Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, elokuuta 31, 2013

Täpärästi talvea kohti

Meinasi tulla vähän kiire! Ajattelin keskittyä tulevina kahtena kuukautena mahdollisimman täysipainoisesti sukkien valmistamiseen, minkä vuoksi puuttuvat talvivarusteet olisi hyvä saada tehtyä ennen sukkailun alkua. Marraskuussa on nimittäin jo ihan myöhäistä alkaa etsiskellä sopivia pipoja ja lapasia... Lapset ehdin varustaa talveen hyvissä ajoin ennen elokuun loppua, mutta omien tamineideni kanssa jäi homma ihan viime minuuteille. Mutta nyt ollaan valmiita sekä talveen että aloittamaan sukkasatoilu puhtaalta pöydältä! :)

Makkaramyssy
Tehty ajalla: 29.-30.8.2013
Malli: Peruspipo; mallineule Novita Talvi 2012 nro 8; idea käyttää mallineuletta peruspipoon Lankapirtin Matleenalta matkittu
Lanka: Novita 7 veljestä harmaa (043) ja keltainen (268)
Langankulutus: 59 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 54 cm
Muuta: Mulle

Viime talven Novitassa oli ihana myssy tällä mallineuleella, mutta siihen mallineuleeseen se ihanuus jäikin; en tykännyt sen mallin korvaläpistä enkä ylimääräisestä niskassa roikkuvasta lötköstä. Matleena teki kevättalvella ihan peruspipon tällä mallineuleella ja melkein samoilla väreilläkin, ja silloin sain idean tehdä samantyylisen myös itselleni. Tuli kyllä just sopiva minun päähäni! :)

Makkaralapaset
Tehty ajalla: 30.-31.8.2013
Malli: Novita Talvi 2012 nro 10
Suunnittelija: Marja Kääriäinen
Lanka: Novita 7 veljestä harmaa (043) ja keltainen (268)
Langankulutus: 105 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: Naisen käteen; mulle kyllä vähän reilut, mutta mahtuupahan aluslapaset alle
Muuta: Mulle

Nämä lapaset on tehty suoraan samaisen Novitan ohjeesta, paitsi että lanka on kokonaan 7 veljestä eikä ole käytetty Puroa kuten ohjeessa. Aika reilun kokoiset näistä tuli minun pikkuriikkisiin käsiini, mutta kun välillä tarvitsee toisiakin lapasia alle, niin mahtuvatpahan nekin sinne. Nuo päällisen kuviot kirjottiin jälkikäteen silmukoita jäljittelemällä. Ranneosa on kaksinkertainen, eli tuo kohokuvioinen juttu on käännetty tuohon päälle.

Hepsin kauluri
Tehty: 31.8.2013
Lanka: Novita 7 veljestä keltainen (268) ja harmaa (043)
Langankulutus: 85 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: Mulle sopiva
Muuta: Mulle

Hepsin kauluri on kyllä loistava ja helppo/nopeatekoinen malli, suosittelen! :) Oikein mukava peruskaulurin malli, jota on helppo muunnellakin mieleisekseen.


Keltaisen talvitakkini ostin jo monta vuotta sitten kirpparilta, ja se on ollut oikein hyvä käytössä, palvelee minua varmasti vielä vuosia eteenpäinkin. Tein silloin takille kaveriksi kelta-harmaat asusteet, jotta ne sointuvat takin väreihin. Valitettavasti niistä ei ollut enää tulevalle talvelle minua lämmittämään. Pipo oli alunperinkin aivan liian löysä, lapaset olivat kuluneet puhki ja muutenkin koko setti alkoi olla nuhjaantuneen näköinen. Sen setin kauluri oli vielä sen verran käyttökelpoinen, että toimitin sen kirpparille; pipo ja lapaset saivat mennä roskiin. Siksikin oli nyt kova tarve ehtiä tehdä uudet kelta-harmaat asusteet, sillä tämä takki yleensä pääsee ensimmäisenä käyttöön pakkasten tultua.

Ennen talven tuloa nautitaan kuitenkin ihanasta ja toivottavasti oikein, oikein pitkästä syksystä! :) Vaikka kyllä minä talvenkin toivotan tervetulleeksi, aina talvi sentään kesän ja kevään voittaa! :D

16 kommenttia:

 1. Kaunis setti lämmittämään sinua ensi ja tulevina talvina, toi pojan pipo ihastuttava ja hymyilyttävä<.9

  VastaaPoista
 2. Nätti setti!
  Pitäisiköhän munkin ryhdistäytyä ja yrittää etsiä talvitakkiin sopivat asusteet. Yleensä tungen päähäni ensimmäisenä käteen osuvan pipon ja lapasten kanssa on vähän sama homma, joten voit arvata, ettei aina niin mätsää...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Minkä värinen talvitakki sulla on? :)

   Poista
 3. Kaunis setti.
  Ihania noi poikien paidat ja pipot.

  VastaaPoista
 4. Ahaa, tällainen matkimisjuttu se olikin! :D Kannatti, kun sait noin kivan myssyn ja koko settikin on upea! Minä tykkään tuosta myssymallista niin, että luulen samaa tyyliä valmistavani tulevanakin talvena. :) Kunhan ensin sukat saadaan Heinälatoon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainenpa hyvinkin. Tuo on kyllä kiva myssy, näyttää löysältä, mutta onkin oikeasti sopivan napakka päässä. :) Me ollaankin molemmat Heinäladossa tänä vuonna. :)

   Poista
 5. Nätti setti. Hyvä, että sait itsellesikin valmiiksi ennen sukkailua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt voi tosiaan keskittyä sukkien tekoon ilman, että muiden neuleiden tarve olisi ihan mahdoton.

   Poista
 6. Hauska tuo makkaramalli ja kiitos myös kaulurivinkistä !

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Lämpimyys testataan sitten muutaman kuukauden kuluttua...

   Poista
 8. Nätti setti! Hirvittää jo ajatellakin talvivarusteita, kun tänä aamuna pyöräillessä verkkaritkin ahdistivat. Tähän asti ovat pyöräilyasuna olleet sortsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minusta on ihanaa, kun talvella saa pukeutua lämpimästi villaisiin, itsekudottuihin vaatteisiin. Kesällä harmittaa, kun kaikki itsekudotut puuvillaisetkin tuppaavat olemaan liian kuumia, minusta olisi mukavaa kulkea aina vaan neuleissa. :) Odotan siis kovasti paukkupakkasia!

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)