Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, elokuuta 27, 2013

Sukkasatoilemaan

Olen pitänyt pari vuotta taukoa kaikista mahdollisista tempauksista. Edes Virkkausrinkiin en ole tänä aikana jaksanut virkkuitani viedä näytille, vaikka siellä ne tempaukset ovat enemmän tai vähemmän väljiä. Tempausväsymys iski vuoden 2011 KYH:n jälkeen - se oli ensimmäinen ja varmasti viimeinen kerta kun KYH:een osallistuin, ja siihen jotenkin vain lopahti innostus osallistua mihinkään tempauksiin.

Nyt kuitenkin aloin kaivata Sukkasatoa.


Sukkalaatikkoni tilanne on tällainen, erityiskiitos kuuluu värjäysinnostukselleni, sillä täällä on aika monta yksinäistä Kool Aid -värjättyä kerää. Toki jokunen lankatehtaan värjäämäkin kerä löytyy. Tätä olisi syytä saada vähitellen vajaammaksi, ja lisäksi syksyn puuhalistallani lukee ainakin villasukat lapsille sekä parille syksyn synttärisankarille. Toivon Sukkasadon antavan minulle motivaatiota käydä tarve- ja lahjaneuleiden lisäksi tämän varsinaisen sukkalankalaatikon kimppuun, jospa tämä olisi lokakuun viimeisenä päivänä hieman tyhjempi - ja sukkalaatikkoni täydempiä. ;)

Kerään sukkasatoa Heinäladossa. Aika näyttää, innostunko tämän jälkeen muistakin tempauksista uudelleen, vai jääkö tämä yksittäiseksi hairahtumiseksi tempausten polulle. :)

12 kommenttia:

 1. Oi ja voi minulta taitaa nyt tältä syksyltä jäädä tuo satoilu väliin vaikka vielä ehtisi ilmoittautuakin, jospa sitten vaikka ensi syksynä jälleen. Mukavaa sukkasatoilua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämähän on siitä mukava tempaus, että ei oo pakko osallistua joka vuosi, ja vaikka osallistuisikin, niin ei oo pakko kutoa siltikään yhtään sukkaparia. ;)

   Poista
 2. Kyh voi tosissaan viedä voimat. Minä en ole kovinkaan paljoa saanut kesken jääneitä etenemään. Jospa niitä ajan kanssa saisi valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sain kyllä kaikki Kyh-työni valmiiksi määräaikaan mennessä, ja suurimman osan jo samana päivänä kuin aloitin; muistaakseni heinäkuulle jäi vain 2-4 vähän isompaa työtä viimeisteltäväksi. Eli sen puolesta se ei väsyttänyt. Mutta kun tykkään tehdä vain yhtä työtä kerrallaan, niin se jatkuva aloittaminen ei tuntunut omalta. Vaikkakin tein tosiaan niitä yhdessä päivässä valmistuvia pikkutöitä. Jotenkin tuollaiset tempaukset, joissa on kauheasti sääntöjä, eivät tunnu kivoilta, niistä tulee vain stressi ja ainakin itselleni iskee hirveä tarve kilpailla - lähinnä itseni kanssa, ei niinkään muiden kanssa. ;) Sukkasato on siitä mukava tempaus, ettei ole pakko kutoa yhtään sukkaparia, eikä niiden määrää lasketa ainakaan yksittäisten kutojien kohdalla. Vaikka saattaa silloinkin tulla sellainen tunne, että nyt on "pakko" kutoa pelkästään sukkia - tällä kertaa toivotan sen tunteen itselleni tervetulleeksi, jotta oikeasti tuo sukkalankalaatikon sisältö alkaisi jutella minulle, ja langat ja mallit kohtaisivat parhaalla mahdollisella tavalla. :)

   Poista
  2. Minun kompastuskivihän oli hätäinen mukaan lähtö ja itseasetettu sääntö etten voinut tehdä kovin montaa samanlaista, poislukien junasukat. Kantapää on hyvä mutta turhauttava oppimisreitti..

   Kovasti olen pähkäillyt osallistumista joten nähtäväksi jää kompastunko heinänkorteen, astunko perunan päälle vai uppoanko hilloon. Joka tapauksessa aion viimeinkin tehdä nuo polvekeraitasukat mitkä on pitkään seireenien lailla huudelleet sinun sivupalkissa.

   Poista
  3. No jos on aikomus tehdä lähimmän kahden kuukauden sisällä yhdetkin sukat, niin kannattaahan tuohon sadonkorjuuseen osallistua. :)

   Poista
  4. Ei kai siinä sitten muu auta :D Pitääkin pistää heti sähköpostia satoilun emolle etten vaan jää rannalle huiskuttamaan.

   Poista
 3. Kävinpä postailusi perusteella hiukan tutustumassa, että mitä tämä sukkasatoilu oikein on. Melkein pääsin kärryillekin. :) Lähinnä jäin ihmettelemään niitä eri alablogeja, että millä perusteella liitytään mihinkin. Tutustun vielä lisää. Pitäisiköhän laittaa omatkin puikot heilumaan... :) Lankoja olisi kyllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä alablogeja ei tarvitse itse valita. Ne on olemassa vain sen takia, että yleensä ilmoittautumisia tulee yli 100 kpl, ja Bloggerissa mahtuu maksimissaan 100 kirjoittajaa yhteen blogiin. Joskus on sukkasatoilijoiden määrä ylittänyt siis 200 kpl, joten siksi on jouduttu kolme alablogia perustamaan. Sukkasadossa ilmoittaudutaan ainoastaan vetäjälle, jonka sähköpostiosoite löytyy ilmoittautumisohjeista. Vetäjä jakaa ilmoittautuneet tasaisesti eri alablogeihin, ja lähettää kutsun kirjoittamaan siihen alablogiin, johon sukkasatoilija on sijoitettu. Alablogien apuemännät laskevat oman alabloginsa valmistuneiden sukkien määrän viikoittain ja raportoi ne vetäjälle, joka pitää kirjaa siitä, paljonko sukkia kudotaan sukkasadon aikana yhteensä.

   Selkiskö? :)

   Poista
 4. Miustan sukkasato on aina ollut sellanen rento ja hauska tempaus, ja siitä on tullut jo kiinteä osa miun syksyä, lempivuodenaikaani :) Emännöin tänä vuonna Perunakellariakin, hih! Satoisaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin minustakin. :) Tsemppiä apuemoiluun! Mää apuemoilin joskus Lapaskuuta ja Lankahamstereita (saattoi osittain sekin vaikuttaa tempausväsymykseen), joten nostan hattua kaikille, ketkä jaksavat apuemoiksi ryhtyä, on siinä kuitenkin aina oma hommansa! Toivottavasti tulee paljon pottuja teidän laariin - minä kieriskelen kutimieni kanssa vain heinissä. ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)