Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, elokuuta 19, 2013

Sininen lintu

Kevättalvella Novita Ipana -lehden ilmestyessä ihastuin välittömästi suloisen Angry Birds -possuhuppariin. Valitettavasti olin vain ainoa meidän perheessä, joka siitä possusta tykkäsi. Esikoinen ilmoitti haluavansa punaisen linnun puseron - hupparissa ei olisi ollut hänelle edes riittävän isoja kokoja - ja kuopus puolestaan tahtoi sinisen linnun puseron.

Koska olin jo päättänyt tehdä possuhupparin ennen lasten mielipiteen kysymistä, pitäydyin päätöksessäni, mutta saajan toiveita kuunnellen. Näin syntyi sinisen linnun huppari! :)

Angry Birds Sininen lintu -huppari
Tehty ajalla: 11.-19.8.2013
Malli: Novita Ipana nro 2 possuhupparista muokattu lintuhuppariksi
Lanka: Novita Nalle tumma turkoosi (350), valkoinen (011), keltainen (268), Novita Wool tummanpunainen (547), nappien ompeluun Viking Vilma musta (609)
Langankulutus: 295 g
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm, virkkuukoukku 3,5 mm
Koko: Leveys 110 cm, pituus 122 cm mukaan tehty
Muuta: Kuopukselle

Pusero on muuten ihan peruspusero tuota huppua ja taskua lukuunottamatta. Ohjeen puseroon otin siis siitä possuhupparista, mutta siinäkin vähän soveltaen, sillä laskin 110-senttisen leveyden sopivan vielä vaikka meidän 130-senttiselle hoikalle esikoisellekin, mutta halusin tämän menevän nyt ainakin pari-kolme talvea, niin tein pituuden 122-senttisen mukaan. Taskun ja silmän valkoisen osan virkkasin possun ohjeella, mutta "hiustupsut", silmän alaosat ja nokan sävelsin omasta päästä. Nappi-Kikasta löysin napit silmien iiriksiksi sekä hupun kiinnikkeeksi. Nokkaan päädyin laittamaan hieman täytettä, niin se törröttää kivasti ulospäin. :)


Valitettavasti etten näe nyt puseron saajan tyytyväistä ilmettä, sillä se on sensuroitu pois. Näitä Änkkäri-juttuja kun varmasti googletellaan ympäri maailmaa, niin ei hirveästi houkuta ajatus siitä, että oman lapsen naama läpsähtäisi ensimmäisenä kuvahakuun. Siksi siis tällä kertaa tällainen päätös. Voitte kuitenkin kuvitella onnellisen ilmeen. :) Sain tehdä tuon peruspusero-osuuden aika rauhassa, mitä nyt ehkä kerran-pari päivässä piti esitellä, missä vaiheessa neulominen on menossa. Mutta tuon linnun tekeminen ei ihan niin rauhallisissa tunnelmissa sujunut, sillä "laadunvalvonta" tarkkaili jokaista pistoani viiden sentin päästä. ;) Valvoja sai myös itse millilleen asetella silmät ja nokan oikeaan asentoon ennen niiden kiinnittämistä. Hyvä niin, sillä tällaisissa jutuissa kannattaa kuunnella asiantuntijan neuvoja! :D

Puseron puolesta saisi siis pakkaset jo tulla, mutta vielä on monta villaneuletta tekemättä - tällekin puserolle on tulossa piakkoin kaveriksi housut ja sukat. Arvatkaa, minkä väriset? ;)

Täytyy muuten kehua uusimman Novita-lehden eli Syksy 2013 "neulekoulu"-osuutta. Siinä on aivan älyttömän hyvät ohjeet neuleen viimeistelyyn! Nyt suorastaan hävettää, kuinka rumia saumoja olen aiemmin neuleisiini ommellut - tähän ja aiemmin tekemääni vauvan potkupukuun kokeilin Novitan ohjeita, ja ihan on jälki toista luokkaa. Suosittelen tutustumaan, vaikka varmasti noita ohjeita löytyy muualtakin.

Ihanaa uutta viikkoa! :)


40 kommenttia:

  1. Mukavan näköinen angry birds huppari :)....ja taatusti lasten mieleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onhan se mieleinen, kun on lapsen toiveen mukaan toteutettu! :)

      Poista
  2. Hieno huppari!

    Samaa neulekoulua katsoin ja ajattelin ihan samaa -- siistimpää jälkeä jatkossa.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minäkin ensin katsoin sitä neulekoulua, että tässä on varmaan vaan jotain tuttua juttua, mutta sitten kun rupesin ihan kokeeksi viimeistelemään neuletta niiden ohjeiden mukaan, niin huomasin, että tässä on jotain minulle uutta. Aikaa menee viimeistelyyn hieman enemmän, mutta on se sitten sen arvoistakin.

      Poista
  3. Tottakai laadunvalvojaa pitää totella!

    Totesin saman neulekoulusta, että tätä pitää kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, sehän ei maksa mitään. :)

      Poista
  4. Kunhan täältä etelästä kotiudun niin pitääpä etsiä käsiin tuo Novitan lehti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se löydy melkein mistä tahansa marketista. :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja kiva, kun et ole hävinnyt blogimaailmasta kokonaan, vaikkei blogisi päivitykään. :)

      Poista
    2. Ei täältä kokonaan malta lähteä:)

      Poista
  6. Voin kuvitella hupparin omistajan onnellisen ilmeen:)
    Hienoa työtä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Harmi, ettei sitä ilmettä voinut laittaa blogiin. Mutta joskus aikoinaan kun tein esikoiselle Jussi-paidan, niin kävi just niin, että kun googletti "Jussi-paita", niin esikoisen kuva pätkähti ensimmäisenä kuvahakuun. Joihinkin muihin kuviin oon lasten naamojakin laittanut, vähän tilanteesta riippuen. On tätä paitaa kyllä odotettukin koko kesä, joten sopii ilmeenkin olla sitten sen mukainen. ;)

      Poista
  7. Aivan syötävän ihana!
    Itse tykästyin näihin lintuihin viimetalvena ja niitä erimuodoissa vois tehdä ja olen tehnytkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu, minä tykkään myös noista linnuista, vaikken ole itse peliä pelannut kuin pari kertaa kokeillut. Tykkäämiseen kyllä vaikuttaa aika paljon se, että tuon hupparin omistaja on aivan armoton Änkkäri-fani. :) Linnut ja possut on todellisia tee-se-itse-naisen unelmia, kun ne on niin helppo tehdä.

      Poista
  8. Kylläpäs on kiva! Taitaa olla heti pojan suosikkipaita =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, harmi vaan ettei voi käyttää kuin talvella, ja silloinkin ulkoillessa "välikerroksena". Kuopus on sen verran kuumaverinen, ettei pidä villapuseroita sisällä. Mutta eihän niiden tarpeellisten villakerrostenkaan tarvitse olla mitä sattuu, vaan nekin voivat olla lapselle mieluisia. :)

      Poista
  9. Todella upea huppari, ja ihan varmasti poikasi tykkää siitä.

    VastaaPoista
  10. Hieno huppari! Kuulostaa mukavalta, että kuopus oli mukana puseron viimeistelyssä. :-) Kiitos vinkistä neuleen ompeluohjeesta! Täytyy käydä hankkimassa se lehti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Parempi vaan, että oli joku neuvomassa linnun tekemisessä, vaikka kuinka oli nettikuvat apuna, niin asiantuntija on aina asiantuntija. ;)

      Poista
  11. Hieno on! Pitääkin katsoa neulekouluosuus Novita-lehdestä, koska saumojen ompelu on minulle aina ollut yhtä tuskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ei se välttämättä sitä tuskaa poista, mutta saattaa auttaa paremman lopputuloksen aikaansaamisessa. ;)

      Poista
  12. Hei! Todella hieno huppari! Uskomaton tuo aikaansaannostesi vauhti ja määrä!
    Luin koko kesän blogisi kerralla, kun kesämökkimaisemista, missä mokkulat eivät pelittäneet, tänne "ruuhka-Suomeen" tulin. Hihkaisin Maraton-Amorisi valmistumisen ja tyylikkään lopputuloksen kunniaksi bravooni. Kukka ja lehti kerrallaan sitä seurasin.
    Oikein hyvää alkusyksyä - vaikka syksy alkaa koulujen takia kesällä - sinulle ja koko perheellesi!
    Maijeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää syksyä myös sinulle! :) Minulle tämä on jo täyttä syksyä, minusta on mukavaa vain ajatella, että syksy on pidempi, aloitan itse asiassa syksyn vieton jo heti ensimmäisten horsmien puhjettua kukkaan, tänä vuonna siis jo kesäkuun lopulla. ;)

      Poista
  13. Aivan ihana huppari, tuo tasku on kyllä hieno. Voihan tuota varmaan pitää nyt syksyn illoissa takkina, niin näkee muutkin hienon hupparin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ei meillä kyllä ole sellaisia paikkoja, joihin tulisi mentyä pelkässä villapuserossa. Silloin kun ollaan ulkona, niin siellä yleensä rymytään siihen malliin, että joku ihan kunnon kulutusta ja likaantumista kestävä takki on paras.

      Poista
  14. Tuo lintu näyttää suorastaan ystävälliseltä. Kun kädet on taskussa, näyttää kuin se alkaisi nokkimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sininen lintuhan ei olekaan kovin vihaisen näköinen edes siinä pelissä.

      Poista
  15. Ihana huppari, nää on niin pop ja in varmaan kaikkien lasten mielestä. Moni takkia kehuu, ja ihaninta on se, ettei kukaan kävele vastaan samanlaisen kanssa.
    Wordpressissä on mielestäni ollut mukava ominaisuus, kun siellä on voinut estää kuvien automaattisen indeksoitumisen googlen kuvahakuihin (onkohan tuo oikea termi?). Alkoi yhtäkkiä ahdistaa kun googletuksella tuli omia kuvia ensimmäisenä. Lukijamäärät toimenpiteen jälkeen vähenivät, mutta itse tykkään enemmän näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Paitsi tämähän ei ole takki, vaan ihan pään yli vedettävä hupullinen pusero. :)

      Tuohan olisi hyvä juttu, jos kuvahaun voisi estää. Sinänsä minua ei haittaa, jos käsitöiden kuvat tulevat kuvahakuun, koska itsekin käytän kuvahakua monesti, kun etsin ideoita. Tämä Bloggerihan on Googlen omistama, ja viimeaikaisten uutisointien jälkeen olen alkanut miettiä, mihin kaikkeen näitä tännekin laitettuja kuvia lopulta voidaan käyttää. Ilmaisella palvelulla on varmasti hintansa.

      Poista
    2. No voi höh, sekoilen sanoissani... hupparia ajattelin, takki sanoin :D

      Poista
    3. No niin vähän ajattelinkin, sitä joskus sanoo/kirjoittaa ihan jotain muuta mitä aattelee. Esimerkiksi lapsiani kutsun aina väärällä nimellä, vaikkei niitä ole kuin kaksi, mutta silti menevät nimissä sekaisin. :D Mutta siis periaatteessahan huppareita on myös sellaisia takkimallisia olemassa, eli voi tarkoittaa hupputakkia tai huppupuseroa. Ja nyt kun rupean oikein makustelemaan tuota sanaa suussani, niin "huppari" on itseasiassa aika hupainen sana... :D

      Poista
  16. Onpa kiva lintuhuppari. Voi kyllä minnkin porukasta taitais löytyä montakin,jotka tuollaisen haluaisi.

    VastaaPoista
  17. Oi kun on hieno ja sieluni silmillä näin pojan ilmeenkin!

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)