Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, syyskuuta 20, 2013

Luusukat

Syksyn kohokohta eli mun synttärit Oulun Kädentaitomessut lähestyvät, niihin on vielä kolme viikkoa aikaa. Äiti on jo pariinkin kertaan soitellut ja sopinut messuille menoa kanssani, joten tänäkin vuonna sinne kaiketi on sitten mentävä. Pikku hiljaa mielessä on alkanut pyöriä haaveita, millaisia ostoksia messuilta olisi tänä vuonna mukavaa löytää. Samalla olen muistanut, että minulla on edelleen neulomatta kaikki edellisten messujen lankaostokset sekä viime vuodelta että kahden vuoden takaa! Messuille kun ei ole tapana mennä pitkien ostoslistojen kanssa pusero- ja mekkolankoja hankkimaan tietty lanka, väri ja neulemalli mielessä (kuten yleensä lankaostokseni teen), vaan sieltä tarttuu matkaan tavallisimmin muutama sukkalankakerä. Sukkalankaa kun on niin helppo ostaa ilman, että on vielä sen tarkempaa sukkamallia mielessä, yleensä kun sukkiin uppoaa langasta ja kerän koosta riippuen se 1-2 kerää, niin ehtii sen mallin miettiä ja tarkentaa myöhemminkin. Mutta minullapas tahtookin käydä niin, että jää kokonaan kutomatta ne langat, joille ei ole ollut ostohetkellä tiettyä mallia mielessä. Onhan niitä sopivia malleja kyllä näiden parin vuoden aikana vastaan kävellyt, ja monien kohdalla olen ajatellutkin tehdä ne juuri tietystä kaapissa odottavasta messulangasta. Muut neulomiset ja virkkuut vaan ovat menneet näiden edelle.

Onneksi on Sukkasato, jolloin voi vähän patistaa itseään tekemään niitäkin malleja ja niistä langoista, jotka aina vaan jäävät odottamaan to do -listan hännille. Nyt siis päätin, että kudon ne viime- ja toissavuotiset messulangat pois ennen seuraavia messuja. Eihän siinä iso homma ole: kaksi vuotta sitten ostin messuilta lankaa kolmeen sukkapariin, viime vuonna vain yhteen pariin, joten äkkiähän nuo tikuttelee. Varsinkin kun ne sopivat mallitkin on katseltu ja kirjattu listalle aikapäiviä sitten.

Ensimmäisenä näistä messulangoista pääsi puikoille Cascade Yarns Heritage 150, mallina Bones:

Bones-sukat
Tehty ajalla: 17.-19.9.2013
Malli: Ilona Korhonen & Jenni Österman: Neulekirja / Bones-sukat
Suunnittelija: Jenni Österman
Lanka: Cascade Yarns Heritage 150 turkoosi (5630)
Langankulutus: 113 g
Puikot: 3 mm
Koko: Ohjeesta yhdistelin S- ja M-kokoja, tuloksena sukat kokoa 38
Muuta: Varsi on yhden mallikerran pidempi kuin ohjeessa, tein siihen myös omasta päästäni hieman pohjekavennuksia. Sukkasato nro 10.

Tämä Bones-sukkien malli on myös odottanut listallani paljon pidempäänkin kuin tuo turkoosi lanka; muistaakseni lankaa ostaessani tämä malli saattoi olla jo ajatuksissanikin, että tämän mallin tästä langasta teen. Nyt sukkia neuloessani mietin, miksiköhän olen noihin Bones-sukkiin niin ihastunut, sillä mallissa ei sinänsä ole mitään päätähuimaavaa erikoisuutta. Ehkäpä ihastuinkin ohjeen kuvassa olleeseen turkoosiin väriin - mistä syystä en voinut näille sukille muuta väriä ajatellakaan - tai sitten ihastuin nimeen. Aikoinaan Bones-sarjan alettua tv:stä satuin näkemään eka jakson ja jäin heti koukkuun. Kun sitten myöhemmin luovuimme tv:stä moneksi vuodeksi, kaikki sarjakoukut unohtuivat, enkä ole Bonesiakaan sen koommin kaivannut. Mutta ehkäpä juuri tuon sarjan katselemisen muistoksi halusin nämä "Luusukat" kutaista. (Bones = suom. Luut)

Sen verran muutin mallia, että kudoin yhden mallikerran pidemmät varret, jolloin sain tällä langalla polvimittaiset sukat. Se aiheutti tietysti sen, että piti tehdä vähän pohjekavennuksia varsiin, mitä ei alkuperäisessä mallissa ollut. Muuten taisin tehdä melko lailla ohjeen mukaan.


Sukkasatoa on nyt kerätty minun osaltani tasan kymmenen paria. Arvaattekos, missä yhdestoista pari on? - No, puikoilla tietysti! :) En jaksanut tätä sukkaparia blogatakaan heti eilen illalla sen valmistuttua, ja kun oli hyvä kirja juuri menossa loppuhuipennuksessa, niin sen seuraksi piti aloittaa heti lennossa taas uusi sukkapari. Kahden vuoden takaisia messuostoslankoja sekin, ja malli jotain ihan muuta kuin perussukkaa... katsotaan, pääsevätkö vielä viikonlopun aikana esittelyyn, vai jäävätkö ensi viikolle, sillä haastetta niissä ainakin piisaa! :)

Oikein ihastuttavaa viikonloppua kaikille! :)

44 kommenttia:

  1. Kivat sukat! Sä olet kyllä uskomattoman nopea neuloja, itselläni on vasta kolme paria kasassa sukkasatoon ja niistäkin yhdet on sellaiset "jalkakorut" jotka virkkaa suunnilleen tunnissa... Jos alkaisin ohuesta langasta tehdä polvisukkia, niin eipä ehtisi montaa paria sadonkorjuun aikana valmistua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tuskin olen sen nopeampi kuin muutkaan, pikemminkin sairaus hidastaa kutomista, mutta toisaalta taas sitten sairauslomalla ei mitään muuta olekaan kuin aikaa kutomiseen, niin syntyyhän sitä jälkeä.

      Poista
  2. Kivat sukat. Minäkin olen mallia ihastellut, mutten vielä tehnyt.
    Kädentaitomessuille pitää päästä, vaikka minullakin on vielä paketissa viime vuonna ostamani kanava+ristipistotyöt, samoin edellisenä ja sitä edellisenä vuonna ostetut en-edes-muista-mitkä... Messuilla kun vaan tulee tehtyä noita heräteostoksia. Mutta on siellä niin kivaa, että poiskaan ei voi olla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minä yritän messuillekin lähteä jonkinlaisen "ostoslistan" kanssa, vähän etukäteen miettiä, millaisia ostoksia haluaisin tehdä, niin ei tule sitten niin paljon niitä heräteostoksia. Monena vuonna on tullut ostettua messuilta ainoastaan ne tavarat, joita on sinne mennyt hakemaankin. Vaikka yleensä se määrä onkin ollut melkoisen suuri. :)

      Poista
  3. Nyt on sitten mukava mennä messuille, kun edelliset ostokset eivät enää paina mieltä. Hienot sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyvähän noita on välillä kuluttaakin, toivottavasti sitten tämänvuotiset messuostokset saa neulottua ennen ens vuotisia messuja. :) Kiitos kommentista!

      Poista
  4. Nyt voitkin sitten taas hyvällä omatunnolla ostaa messulankoja :). Se on kyllä hieno tunne kun saa to-do juttuja kuitattua.

    Sukat on upeat, ihana turkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Turkooseja sukkia on tulossa jatkossakin (ihan niin kuin mulla ei jo olisi ainakin 10 turkoosia sukkaparia...), sillä jostain syystä kaikki kahden vuoden takaiset messuostokseni olivat turkooseja sukkalankoja. Nyt veikkaisin, että messuilta tulee vain vaaleita lankoja kotiin, sillä tämä värjäysinnostus on niin valtaisa. :D

      Poista
  5. Kivat Bonesit! Yhdet olen minäkin neulonut, lahjaksi menivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuohan on yksinkertainen mutta toimiva malli! :)

      Poista
  6. Hurja tahti sinulla ja upeita sukkia on tullutkin. Ihana väri noissa bones -sukissa.

    VastaaPoista
  7. Upea sukkasato sinulla, niin monet kauniit jo saanut valmiiksi. :) Minäkin olen muuten joskus tainnut Bonesit tehdä, tai ainakin jotkut samantapaiset.
    Ihailen sinun suunnitelmaallisuuttasi, kun mietit etukäteen messuostoksesikin. Minä menen sinne yleensä sillä mielellä, että katselen, mitä uutta on tarjolla, vai onko mitään uutta. Siksi kai minun ostokseni ovat kovin vähäisiäkin, kun en sitten keksi mitään tarpeellistaa tai haluttavaa. Mutta mukavahan siellä on vain kierrellä ja katsella. ;)

    Mutta aivan upean ukkelin on esikoisesi tehnyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu siis eihän sitä tiedä, mitä kaikkea messuilta löytyy, mutta yleensä sitä vaan tulee monenlaista mieleen, mitä olisi kiva messuilta löytää. Ja jotkut putiikit ovat sellaisia, että ostan sieltä joka vuosi jotain. Osittain senkin vuoksi mietin vähän etukäteen, millaisia ostoksia kannattaa tehdä, että osaa sitten varata käteistä sopivan määrän mukaan, ja pysyy budjetti kurissa. Sinne kun helposti uppoaa satanen jos toinenkin, jos ei pidä mitään rajaa ostoksilla.

      Poista
  8. Messuja odotellaan täälläkin! Tuo on kiva sukkamalli, vaikken ole itse kokeillut, yksinkertaisyydessaan kuitenkin näyttävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onhan ne messut aina mukava perinne keskellä syksyä. :)

      Poista
  9. Kivat sukat!

    Minäkin aion mennä sinne messulle katselemaan mitä olis tarjolla :-))

    VastaaPoista
  10. Kommenttikierroksella piiitkästä aikaa... :) Olen kyllä käynyt ihastelemassa värjäyksiäsi, ja neulomistahtisi suorastaan huimaa. Nätit sukat nuokin.
    Välillä sitä vaan täytyy "messuilla" ja tehdä heräteostoksia... Itse ostin tänään kassillisen Novitan lankoja -30% -alekorista, vaikka piti kyllä mennä ihan vaan ruokaostoksille!

    VastaaPoista
  11. Olet sie kyllä ahkera kun noin monet sukat olet kutonut.
    Tykkään näistä sinisistä sukista, mukava kuviointi.

    VastaaPoista
  12. Olet sie kyllä ahkera kun noin monet sukat olet kutonut.
    Tykkään näistä sinisistä sukista, mukava kuviointi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mullahan ei ole muuta kuin aikaa, joten täytyyhän se johonkin kuluttaa - eli kutomiseen. :)

      Poista
  13. Upeat sukat! Turkoosi on kaunis väri, vaikka itse en olekaan kovin sinisen ystävä. Nopea neuloja olet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään itsekin turkoosista, vaikken niin muita sinisen sävyjä käytäkään.

      Poista
  14. Vastaukset
    1. :D :D :D Mitä onnittelemista näissä on? :D Mut kiitos silti! :D *nauraa katketakseen*

      Poista
  15. Kauniit,kauniit sukat ovat,eikä vähiten ihanan värin vuoksi.

    VastaaPoista
  16. Erikoiset sukat...täytyypä pistää mieleen :) ja todella upean väriset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei nuo nyt niin kovin "erikoiset" ole, ihan siis perussukka, jossa on välillä kierrettyä joustinneuletta ja välillä nurjaa. Helppo tehdä. :)

      Poista
  17. No sinne messuillehan sitä täältäkin aiotaan suunnata ja kun vielä oikein isäntä itte ehotti, että mentäiskö nyt, kun ei parina vuonna ole päästy. Tungoshan siellä on ja kaikille kojuille ei kyllä pääsekään, mutta eipä tarvii joka paikkaan päästäkään. Kunhan nyt lankakojut näkee, se riittää minulle. On muuten vuosien takaisista langoista osa minullaki vielä neulomatta. Ja satavarmasti ostan nytkin lankaa lisää.

    VastaaPoista
  18. No sinne messuillehan sitä täältäkin aiotaan suunnata ja kun vielä oikein isäntä itte ehotti, että mentäiskö nyt, kun ei parina vuonna ole päästy. Tungoshan siellä on ja kaikille kojuille ei kyllä pääsekään, mutta eipä tarvii joka paikkaan päästäkään. Kunhan nyt lankakojut näkee, se riittää minulle. On muuten vuosien takaisista langoista osa minullaki vielä neulomatta. Ja satavarmasti ostan nytkin lankaa lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinnehän ei ole kaikkien pakko tunkea lauantaiaamuna heti kymmeneltä... ;) Meillä on tarkoitus suunnata messuille sunnuntaina, ja kokemukseni mukaan sunnuntai onkin paljon leppoisampi messuilupäivä, esittelijöiden kanssa ehtii rupatella eikä ole sitä tungosta. :) Ja jos jotain tiettyä haluaa messuilta hankkia, ja pelkää sen loppuvan, niin minulla on ollut tapana tilata joiltakin firmoilta etukäteen, ja noudan tilaukseni messuilta. Ei ainakaan jää sen vuoksi jokin tärkeä hankinta saamatta. :)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä. Jos änkeiskin sunnuntaina yheltätoista. On ihan pakko mennä aamusta, kun on nuo äpylit hoidettava oli pyhä tai arki ja kolmen jälkeen on suunnistettava navettaan. On tuota matkaaki sen verran että ennen kahta on lähettävä kotio. Ei ihan yhen tunnin takia viitsi lähtä kun liputkin maksaa. No se on näitä maanviljelijän ammatin varjopuolia ettei joka kinkereihin pysty osallistumaan.

      Poista
    3. Vetaiseppa sitten hihasta/helmasta/hapsuista jos satutaan törmäämään! :)

      Poista
  19. No miksi tuo kommentti tuli nyt kahdesti? Höh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä näkyy olevan liikkeellä, välillä joillakin tulee kommentit kahdesti tai kolmestikin. Tuleepahan asia ainakin selväksi! :D

      Poista
  20. Nätit sukat. Syynäilin tuota kuviota vähän sillä silmällä, että jos itsekin kokeilisin.
    Sukkalankaa ja vähän muutakin kertyy ainakin minulla ja siihen ei tarvitse kuin käynti pojan asunnolla Oulussa. Kärkkäinen ja sen käsityöpuoli ne kutsuvat joka kerta+ lankakaupat tietty. No, kyllä oman kotopaikan kaupatkin ja niiden ale- laarit täydennystä minun lankakoreihin tekevät. Nyt mietin yhdistäiskö Oulun käytiin tällä kertaa messut eli josko silloin auton nokka idästä länteen suuntaisi.

    Mukavaa syyskuun jatkoa!

    VastaaPoista
  21. Nätit sukat. Syynäilin tuota kuviota vähän sillä silmällä, että jos itsekin kokeilisin.
    Sukkalankaa ja vähän muutakin kertyy ainakin minulla ja siihen ei tarvitse kuin käynti pojan asunnolla Oulussa. Kärkkäinen ja sen käsityöpuoli ne kutsuvat joka kerta+ lankakaupat tietty. No, kyllä oman kotopaikan kaupatkin ja niiden ale- laarit täydennystä minun lankakoreihin tekevät. Nyt mietin yhdistäiskö Oulun käytiin tällä kertaa messut eli josko silloin auton nokka idästä länteen suuntaisi.

    Mukavaa syyskuun jatkoa!

    VastaaPoista
  22. Nätit sukat. Syynäilin tuota kuviota vähän sillä silmällä, että jos itsekin kokeilisin.
    Sukkalankaa ja vähän muutakin kertyy ainakin minulla ja siihen ei tarvitse kuin käynti pojan asunnolla Oulussa. Kärkkäinen ja sen käsityöpuoli ne kutsuvat joka kerta+ lankakaupat tietty. No, kyllä oman kotopaikan kaupatkin ja niiden ale- laarit täydennystä minun lankakoreihin tekevät. Nyt mietin yhdistäiskö Oulun käytiin tällä kertaa messut eli josko silloin auton nokka idästä länteen suuntaisi.

    Mukavaa syyskuun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitäpä vaan messuilemaan! Löytyyhän niitä samoja lankoja (ja usein paremminkin) lankakaupoista, varsinkin kun tänä vuonna messuille ei näytä tulevan juuri muita kuin oman kaupungin lankakauppiaita. Mutta voihan siellä messuilla muitakin ostoksia tehdä kuin lankoja, vai mitä? :)

      Poista
  23. Nätit on sukat. Miten mä en ole vieläkään ehtinyt tekemään Boneseja? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehtiihän sitä vieläkin tekemään, ei se ohje siitä kirjasta mihinkään häviä. :D

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)