Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, elokuuta 29, 2013

Vihaisen linnun pusero

Lasten varustaminen talveen jatkuu. Nyt oli vuorossa esikoisen villapusero, tämänkin mallin hän itse valitsi lehdestä:

 
Angry Birds -pusero
Tehty ajalla: 24.-29.8.2013
Malli: Novita Ipana -lehti nro 5 muunneltuna
Suunnittelija: Susanna Mertsalmi + omat muunnelmat
Lanka: Novita 7 veljestä punainen (549), musta (099), keltainen (268) ja luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 336 g
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm
Koko: 134 cm
Muuta: Esikoiselle. Vaihdoin langan puuvillaisesta villaiseen, tein ohjeesta poiketen helmaan ja pääntielle 2o 2n -joustinta.

Esikoinen halusi, että otetaan hänestä tällainen päätön kuva, hän ei ole samanlainen poseeraaja kuin pikkuveljensä. Onhan tuossa kuvassa silti pää, se on vaan puseron keskellä. ;)

Ohje on periaatteessa Novita Ipana -lehdestä, mutta muutin sitä paremmin omia tarpeita ja mieltymyksiä vastaavaksi. Ohjeessa lankana oli puuvillasekoitteinen Novita Miami, minä vaihdoin langan villaiseen 7 veljekseen, jonka vahvuus vastaa kutakuinkin tuota Miamia. Alkuperäisessä ohjeessa oli ihan suora helma ilman joustinta sekä rullautuva pääntie, minä vaihdoin helmaan ja pääntielle 2o 2n -joustinneuleen. Muutenkin nuo joustinneuleet ovat erilaiset kuin ohjeen kuvissa; niissä näyttää olevan 1o 1n -joustinta, mutta ohjeessa puhutaan 2o 2n -joustimesta, ja kun sillä tuon helman aloitin, niin annoin mennä koko puseron samalla tyylillä.

Olipas hauskaa pitkästä aikaa kirjoa silmukoita jäljitellen! Joskus parikymmentä vuotta sitten harrastin sitä puuhaa enemmänkin, tykkäsin tehdä aina kaikenlaisia nimikoituja neuleita lähipiirilleni, ja kirjoin silmukoita jäljitellen nimet sukkiin, pipoihin jne. Hyvä pitää tuotakin taitoa muistissa, seuraavaankin neuleeseen tulee samantyyppistä kirjontaa - eikä siinä vielä kaikki, kuten tv-shopissa sanotaan. ;) Eli noita kirjottuja juttuja tulee varmaan täällä vilahtelemaan syksyn aikana.

Kiitos kaikista kivoista kommenteistanne! :) Olette varmaan jo huomanneet, että vaihdoin jokin aika sitten kommentoinnin asetuksia siten, että pystyn nyt helpommin vastaamaan jokaiselle kommentoijalle yksitellen aina kunkin kommentin perään. Olen nyt kokeillut ottaa tavakseni vastata kaikkiin kommentteihin, joten niitä vastauksia kannattaa käydä kurkkimassa joko täällä blogissa tai tilata jatkokommentit omaan sähköpostiinsa. Kiittelen siis jatkossa kommenteistanne siellä puolella, enkä niinkään täällä blogiteksteissä. :)

Mukavaa loppuviikkoa! :)

31 kommenttia:

 1. Tosi kiva pusero ja pojalle varmasti mieluinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti osoittautuu käytössä hyväksi. :)

   Poista
 2. Hieno pusero, väri on hyvä! Minusta näyttää, että siinä on menoa ja päättäväisyyttä. :)

  Kiitos, kun jaksat kommentoida jokaiselle! Täytyy sanoa, että se tuntuu hyvältä. :) Aivan kuin juttelisi sun kanssa, vaikka ei olla vuosikausiin nähty livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, punainen on ollut pitkään esikoisen lempiväri.

   Kyllähän tämä vastakommentointi täytyi opetella, vielä kesällä oli sellainen olo, etten tätä kyllä jaksaisi, enkä siihen asti juuri hirveästi vastakommentoinut kenellekään, ainoastaan vastasin, jos jotain kysyttiin. Mutta hyvinhän tämän jaksaa, kun tähän on ryhtynyt. Ja kun nyt voi tänne väliin vastata jokaiselle yksitellen, niin se on jotenkin luontevampaakin kuin alkaa kymmenen kommentin jälkeen laittamaan vastauksia kaikille siihen asti kommentoineille. Ja jos joku haluaa näitä vastauksia joskus lukea, niin omaan kommenttiin tullut vastaus löytyy helpommin. Vaikka eihän ne aina ole mitään kovin kummoisia vastauksia, ei tämä runosuoni ihan yötä päivä syki. ;)

   Poista
  2. Kiitos sähköpostilla saadusta ohjeistuksesta! Asetukset on nyt muutettu. :)

   Poista
 3. Kaunis pusero taasen :) Puseroa tulee pidettyäkin, kun poika on itse saanut mallin valita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meillä kyllä pojat laittavat napisematta villapuseron silloin kun "äiti käskee", oli se sitten mieluinen tai ei. :) Mutta jos kerran teen lapsille uudet villapuserot, niin miksei sitten samalla vaivalla sellaiset, joista lapset tykkäävät? Sitä paitsi tunnustan itsekin vähän tykkäävän noista linnuista... ;)

   Poista
 4. Komea pusero, ei olekaan ihan joka pojalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vaikka kyllähän taitaa lähes joka pojalla nykyään olla jonkinlainen vihainen lintu jossakin vaatteessa tai tavarassa.

   Poista
 5. Kaunis pusero!
  Minä en kyllä enää yleensä tule toistamiseen näitä kommentteja lukemaan, joten vastauksesi menee minulta ohi, valitettavasti. Joskus olen jotkut jatkokommentit tilannut sähköpostiin, mutta sitten niitä tulikin niin paljon, että poistaminen oli työlästä. Joten ei tarvitse minulle vastata. =) Sen sijaan on erittäin mukavaa, kun muistat taas joskus minua kommentilla omassa blogissani. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No, tasapuolisuuden nimissä vastaan kaikille, luki näitä sitten joku tai ei. :)

   Poista
  2. Nyt kävin katsomassa, joten kiitos vastauksesta, mutta yleensä en siis käy, vaikka täällä säännöllisesti pyörähdänkin. =)

   Poista
 6. Hieno on pusero! Varmaan tykätään kovasti.
  Edellisessä postauksessa oli kaunis vauvakortti1

  VastaaPoista
 7. Luen säännöllisesti postauksiasi ja aivan hengästyneenä ihailen ahkeruuttasi ja nopeuttasi neuloa. Kauniita neuleita olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kovastihan tuo käsi tuppaa kipeytymään ja jarruttamaan tahtia, mutta muutenhan tässä sairauslomalaisena ei ole mitään muuta kuin aikaa neuloskella.

   Poista
 8. Komee on pojan pusero ja ihan viisasta talvea vasten tehdä villasta.

  Olit tehnyt hienon tanun itsellesi ja totta puhelet että moni ei välitä noista päähineasioista. Minustakin näyttää hassulta kun vanhemmilla naisilla on neidon nauhat kansallispuvun kanssa.

  Vielä pitää kehua noita sukkasatolankojasi, ihanan heleän värisiä. Minullakin on jossain kätkössä pussillinen samoilla mehuilla värjättyjä, pitääkin etsiä ne käyttöön tuonne hillokellariin.

  VastaaPoista
 9. Ihania töitä sinulla täällä blogissasi. Ihailin myös itsevärjäämiäsi sukkasatolankoja. Kauniita ovat. Täytynee itsekin jossain kohtaa opetella tuo värjäämisen jalo taito.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta ja kommentista, kävinkin tutustumassa myös sinun blogiisi! :) Värjääminen ei ole yhtään vaikeaa - kannattaa aloittaa vaikkapa KoolAideilla kokeilut. :)

   Poista
 10. Upea paita.
  Odottelen jännityksellä, minkälaisia sukkia sinulta alkaa syntyä Sukkasatoon omavärjäämistä langoistasi.

  VastaaPoista
 11. Upea paita.
  Odottelen jännityksellä, minkälaisia sukkia sinulta alkaa syntyä Sukkasatoon omavärjäämistä langoistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niin minäkin odotan jännityksellä, suurimmalle osalle sukkalangoistani ei ole vielä mitään käsitystä, millä mallilla sen aion toteuttaa. Hyviä sukkamalleja on vaikka kuinka paljon printattuna, mutta vielä pitäisi lankojen ja mallien kohdata. Eiköhän se tästä pikkuhiljaa Sukkasadon myötä, kun saadaan sukkahan ensin auki... ;)

   Poista
 12. Komia on pusero ja varmasti lämmittää taas talvipakkasilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näin se varmastikin tekee. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)