Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, elokuuta 03, 2013

Pehmoisen suloista

Meidän suvussamme alkaa pian kokonaan uusi sukupolvi, ja pitäähän sen sukupolven ensimmäiselle jäsenelle olla jotain lämmintä kylmän talven varalle. Aloitetaan siis vaunupeitosta:

Vauvanpeitto
Tehty ajalla: 31.7.-3.8.2013
Malli: Iso isoäidinneliö
Lanka: Novita Rose Mohair luonnonvalkoinen (010), Novita Rose luonnonvalkoinen (010), persikka (250), turkoosi (304) ja vihreä (319)
Langankulutus: 188 g
Virkkuukoukku: 188 g
Koko: 80x80 cm
Muuta: Isotäditettävän vaunupeitoksi :) 

Minulla oli Novitan Rosen ja Rose Mohairin jämälankoja, enkä oikein keksinyt, mitä niistä tekisin. Onneksi sitten oivalsin, että niistä tulisi ihana vauvanpeitto. :) Ostin vielä tuota Rosea lisää yhden kerän luonnonvalkoista, jotta peitosta tuli riittävän kokoinen. Se oli hieman eri sävyistä kuin Rose Mohairin luonnonvalkoinen, jota minulla myöskin on tässä peitossa, mutta ei se minusta haittaa, ne kun ovat eri kerroksilla.

Ajattelin ensin tehdä ihan tilkkupeiton isoäidinneliöistä, mutta sitten laiskuus iski, ja teinkin saumojen ompelua välttääkseni vain yhden ison isoäidinneliön. Koska tämä oli jämälankaprojekti, raidoitus muodostui sillä perusteella, miten mitäkin lankaa oli jäljellä. Puntari oli tarpeen, kun laskin gramman tarkasti, minkä kokoisiin kerroksiin kukin väri riittää. Jotkut kerrokset piti purkaa ja virkata uudelleenkin, jos kerroksen päättyessä huomasin, että lankaa jäi vielä parikymmentä senttiä yli - sitten vain purettiin ja virkattiin vähän löysemmällä käsialalla, että saatiin tarkoin käytettyä jokainen sentti eikä jäänyt yhtään yli! Minulla kun ei ole tapana laittaa langanpätkiä roskiin: kaikki langanpäät päättelen neuleen sisään tai käytän saumojen ompeluun, ja tästä syystä en koskaan jätä aloitus- ja lopetuspäitä viittä senttiä pidemmäksi. Jämälankatöissä onkin kaikkein hauskinta haastaa itsensä käyttämään langat tarkoin: langan täytyy riittää (tarvittaessa puretaan ja tehdään uudestaan hieman kireämmällä käsialalla), mutta sitä ei saa jäädä yli enempää kuin langan päättely vaatii. :)


Viime aikoina olen virkannut aika paljon, joten nyt on neulomisen vuoro: puikolle pääsee lisää lämmikettä tälle tulevalle uuden sukupolven aloittajalle. :)

Hyvää viikonloppua! :)

14 kommenttia:

 1. Siinäpä on ihana "isotädin" neliö, varmasti lämmin pienokaiselle :)

  VastaaPoista
 2. Kiva muistaminen isotäditettävälle.
  Ja isotätinä on kiva olla,sanoo kuuden isotäti.

  VastaaPoista
 3. Sievä peitto tulevalle suvun jäsenelle.kelpaa sen alla tätä maailmaa katsella ja ihmetellä.

  VastaaPoista
 4. Kaunis peitto uudelle sukupolvelle. On oikeastaan aika hurja ja hieno ajatus, että syntyvä pienokainen todella aloittaa ihan uuden sukupolven.

  VastaaPoista
 5. Niin ja lisäyksenä vielä, että blogissani on haaste sinulle.

  VastaaPoista
 6. Vau, Rose mohair sopii noin hyvin peitteeksi. Minulla on kanssa yksittäisiä kokonaisia ja vajaita keriä sitä ja olen pähkäillyt, mitä tehdä siitä.

  VastaaPoista
 7. Melkoa tarkka puuha :-)) näiden lankapätkien kanssa

  Kaunis peitto sait virkattu .

  VastaaPoista
 8. Siis aivan ihana peitto! Kuten Inkeri tuossa aiemmin kommentoikin, niin kiva nähdä miten hyvin rose sopii peitoksi! Itselläni on valkoista ja vaaleansinistä, joten... ;)

  Ja kiva kuulla kuinka käytät joka sentin lankaa hyödyksi. Minä kerään langanpäät lasipurkkiin ja siitä käytän niitä tarpeen mukaan kirjomiseen, askarteluun, amigurujen täyttöön... Mutta kaikelle langalle löytyy käyttöä! Tärkeintä, eikös? :D

  VastaaPoista
 9. Tulipas peitosta kyllä kiva, varmasti on ihana tuo heittää vaunuihin päällimmäiseksi lämmikkeeksi ja antaa pienokaisen köllötellä siellä alla :)

  Ihana kyllä tuo sinun langankulutuksesi ja tarkkuus, jolla teet näitä jämälankaisia projekteja! Itselleni olisi tullut kiusaus oikoa jossakin nurkassa ihan varmasti :D

  VastaaPoista
 10. Kaunis peitto pikkuiselle.Pehmoinen ja lämmin.- Minäkin virkkasin viime jouluksi kaksi peittoa lahjaksi tuolla systeemillä.Toinen jämälangoista ja toinen uusista.Oli kovasti tykätty lahja 10- ja 13-vuotiaille pojantyttärille.

  VastaaPoista
 11. Suloinen peitto ja varmasti miellyttää saajia, ihana tuollainen isotäti :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)