Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, elokuuta 31, 2013

Elokuun raporttia ja syyskuun suunnitelmia

Elokuu on minulle ensimmäinen syksyn kuukausi, vaikka oikeastihan minä olen jo kesäpäivänseisauksesta saakka ollut ihan syksymielellä. :) Mitä pidempi syksy, sen parempi! Mutta nyt päästään nauttimaan siitä varsinaisesta ydinsyksystä, jos kaikki muut vuoden kuukaudet ovat vain esi- tai jälkisyksyä. ;) Käsityörintamalla ollaan koko elokuu valmistauduttu jo talveen, mikä kyllä sekin on jo ihan varma syksyn merkki.


Elokuussa valmistuivat:
 • 3.8. Vauvanpeitto (virkaten), langankulutus 188 g
 • 7.8. Vauvan siksak-myssy (neuloen), langankulutus 31 g
 • 8.8. Vauvanhaalari (neuloen), langankulutus 200 g
 • 9.8. Junasukat ja -lapaset (neuloen), langankulutus 56 g
 • 11.8. Nallukka (virkaten), langankulutus 37 g
 • 19.8. Angry Birds sininen lintu -huppari (neuloen ja virkaten), langankulutus 295 g
 • 24.8. Kuopuksen villahousut (neuloen), langankulutus 195 g
 • 26.8. Häme 1922 tanu (ommellen)
 • 28.8. Vauvakortti (virkaten), langankulutus 2 g
 • 29.8. Angry Birds -pusero (neuloen), langankulutus 336 g
 • 29.8. Pommilintu-pipo (neuloen), langankulutus 44 g
 • 30.8. Makkaramyssy (neuloen), langankulutus 59 g
 • 31.8. Makkaralapaset (neuloen), langankulutus 105 g
 • 31.8. Hepsin kauluri (neuloen), langankulutus 85 g

Lankaa kului elokuussa 1633 g, eli muutaman kymmenen grammaa vähemmän kuin kuukausittainen keskikulutukseni. Lankaa ostin elokuussa 1400 g, kaikki ovat jo vaihtaneet väriään kattilassa... ;) Miinusta tuli sentään lankavarastoon, ohhoh! :D

Nyt on pakko nolona tunnustaa, etten pistellyt yhtä ainutta ristipistoa koko elokuussa... Selvästikin se vaikuttaa, että Ristipistoilijat-yhteisö siirtyi pelkästään Facebookiin, yksikseen ei viitsi maratoniltoja pitää. Toisaalta nyt ei ole ollut mitään hyvää äänikirjaakaan pistelyjen seurana, kun sain heinäkuussa Harry Potterit kuunneltua loppuun. Yhden ihan tosi huonon äänikirjan (kasetille nauhoitettu ja todella huono lukija) kuuntelin elokuussa, sen seurana taisin ihan vain neuloa, se ei ainakaan ristipistoihin inspiroinut! :D Muuten olen kyllä lukenut elokuussa taas hurjan määrän kirjoja, parhaimmillaan neljäkin kirjaa viikossa, ja niiden seurana neule toimii mainiosti. Nyt on kirjastossa yksi äänikirja minulle varattuna - viimeinen Jane Austen, jota en ole vielä lukenut tai kuunnellut äänikirjana - joten jospa sen seuraksi muistaisi pistelynkin ottaa joskus esille...


... vaikka eihän minun ole tarkoitus seuraavaan kahteen kuukauteen tehdä muuta kuin sukkia, sukkia ja vielä kerran sukkia! :) Sukkasato ja Heinälato minua odottavat, kuten aika montaa muutakin neulojaa. Aloittelen turvallisesti lasteni sukista siirtyen muutamiin lahjasukkiin, ja toivon niiden tekemisen aikana syntyvän ideoita, minkä näköisiksi sukiksi minun sukkalankalaatikkoni sisältö haluaa muotoutua. Joillekin langoille on vähän malleja ja ideoita mietittyinä, muutamien lankojen kohdalla pitää valita useiden sopivien mallin joukosta, tai toisinpäin: joillekin malleille olisi tarjolla useita kivoja lankoja. Mutta eiköhän tässä kahden seuraavan kuukauden aikana jonkinlaista kohtaamista lankojen ja mallien välillä synny. :)

Oikein ihanaa ja (sukka)satoisaa syyskuuta kaikille! Nautitaan tästä syksystä täysillä, nyt kun se vihdoin viimein on virallisesti alkanut! :)

ps. Tämä postaus tuli aika peräjälkeen edellisen postauksen kanssa, joten käyhän kurkkaamassa sieltäkin uudet talvitamineeni! :)

6 kommenttia:

 1. Kiitos kehuistasi villatakkini suhteen. Tuntuu itsestänikin hyvältä kun osaa jotakin. Sitten se myös että kerrankin meni langankulutus ihan nappiin.
  Itsekin olet kyllä taitava ja paljon nopeampi kuin minä. Vaikka eipä se kilpailutilanne näissä asetelmissa auta yhtään. Jokainen tekee vauhdillaan.
  Jo sain minäkin luomiskerroksen tehtyä sukkaan. Olen Perunalaarissa kerämässä satoa. Kiva taas seurata miten monenlaisia jalanlämmittimiä syntyy keneltäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! :) Juu, eihän näiden käsitöiden saralla kannata kilpailla toisten kanssa. Mehän ollaan jo lähtökohdiltamme eri asemassa: toinen on tehnyt käsitöitä vuoden, toinen 60 vuotta. Yksi on aloittanut lapsena, toinen aikuisena. Työssäkäyvä ei ehdi samalla tavalla harrastamaan kuin eläkeläinen, työtön tai sairauslomalainen. Toinen pystyy vaivatta neulomaan 10 tuntia päivässä, toisella alkaa paikat kipeytyä puolessa tunnissa. Ja ollaanhan me erilaisia mieltymystemmekin suhteen - jos tykkää neuloa ohuita pitsihuiveja, ei voi millään saada niin paljon valmista aikaan kuin sellainen, joka tikuttaa perussukkaa 7 veljeksestä.

   Mutta kyllä minä silti ihailen edelleen sitä sinun villatakkiasi! :)

   Poista
 2. Tännehän oli tullut vaikka mitä hienoja juttuja. Olet ollut tosi tehokas viime päivät, huomaan. Kivoja vaatteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Piti olla tehokas, että pääsee sitten rauhassa sukkailemaan. :)

   Poista
 3. Kivoja töitä. syksy on parasta aikaa ja olet oikeassa: pitkä syksy tarkoittaa lyhyttä talvea, niin on aina parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Eeeei... kun pitkä syksy tarkoittaa tietysti lyhyttä KESÄÄ, ja se on parasta! :D Syksy alkaa kesäpäivänseisauksesta, koska silloinhan päivät alkavat lyhetä. Syyskausi kestää vuoden loppuun asti, eli saadaan kätevästi hypättyä myös joulun yli, ei tarvitse onneksi viettää sitäkään, koska on vielä syksy. Ja sitten alkaa ihanan, ihanan syksyn jälkeen ihana, ihana talvi, jota kestääkin niin kauan kuin on vähänkään lunta jäljellä, ja varjopaikoissahan sitä on vielä toukokuussakin. Sitten on vain lyhykäinen kevät, jota kestää kesäpäivänseisaukseen, ja siitähän alkaakin taas syksy. Eli oikeastaan kesä jää kokonaan välistä, JES! :) Näin se menee just oikein: syksy on pisin, talvi toiseksi pisin, kevät lyhin, ja kesää ei lainkaan. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)