Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, lokakuuta 14, 2013

Jämäraitaa

Viikonloppuna tuli tekaistua lapsen sukat hyväntekeväisyyteen.

Jämäraitasukat
Tehty ajalla: 12.-13.10.2013
Malli: Perussukat
Lanka: Novita 7 veljestä harmaa (043), sininen (124), vaaleanharmaa (047) ja vihreä (319)
Langankulutus: 85 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 33
Muuta: Hyväntekeväisyyteen. Sukkasato nro 18.

Jämätöiden tekeminen on kyllä hauskaa. Nämä on raidoitettu ihan ilman mitään säännöllisyyttä, täysin fiiliksellä. Jälleen kerran onnistuin arvioimaan langanmenekin aivan nappiin: kutakin väriä jäi viimeisten silmukoiden jälkeen vain 3-7 cm pätkät kumpaankin sukkaan. :) Eikä tarvinnut kertaakaan edes purkaa tai säädellä muuten langanmenekkiä, kokemus on vain opettanut arvioimaan, mihin riittää minkäkin mittainen langanpätkä. :)


Kahdeksantoista paria on nyt valmiina Sukkasatoon.

Saapi nähdä, tikuttelenko seuraavaa sukkapariani koko loppukuukauden, sen verran haastavan projektin aloitin tänä aamuna...


Koko aamun olen vain neulonut ja neulonut, ja jälkeä on syntynyt viidessä tunnissa vasta 15 kerrosta... ja pitkiä polvisukkia olen tekemässä, ohuesta langasta. ;) Näissä voipi vierähtää vielä jokunen tovi. Vaikea kyllä uskoa, että kuvassa on tosiaan minun neuleeni, sillä yleensä en käytä silmukkamerkkejä, tai jos käytän, niin nekin ovat hakaneuloja. :D Nyt kuitenkin kiltisti tottelin, kun ohjeessa käskettiin laittaa silmukkamerkki, ja kaivoin joskus lahjaksi saamani silmukkamerkit käyttöön, jouduinpa ottamaan vielä kaksi silmukkamerkkiä siitä viime viikolla ostamastani Lidlin tarvikepaketistakin. :) Toinen erikoisuus on se, että päätin kutoa sukan yhdellä pyöröpuikolla, jota en ole koskaan ennen tehnyt; yhdesti olen kokeillut magic loopia eli kahdella pyöröllä kutomista, joka ei ollut ollenkaan minun juttuni. Niin, ja ne poikittain neulotut sukat tein kyllä pyöröllä, mutta tasoneuleena. Silloinhan kerroin, ettei käteni oikein tahtonut kestää ohuilla puikoilla neulomista, mutta toisaalta kun tein sukat samanvahvuisilla sukkapuikoilla, niin ei ollut mitään ongelmaa. Nyt taas, kun käytössä on pyöröt, niin käsi alkaa kiukutella. Johtopäätös (kuten Nikke Knatterton sanoisi): pyöröpuikot eivät sovi kädelleni, ainakaan ohuita sukkia kutoessa. Vaihdan kyllä näihinkin sukkapuikot heti, kun silmukat tuosta vähän vähenevät - siihen voi mennä tosin aikaa... ;)

Sukantekeleen alla on muuten minun hiirimattoni, jos joku ihmettelee. :)

Hauskaa päivänjatkoa!

29 kommenttia:

  1. Tähän nyt kommentoin,kun täytyi käydä vetämässä henkeä tuon huikean messupostauksen jälkeen :) Aivan ihania ostoksia,mulle tuli ihan hengenahdistusta... Ja upeaa,että olet löytänyt sen Elämäsi Laukun :) On se nyt uskottava,että vihreä on jonkin lempiväri :) Pitsisukkaaloitus näyttää lupaavalta,uskon vakaasti,että saat ne piankin valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis varsinaisestihan vihreä ei ole lempi-lempivärini, mutta yksi niistä, joista pidän. Kaikki värit ovat kauniita, kunhan niissä on oikea sävy, vihreääkin on rumansävyisiä olemassa.

      Tuo vasta aloitettu sukka ei ole pitsiä nähnytkään, se on pelkkää palmikkoa. :)

      Poista
  2. Komeat sukat.
    Mutta tuo uusi työsi näyttää kyllä todella mielenkiintoisen näköiseltä :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Uusi työ on kyllä ihan tavallinen sukanvarsi, se saattaa vain näyttää hassulta, kun asettelin sen tuollaiseen muotoon. :)

      Poista
  3. Minä en myöskään tykkää ( tai käsi ei tykkää) neuloa pyöröpuikoilla, varsinkaan lyhyillä päillä. Magig loopit on vähän niin ja näin, en oikein tiedä tykkäsinkö vai en. Se idea niissä on, että kaksi sukkaa on kerralla valmiina. Mutta alussa tuntuu ainakin vievän enempi aikaa, kuin sukkapuikoilla perinteisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä teen kyllä ihan sukkapuikoillakin kahta sukkaa kerralla tai rinnakkain, esimerkiksi nämä jämäraitasukat on neulottu niin, että toinen sukka oli toisilla sukkapuikoilla ja toinen toisilla.

      Poista
  4. Katsoin ensin, että esittelet täällä täytekakun, mutta sitten muistin, että tämä onkin käsityöblogi...:D Mulla menis noihin sukkiin loppuelämä, joten menipä sulla niihin mikä aika tahansa, niin nopealta se minusta tulee kuitenkin kuulostamaan. Ja hyvähän se on, jos silmukkamerkeille tulee käyttöä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksipäs minä täytekakun olisin tehnyt, kun ei ole kenenkään synttäritkään. Paitsi isällä ylihuomenna, mutta saavat syödä kakkunsa keskenään. ;) Minusta kans tuntuu, että noissa sukissa menee loppuelämä, mutta oon päättänyt vähän mennä mukavuusalueen ulkopuolelle ja tehdä jotain vähän vaativampaa vaihteeksi. Rima on nostettu korkealle, mutta mullahan ei ole koskaan ollut rimakauhua, vaan olen tarvittaessa vaikka vaan puskenut päin - tai kuten eräässä muinaisessa ala-asteen äidinkielen aineessani kirjoitin: rima oli kahdessa metrissä, minä ryömin sen ali ja juutuin kiinni. ;D (aineen aiheena oli muistaakseni Soulin olympiakisat, joten vuosi oli -88 eli taisi olla peräti 5. luokan ensimmäisiä aineita)

      Poista
  5. Huh mikä tahti sinulla on sukkasadossa. Ja aivan ihania messuostoksia olet tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kyllähän lapsen sukat 7 veljeksestä tikuttaa yhdessä illassa, mutta nyt kyllä tahti hiipuu rajusti noiden haastesukkieni kanssa. :) En siis pääse messuostosteni kimppuun ainakaan vähän aikaan, en ainakaan ennen kuin olen selättänyt suuren valkoisen mörön. :D

      Poista
  6. Ihanat jämäraitasukat! Mä tykkään raitasukista, mutta enpä ole niitä itse tehnyt. Lähinnä vaan pari hassua raitaa varteen ja sehän on aika tylsä... Jossakin blogissa näin linkin sellaiseen raidoitusarvontakoneeseen. Se sopisi mulle. :)
    Tuo sun hiirimatto kutimen kanssa näytti näin äkkiseltään Late Lampaalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää tykkään eniten tasaraitasukista, joissa raidoitus jatkuu myös sukan teräosaan. Voihan sitä toki ostaa sitten niitä valmiiksi raidoitettuja lankoja, niin ei tarvitse itse pähkäillä raitojen järjestystä. :) Vaikka niistäkin kyllä löytyy sitten niitä versioita, jotka näyttvät lähinnä siltä, kuin lankainsinööri olisi sen raidoituksen krapuloissaan suunnitellut. ;)

      Poista
  7. Raitasukista tulee aina hyvälle tuulelle:) Jossain aikaisemmassa jutussa mainitsit sukista, joissa olisi raitoja kahdesta itsekseen raidoittuvasta langasta. Olen joitakin sellaisia kirjoneulesukkia nähnyt ja ovat kyllä tosi kauniita. Siinä jotenkin se raitalankojen säännöllisyys ja ennalta-arvattavuus katoaa ja jälki on persoonallista eikä samanlaista kuin muilla saman raitalankakerän ostajilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuossa messupostauksessa mainitsin. Olen ihaillut niitä sukkia toisten blogeissa, mutta ei ole osunut omalle kohdalle sellaista lankaa, josta olisin halunnut sukat tehdä. Nyt sitten yhdessä blogissa oli ihan vastikään sellaisia sukkia, niin se taas palautti asian mieleeni sopivasti messujen alla. :) Kirjoneuletta en ehkä lähtisi kahdesta raitalangasta tekemään, mutta sitten taas raitalangasta ja yksivärisestä sitä haluaisin kokeilla.

      Poista
  8. Minulla on ohuiden jämälankojen keräily meneillään. Sitten kun niitä on tarpeeksi teen taas jämäraitasukkia. Kivat värit lasten sukissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on nyt tarkoitus nuo 7 veljesten jämät kutoa hyväntekeväisyyssukiksi. Nallen vahvuisia jämiä olen säästänyt etiopianuttuihin, ja ohuiden sukkalankojen jämiä voisi kutoa kaksinkertaisena jämäsukiksi, kunhan niitä on riittävästi. Ja koko ajanhan niitä tulee lisää. :)

      Poista
  9. Jämälankasukat ovat aina ihania.

    VastaaPoista
  10. Jämälankasukat ovat aina ihania.

    VastaaPoista
  11. Lissajoukset näyttäs olevan puikoilla... Äärettömän mukava malli muuten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, tunnistit! :) No, mukava ja mukava... kaunishan se on, mutta erittäin haastava. :)

      Poista
    2. Voisin sanoa jotta töisevä on tuo malli mutta mukava tehdä, koko ajan jotain nypräämiste ettei mielenkiinto pääse herpaantumaan.. Ai mistäkö tiiän, eka sukka nilkassa menossa ja toinen tulossa samaan kohtaan. :D

      Poista
    3. Juu, sitähän se todella on. Itse vain tykkään enemmän tehdä "aivottomampia" neuleita, mutta välillä pitää haastaa itsensä. Pääsin just ekan kaavio D:n loppuun, nyt pitäisi vähän helpottaa hetkeksi! :)

      Poista
  12. Kiitos, käynpäs kurkkaamassa!

    VastaaPoista
  13. Kivan näköiset jämäraitasukat. Pitäisi varmaan minunkin tehdä tuollaiset, kun noita sukkalankojen jämiä on kertynyt jo aika paljon.

    VastaaPoista
  14. Jämäsukkia on kiva tehdä. Ja nuo haastavat sukat haluan nähdä valmiina!
    Ihania messuostoskuvia tuolla alempana, voi kun pääsis... Teehän äkkiä jotain niistä ihananvärisistä Heritage-langoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minäkin haluan nähdä nuo sukat valmiina, toivottavasti se päivä koittaa joskus (kerroksella 35 menossa kahden päivän tikuttelun jälkeen...). Heritagen neulomiseen voi vierähtää vuosi-parikin, mulla on tapana yleensä käyttää lankojani suunnilleen ostojärjestyksessä, jollei ole jotain ihan akuuttia tehtävää (lahja tms.), eli pitäisi ensin kutaista noin 17 kiloa muuta lankaa alta pois. :D

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)