Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, lokakuuta 03, 2013

Huopaa, helmiä ja häkelniä

Olin eilen illalla taas huovutuskurssilla.


Aloittelin tekemään laukkua. Tässä kuvassa villat (Novita Hahtuvaista) on aseteltu valmiiksi. Illan aikaansaannoksesta en muistanut ottaa kuvaa, se jäi kansalaisopistolle kuivumaan, ja jatkan sitä vielä ainakin ensi viikolla. Tässä vaiheessa on kyllä jo pakko nauraa, sillä lopputuloksesta tulee... hmm... käsintehdyn näköinen. ;)

Tänään minulla oli aamupäivällä hieroja. Minulla on aivan ihana hieroja, jonka veroista en ole toista löytänyt. Ihan perinteisestä hieronnasta tulen aina ihan hirveän kipeäksi, eikä siitä ole minulle apuakaan, ja olen kyllä sen lajin hierojia kokeillut vaikka kuinka monia. Mutta tällä hierojalla on aivan erilainen ote, ja hän tuntuu hierovan kokonaan eri lihaksiakin - en tule kipeäksi lainkaan, ja jumitkin helpottuvat heti. Eikä kukaan muu hieroja ole koskaan hieronut esim. kämmeniä tai jalkapohjia, varsinkin jalkapohjien hieronnallahan on samantapainen vaikutus kuin vyöhyketerapiallakin. Minun hierojani on vain onnistunut muuttamaan pariin otteeseen: aluksi hän työskenteli tässä ihan meidän lähellä olevassa hierontayrityksessä, sitten hän muutti toiselle puolen kaupunkia saman firman eri toimipisteeseen, ja sitten hän yhtäkkiä katosi kokonaan. Onneksi älysin muutama viikko sitten googlettaa hänen nimensä, ja niinpä löysin hänet uuden yrityksen listoilta taas vähän eri puolelta kaupunkia, sen verran läheltä kuitenkin, että jaksan sinne mennä ihan pyörälläkin. Taitaa olla hyvän hierojan merkki, että vaikka hän kuinka vaihtaisi toimipistettään, niin asiakkaat seuraavat perässä. :)

Kävin sitten paluumatkalla ruokaostoksilla Prismassa, jossa en yleensä asioi, kun ei ole muuten sinne suunnalle asiaa. Nyt se kuitenkin osui ihan matkan varrelle, lyhin pyöräilyreitti meiltä hierojalle kulkee Prisman parkkipaikan halki. :D No, pitihän minun ennen niitä ruokaostoksia vähän käydä katselemassa muitakin tavaroita...


Käsityölehtiä selailin pitkään. Yksi virkkauslehti olisi kiinnostanut sen kylkiäisenä tulevien nappien vuoksi, mutta en raaskinut maksaa kymppiä pelkistä napeista, kun lehdessä ei ollut mitään maata järisyttävää. Näihin virkkauslehtiin kuitenkin sorruin, sillä näitä myytiin "kaksi yhden hinnalla" eli olivat yhteisessä muovikääreessä. Siinä oli tietysti se huono puoli, etten päässyt selaamaan, mitä lehdet pitävät sisällään. Mutta pelkästään tuon saksankielisen lehden kannessa oleva siksak-tunika sulatti sydämeni niin, että lehdet lähtivät matkaan. En olekaan pitkiin aikoihin ostanut käsityölehtiä, sillä viime kevättalvella tekemäni tavarainventaarion jälkeen olen koittanut visusti vältellä turhia ostoksia, varsinkin käsityölehtipuolella, koska niitä lehtiä on minulla aivan liikaakin, ja kirjastosta saa kyllä lainattua sitten ainakin kotimaisia lehtiä.

Lea Virkkausideoita -lehdessä ei ollutkaan juuri mitään sykähdyttävää, tai siis ovathan nuo virkatut liinat aina kauniita katsella, mutta kun minulla on näitäkin lehtiä jo niin paljon, että niistä riittää liinamalleja minulle loppuelämäkseni.

Sen sijaan tuossa Häkeltrends-lehdessä oli kaikkea aivan ihanaa:


Ihanan pitkä hame - nyt harmittaa, etten sitten ostanut sitä toista lehteä, jonka kylkiäisenä oli niitä nappeja, sillä ne kävisivät tähän hameeseen ihan täydellisesti...


Jakkukin on niin kaunis, ja värit upean ruskaiset, vaikkeivät olekaan minun pukeutumisvärejäni.


Tämä pusero on myös aivan kuolattavan ihana - miten voikin noin yksinkertaisella pikku jipolla saada näyttävää aikaan? :)


Ja sitten tämä tunika, johon ihastuin lehden kannessa. *huokaus* Tämä lehti on siis kokonaan pelkkiä virkattujen vaatteiden ohjeita, ja virkkaamisesta minä edelleenkin tykkään niin paljon enemmän kuin neulomisesta, siksi varmaan näitäkin niin kovasti ihastelen. Malleissa käytetyt langat vaan näyttävät olevan sellaisia, etten ihan heti hoksaa, mistä niitä voisi ostaa, tai mitkä langat kävisivät korvaamaan. Toisekseen lehti on tosiaan saksankielinen... Jonkin verran olen virkannut saksankielisistä lehdistä, mutta ne ovat olleet lähinnä pikkuliinoja, joista on ollut olemassa myös mallipiirros, eli sanallisten ohjeiden ymmärtäminen ei ole ollut oleellista. Täytyisi siis ensiksi selvittää, saanko näistä ohjeista tolkkua, ennen kuin lähden lankaostoksille.


Prismassa on valitettavasti myös hyvä askartelutarvikevalikoima... Mulla on edelleen aikomus tehdä niistä viikko sitten huovuttamistani huopahelmistä koruja. Oli tarkoitus huovuttaa niitä helmiä lisääkin viikonloppuna tai alkuviikosta, mutten ole millään ehtinyt, kun tämä sairauslomalaisen elämä on niin kauhean kiireistä. ;) Mielessäni on ollut myös, että tekisin muutamia muitakin huovutettuja koruja, joihin yhdistelisin ihan muovi- ja puuhelmiäkin. Niinpä sitten sorruin näihin helmipaketteihin; pari rasiaa puuhelmiä ja kolme pakkausta muovisia. Enpä olisi uskonut tätä päivää näkeväni, että ostelen innoissani jotain helmijuttuja! :D

Ostin myös askartelu-paskartelupaperipakkauksen. Tässä myös toinen näpertelylaji, josta en olisi koskaan uskonut innostuvani, mutta viime aikoina olen huomannut tekeväni aina vaan enemmän kortteja itse valmiiksi ostettujen korttien sijaan, vaikken niitä täällä blogissani olekaan halunnut esitellä muutamia virkattuja kortteja lukuunottamatta. Näitä paperilajitelmiakin tulee aina silloin tällöin hankittua. Ja kukapa olisi voinut vastustaa tällaista pakkausta, jonka kartonkien kuvioaiheena on palmikkoneuleet! :D Kassalla tosin huomasin, että tuossa pakkauksen päällä lukee "joululajitelma", ja vähältä piti, etten kiikuttanut pakkausta takaisin, sillä tähän taloonhan ei mitään joulujuttuja ostella! ;) Mutta nakkasin sitten kotona heti tuin kansipaperin roskiin, niin kukaan ei koskaan enää muista, että siinä on mitään j-alkuista sanaa lukenutkaan (ja lupaan, ettei sitä j-sanaa tänäkään vuonna blogissani enää mainita, toivottavasti ei myöskään kommenteissa), ja palmikothan nyt sopivat kortteihin milloin vaan. :) Varsinkin jos antaa lahjaksi jotain neulottua (öö... annanko koskaan lahjaksi mitään muuta kuin itseneulottua?), niin neulekuvioinen korttihan sopii siihen kaveriksi mitä parhaiten. Noita palmikkokartonkeja on tuossa kyllä niin paljon, että aikanaan varmaan vielä perikuntanikin saa jaella niitä keskenään. :D


Perinteisesti avaan kynttiläkauden aina synttäreideni kunniaksi lokakuun ensimmäisenä. Paitsi että kaivoin kaapista pöytäkynttilän ruokapöydälle, meillä oli ensimmäistä kertaa palamassa myös "ulkotulet". :)


Mies löysi keväällä tai alkukesästä roskiksesta kaksi kynttilälyhtyä, ja kun sain syyskuun lopulla viimein siivottua kuihtuneet parvekekukat pois, niin lyhdyt pääsivät niiden tilalle. Ovathan nämä kyllä kesänkin aikana vilahdelleet lankakerien taustalla, olivat silloin ihan vaan parvekkeen pöydällä. Tällaiset ulkovalot minäkin hyväksyn, niistä sähköisistä valoviritelmistä en puolestaan tykkää yhtään, eikä niitä meillä koskaan olekaan, ei ulkona eikä sisällä.


Tunnelmallista lokakuun iltaa sinullekin! :)

Ps. Arvontaan voi vielä osallistua perjantai-iltaan klo 20.00 saakka!

25 kommenttia:

  1. Kauniita vaatteita noissa lehdissä. Minä lopetin Moda-lehden nyt kokonaan, kun noita ideoita pukkaa muutenkin.
    Mukavaa lokakuuta ja kivoja päiviä värjäämiesi lankojen parissa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Paitsi että en kyllä just nyt tee mitään värjäämilläni langoilla, loppukuusta kyllä menen kurssille värjäämään. Ihan lankatehtaan värjäämillä langoilla mennään. :)

      Poista
  2. Mielenkiintoisia malleja; mutta minulla on myös työjonoa pitkälti ensi vuoden puolelle, joten parempi jättää käsityölehdet kauppaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, että to do -lista on pitkä, lankaa on hankittu ainakin vuodeksi eteenpäin, ja kaikkia muita käsityömateriaalejakin on kaapissa taatusti koko loppuelämän tarpeisiin, ja vielä jää varmasti osa perinnöksikin. ;) Mutku joskus vaan on pakko jotain kivaa ostaa.

      Poista
  3. Kivat lyhdyt. Jospa minäkin saisin lyhdyt pihalle, sillä muutaman päivän olen jo suunnitellut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hassua, että noistakin on joku raaskinut luopua niin että ihan roskikseen asti nakannut. Onneksi meillä asuu pari dyykkaria! :D

      Poista
  4. Oli se sitten hyvä että laitoin se varoituksen postatukseni alkuun :)

    VastaaPoista
  5. Monia armorikkaita vuosia syntymäpäiväsi johdosta! Tuli vähän myöhään, mutta joka päivä on uusi lisä kuluvaan vuoteen :D

    Ihana, että kävit blogissani. Oli kuin aurinko olisi paistanut pilviseltä taivaalta, kun näin Heivatun kudelmat blogisi. Ennen vierailin täällä useastikin, vaan nyt ovat blogit olleet lähes lukematta. Jospa itsekin syksyn myötä innostuisin kirjoittelemaan.

    Ihania virkkausohjeita olet löytänyt. Minulla on peukut taas niin kipeät ettei koukku pysy hyppysissä. Neulepuikoikkoja voin vielä heilutella.

    Mukavaa käsityösyksyä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukava, kun tulit sinäkin tänne vierailulle, ja kiva myös kun päivitit omaa blogiasi.

      Poista
  6. Yksi hieroja hieroo lihakset, mutta toinen hieroja hieroo TOISIA (piilo?) lihaksia?? Olen hämmentynyt. :)
    siis piti oikein selata kilometritolkulla tekstiä taaksepäin, kun satuin käymään Hepsin blogissa ja hän oli voittanut sinun arvonnassa ite värjättyä lankaa. En voi uskoa, miten pitkään en oo käyny blogeissa! Omat käsityöt ei oikein oo edenny, niin ei oikein oo ollu intoa katella mitään käsitöitä tai blogeja. Työtkin on vähä haitannu vapaa-aikaa.
    Nyt kyllä vähän harmittaa. En EHKÄ ois voittanu, mut nyt ei ollu ees mahiksia, kun en ollu osallistunu. Sniif. (lue: olisin kuitenkin voittanut...) ;D
    No onnea voittajalle kuitenkin. Reilu peli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siis Hepsi voitti tasaluvunbongauskisassa - arvontaan voi osallistua vielä pe klo 20.00 saakka, siinäkin on palkintona itsevärjäämääni lankaa.

      Juu, siis nuo perinteiset hierojat yleensä käsittelevät isoja lihasryhmiä ja aika lailla vaan "pinnalta", vaikka käyttävätkin voimaa hirveästi. Tämä mun suosimani hieroja ei käytä voimaa, mutta osaa hieroa syviä ja pieniä lihaksia, joissa on yleensä ne pahimmat ja tiedostamattomat jumipaikat. Hänellä esimerkiksi päänsärkyyn tarkoitettu hieronta tai äänenkäyttölihasten hieronta käsittää myös jalkapohjien hieronnan, eli ei käsittele ainoastaan sitä paikkaa, missä on ongelmia, vaan sellaisiakin, mihin on jonkinlainen hermoyhteys kipeistä lihaksista. Noita isoja lihasryhmiähän voi helposti venytellä itsekin, siksi oon tykännyt käydä just sellaisessa hieronnassa, jossa minusta löytyy sellaisiakin lihaksia, joita en tiennyt edes olevan olemassa. :)

      Poista
    2. Ohi meni sekin...hö. ;D Taidan olla väliinputoaja.

      Poista
    3. Aina ei voi olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan - mutta kyllä se onni potkii meitä jokaista vuorollaan tavalla tai toisella. :)

      Poista
  7. Lämpimät onnittelut jälkikäteen:)
    Mielenkiintoisia malleja tuossa lehdessä.
    Tunnelmallista lokakuuta siullekkin:)

    VastaaPoista
  8. Myöhästyneet synttärionnittelut! Ihanat lyhdyt teillä parvekkeella, kiva tunnelma kuvissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kun vain muistaisi laittaa noihin sitten tuliakin välillä... monesti tulee vetaistua kahtimet kiinni illalla, joten eipä silloin muista lyhtyjä sytyttää, eikä niitä voi vartioidakaan muuten kuin kaihtimet avoinna. Mutta jos silloin tällöin ainakin polttelisi. :)

      Poista
  9. Moi! Kiva, että olet lähtenyt huovutuskurssille. :) Itsekin olen käynyt kursseilla muutamana vuonna ja onnekseni pääsin huovutuksen opettajani käsityöpajalle huovuttamaan kaupungin työtoiminnan kautta parina päivänä viikossa. Keskiviikkona huovutimme tuota Novitan Hahtuvaista yhteen tilaustyöhön, johon tilaaja oli tuonut villan, en itse ollut käyttänyt sitä märkähuovutuksessa ja tämä opettajanikin käyttää yleensä ylistarolaista suomenlampaan villaa tai merinoa. Villojen laadussa on todella iso ero huopumisen suhteen, ikävä kyllä tuo Novitan villa on pesty todella puhtaaksi ja kuivaksi ja jostain syystä se huopuu todella huonosti. Jos käsityön laatu tai jälki jää vaivaamaan, suosittelen kokeilemaan myös toisenlaista villaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Tiedostin kyllä tuon Novitan Hahtuvaisen laadun, onhan se selkeästi erilaista kuin suomenlampaan villa. Minulla on kyllä suomenlampaan villaakin, mutta pienenä ongelmana on se, että eri värejä minulla on varmaan ainakin 50 eri väriä, mutta kutakin väriä vain 25-50 grammaa. Aikoinaan olen käynyt neulahuovutuskurssin, jonka yhteydessä ja sen jälkeen innostuin noita villoja ostelemaan. Neulahuovutuksessahan pärjää vähän pienemmilläkin villamäärillä. Olisi ollut mahdollista tälle märkähuovutuskurssillekin ostaa uusia villoja opettajan kautta, mutta halusin nimenomaan nyt kuluttaa noita aiemmin hamstrattuja villoja pois. Novitan Hahtuvaistakin tuli silloin aikoinaan ostettua ihan hirveästi, joten siksi yritän niistä nyt sen laukun tehdä. Siihen kyllä tahtoo jäädä sellaisia irvistäviä suikaleita, mutta ei se minua haittaa, olenhan tuolla nyt vain opettelemassa huovutuksen tekniikkaa, enkä tekemässä mitään kaikkien aikojen mestarityötäni. :D Olen minä tuota Hahtuvaista koittanut kehrätäkin, ei se taida oikein siihenkään soveltua, eikä se kyllä mitään parasta ole neulahuovutukseenkaan. Joissakin vapaalankahuovutuksissa se on varmasti ihan ok tavaraa.

      Poista
  10. Kaikkia kivoja juttuja! Nuo puserot on ihania malleja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ne on kyllä ihania. Saa nähdä, tuleeko koskaan tehtyä, kun ovat vieraskielisiä, mutta haaveillahan saa. :)

      Poista
  11. Aivan ihana tuo pitkä hame! Tekisi mieli kyllä tuollainen tehdä. Pelottaa vain miten peukaloni vanha virkkausvamma asiaan suhtautuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin rakastan virkkaamista, tykkään siitä enemmän kuin neulomisesta, mutta kun nykyään joudun tekemään asioita pääasiassa vasemmalla kädellä (olen oikeakätinen), niin tuo virkkaaminen ei enää niin hyvin suju, ei ainakaan pitkiä aikoja kerrallaan. Mutta silti ihailen näitä virkkuumalleja, on ne niin paljon kauniimpia kuin neulotut. :)

      Poista
  12. Nättejä malleja tuossa lehdessä. On se kumma juttu , kun jotkut vievät roskikseen tavaraa , jonka voisi viedä kirpparillekin. Hyvä kummminkin, että nämä kauniit lyhdyt päätyivät lopulta teidän iloksenne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vaan niin helppo nakata roskakatokseen, kun ei jakseta kävellä 200 metriä lähimmälle kirpparille, joka ottaa vastaan lahjoituksena tavaraa (aiemmin samalla paikalla toimi kaupungin ylläpitämä kierrätyskeskus). Mutta onneksi on meitä dyykkareita. :D

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)