseksi. Esimerkiksi tuo, että nappaisi mekosta vaan sen kivan alaosan ja tekisi hameeksi, koska tuon mainitsemasi mekon yläosa on minusta tosi aneeminen. Ja onhan näitä lehtiä ihana vaan selaillakin ja haaveilla... :)

      Poista
  4. Minä ihastuin noihin sukkamalleihin. Pakko yrittää neuloa välillä. Työ on vienyt kaikki mehut minusta. En ole saanut mitään neuletta aikaiseksi pitkään aikaan.

    Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukkamallit on minustakin aina parasta Novita-lehdissä, niitä kun tarvitsee aina.

      Poista
  5. Minä en koskaan ensiselailulla löydä mitään. Mutta voisi kai noista jotain tehdä, omin maustein :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sinähän tunnetusti teet kaiken omin maustein, vaikea olisi kuvitellakaan, että tekisit suoraan mallista. :)

      Poista
    2. Lisään vielä, että tuon vaaleanpunaisen jakun selässä olevasta virkkauksesta (ei siis näy tuossa kuvassa, mutta lehdessä kyllä) tuli heti sinut mieleeni, mutta en viitsinyt sitä kirjoittaa tuohon blogitekstiin. :)

      Poista
  6. Minäkin olen selaillut uutta lehteä, mutta vain aika pikaisesti. Meillä on ollut urakkaa laittaa kodin yläkertaa kuntoon ja nyt on vieraita sieltä teiltäpäin :-).
    Minua kiehtovat nuo pikkusiskoneuleet, sillä seiskaveikka alkaa olla minulle liian paksu lanka päällä pidettäväksi.
    Lumisin terveisin lähden ajelemaan kesärenkaisella autolla työtoverin eläkejuhliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taasen tykkään 7 veljeksen paksuisista neuleista, ne vaan on niin ihanan lämpimiä. Toisaalta joku ohuesta langasta neulottu villaneule voisi olla kätevä syksyllä silloin, kun ei ole vielä toppatakkikelit, mutta syystakin alle tarvitsisi jotain vähän lämpimämpää, sinne kun ei tahdo villatakit mahtua.

      Poista
  7. Kiitos taas Novita-referaatista. Minähän ostan aina Novitat mutta useinmiten en edes selaa niitä läpi. Täältä kun löytyy kaikki olennainen:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika monta mallia minulla jäi tässä kyllä esittelemättä, lehdessä kuitenkin on melkein sata mallia, ja minä kommentoin tekstissäni niistä vain noin neljäsosaa. Eli kannattaa ne lehdetkin vielä vilkaista läpi. ;)

      Poista
  8. Minustakin tässä uusimmassa Novita lehdessä on hyviä malleja, sukissa todellakin ja yksi siksak-mallinen mekko kiinnostaa kovasti, heti silmät siihen napsahti.
    Perjantaina kun lähdin kotiin ajamaan Oulusta jossa ei ollut lunta vaan sitä hiljattain sateli, loppumatkalla sitten oli jo loskaa maassa ja kotiin päästyä oli lunta maassa n. 15 cm, eli tänne tuli äkkiä lunta jota satoi sitten eilenkin. Pakkaskeli kauniisti aurinkoinenkin nyt sitten. Nautin käynnistä Oulussa ja näin veljeänikin ja se kauppareissu Kärkkäiselle oli mukava. Kiva palata maaliskuun loppupuolella kurssin loppujaksolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perjantaina todellakin lenteli muutamia haituvia, torstainakin kuulemma oli satanut lunta, mutta en minä vaan nähnyt, kun en katsonut ulos. :) Perjantai-iltana kun poljin kansalaisopistolta kotiin oli vielä ihan musta maa, sitten lauantaiaamuna joka paikka valkeana. Tenavat on kyllä ihan innoissaan lumesta, varsinkin nuorimmainen, jonka lempivuodenaika on talvi. :)

      Poista
  9. Minulta kysyttiin, että onko minulla jo tää lehti, enkä muistanu ollenkaan, koska minulla on ne helpot ja joulu -lehet. (helppo on oikeesti ihan aivoton...). Nyt tajuan, että ei minulla tätä kyllä vielä oo. Pitänee laittaa tilaukseen. Minulla on nimittäin oma hovihankkija. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ilmestyi siis perjantaina, se joululehti ilmestyi tiistaina, samalla viikolla siis. Helpot-lehti tuli joskus syyskuussa myyntiin. Minä kans katsoin sitä Helpot-lehteä, että on vähän liiankin helppoja, kuka tahansa osaa kutoa ainaoikeaa tasona... ;)

      Poista
  10. Jostain kumman syystä posti toi postia meille lauantaina, mitä kovasti ihmeteltiin... Samapa tuo kun kerran toi Novitan lehden tullessaan. Minusta tuntui ensin, ettei lehdessä ole oikein minua kiinnostavia juttuja, mutta siskon kanssa yhdessä lehteä selatessa mukavia malleja löytyikin. Mun suosikkeja ovat mallit 8, 28 ja 44.

    VastaaPoista
  11. Minuakin kiinnostaa mallit 89-92, tai niistä lähinnä lapaset ja säärystimet. Värimaailma on mahtava!

    VastaaPoista
  12. Minuakin kiinnostaa mallit 89-92, tai niistä lähinnä lapaset ja säärystimet. Värimaailma on mahtava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin juuri nuo värit ovat noissa parhaita.

      Poista
  13. Yleensä tämä novitan lehti on jäänyt sinne kaupan hyllyyn. Mutta nyt kun selasin lehteä kaupassa, yllätyin niin paljon sisällystä että lehti lähti mukaan. Kotona selatessa olin ihan äimän käkenä kun siel oli niin paljon kaikkea kivoja ohjeita joita vois toteuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisit unohtaa laittaa nimesi kommenttiin. :) Kiva, että löysit lehdestä tekemistä.

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)