Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, lokakuuta 16, 2013

11 vastausta

Wild Crafts -blogista heitettiin minua haasteella. Kiitos! :)

***
Haasteen säännöt ovat seuraavanlaiset:
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, jolta haasteen sait.
2. Vastaa annettuihin kysymyksiin.
3. Keksi 11 uutta kysymystä, jotka haluat antaa seuraavalle.
4. Valitse viisi blogia joilla on alle 100 lukijaa ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa

***


Tässä saamani kysymykset ja vastaukset niihin:

1.  Mikä on ollut isoin/vaikein käsityösi ikinä?

Ihan koon puolesta isoin on ollut tilkkutyönä ompelemani parisängynpeite, jonka ompelin vuonna 2002, ja kyllä se oli myös vaikein sikäli, etten viihdy ompelukoneen kanssa. Eihän minulla mitään tilkkutyötarvikkeitakaan ollut (eikä ole edelleenkään), joten suunnilleen vapaalla kädellä ja silmämääräisesti katsoen leikkelin kappaleita. Lopputuloksena oli, että ensimmäinen versio meni ihan pilalle, ei niitä kappaleita saanut kunnolla yhdistettyä. Onneksi oli samoja kankaita vielä jäljellä, joten ompelin vain ihan neliöitä ja suorakaiteita yhteen, en minä niitäkään alkanut mittaamaan enkä leikkaamaan (liian työlästä ja pikkutarkkaa) vaan ihan revin suikaleiksi. Aika monta ärrää tuli sorautettua sen työn kimpussa, ja ainakin puoli vuotta siinä meni, oli muuttokin välissä. Myöhemmin tilkkupeitto repesi, kun en ollut raaskinut hankkia laadukkaita kankaita, vaan käytin esim. tarjouksesta löytämiäni lakanoita ja pussilakanoita sen tekemiseen. ;)

Neuletöistä kooltaan isoin on ollut neulomani ja virkkaamani hääpuku itselleni v. 1999. Vaikein neuletyö kautta aikojen on tällä hetkellä puikoillani, niistä tulee palmikkosukat (jos tulee).

2. Kenelle teet eniten käsitöitä?

Itselleni on mukavinta tehdä, koska silloin värit ja mallit ovat itselle mieluisia ja niiden tekemisestä nauttii eniten. 

3. Neulominen vai virkkaaminen?

Teen molempia, mutta nautin virkkaamisesta enemmän ja virkatut työt ovat minusta paljon kauniimpia kuin neulotut. Virkkutyö on myös helpompi sujauttaa käsilaukkuun mukaan, kun siinä on vain yksi koukku, eikä niin haittaa, jos lähtee vähän purkautumaankin.

4. Mikä on mieleenpainuvin käsityö minkä olet saanut/ostanut?

En ole juurikaan saanut tai ostanut toisten tekemiä käsitöitä, koska niitä tulee tehtyä niin paljon itsekin, eivätkä muut siitä syystä minulle niitä edes halua tehdä. Mutta ehkä mieleenpainuvin tapaus on eräs vanha nainen, jonka puolison hautajaisissa olin kanttorina v. 2000. Hän soitti minulle hautajaisten jälkeen kotiin eräänä iltana klo 23 (mikä kellonaika soittaa!) ja olisi halunnut maksaa palkkion tästä työstäni. Sanoin, että saan jo seurakunnalta palkan, eikä minulla ole lupakaan ottaa muuta palkkiota. Mutta mummeli oli sinnikäs ja kutsui minut kotiinsa kahville/teelle, että hän saa antaa minulle lapaset, kun kuulemma oli antanut kirkkoherrallekin. Minähän sitten eräänä päivän menin, ja aikamme juteltuamme ja teekupin tyhjennyttyä hän kaivoi kaapista lapaslaatikkonsa, jossa olikin valtavasti valinnanvaraa - ei ihme, että mummeli halusi niitä saada jaettua välillä poiskin. Sain valita peräti kahdet lapaset, ja sen teinkin.

5. Katsotko televisiota samalla kun teet käsitöitä?

Katson todella vähän televisiota, mutta silloin kun katson, teen kyllä käsitöitä samalla. Teen käsitöitä aina ja kaikkialla, ja usein samanaikaisesti jotain muuta, vaikkei se "jotain muuta" välttämättä ole televisio. :)

6. Myytkö vai annatko ilmaiseksi käsitöitäsi?

En myy koskaan, enkä tee käsitöitä tilauksesta. Tämä on minun harrastukseni, ja teen vain sellaisia käsitöitä, joita itse haluan tehdä, eikä jonkun toisen visio ole minun visioni. Lahjaksi voin antaa käsitöitäni, mutta silloinkin haluan miettiä itse, millaisen haluan tehdä, vaikka toki otan lahjan saajan mieltymyksiä huomioon.

7. Palmikko vai pitsi?

Tällä hetkellä ei oikein kumpikaan, olen vähän kyllästynyt molempiin. Palmikoiden vääntäminen on työlästä (kuten paraikaa joudun todistamaan maailman työläimmän palmikkoneuleen kanssa!), pitsineule on ainakin tasona neulottaessa minulle haastavaa, koska minulla jää nurjalla kerroksella silmukat aina väärinpäin johtuen neulomistavastani, ja joudun kääntämään silmukat oikeinpäin ainakin oikealle menevissä kavennuksissa ja muutamissa muissakin.

8. Yksivärinen vai raidallinen lanka?

Sekä että, riippuu väreistä ja raidoista! :) Tällä hetkellä olen kyllä viehättynyt enemmän monivärisiin lankoihin, vaikkeivät ne välttämättä tuottaisi raitoja, esim. sellaisiin yksivärisiin, joissa on saman värin eri sävyjä, eli eivät ole ihan tasaisesti värjättyjä. Ja ylipäätään moniväriset neuleet ovat minun suosiossani juuri nyt.

9. Missä ja miten säilytät lankasi?

Niille varatuissa laatikoissa kaapin hyllyllä, kasvivärjätyt langat ovat pyykkikorissa työpöytäni alla. Langat on lajiteltu tarkasti niin, että samantyyppiset langat ovat samassa laatikossa; järjestys tosin vaihtuu sitä mukaa, kun lankoja vähenee ja uusia tulee lisää, koska laatikot ovat vähän eri kokoisia.

10. Hamstraatko lankaa/muita käsityötarvikkeita vai ostatko vain tarpeeseen?

Ostan vain tarpeeseen eli minun pitää tietää ostohetkellä, mitä langasta teen. Vaikka reilun 17 kilon lankavarasto saattaa väittää muuta. ;) Kaikille langoilleni on kyllä malli tiedossa.

11. Lempi käsityöblogi tai TOP3

Kaikki käsityöblogit ovat yhtä arvokkaita, ja niissä on yhtä mukava vierailla, en halua laittaa niitä paremmuusjärjestykseen. Seuraan arviolta yli 300 blogia, suurin osa käsityöblogeja, joten niistä on vaikea valita kolmea parasta.

***

En ehdi keksiä kysymyksiä, joten en haasta tähän ketään.

Mukavaa päivänjatkoa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)