Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, heinäkuuta 28, 2013

Novita Syksy 2013

Novitan uusin numero ilmestyi jo pari päivää sitten - joko olette ehtineet kaipailla lehtikatsausta? :)

Mietin kyllä ensin, jaksaisinko tätä lehtikatsausta tehdä, mutta en toisaalta haluaisi perinnettä katkaistakaan, niistä kun on aina tullut hyvää palautetta. Olen myös miettinyt lehden saapumisesta lähtien, mitä ihmettä tästä lehdestä tällä kertaa sanoisin.


Ajattelin jo yli kuukausi sitten, ennen kuin olin tämän lehden ennakkokuvia tai syksyn värikarttaa nähnytkään, että todennäköisesti en tule tästä lehdestä mitään tekemään enkä syksyn uutuuslankoja tai -värejä ostamaan. Tällä hetkellä minulla on niin paljon lankaa, etten kerrassaan kaipaa yhtään lisää, paitsi korkeintaan värjäysmateriaaliksi, tai jos jostain työstä lanka loppuu kesken. Tiedän myös vanhastaan, että syksyn värikartan langat eivät ole minua juuri säväyttäneet, joten olen oikeastaan koko kesän toivonutkin, ettei tämän syksyn värikartta tekisi poikkeusta. Enkä kyllä huomannut, että mitään isompia houkutuksia olisi tarjolla: Nallessa on yksi ihan kiva monivärinen pätkävärjätty ja ehkä myös uusi lilan sävy voisivat olla kivoja, mutteivät niin kivoja, että jaksaisin lähteä edes lankahyllyille noita katselemaan. Minulle riittää joksikin aikaa ne langat, jotka kaapissani on, joten jään suosiolla odottamaan kevään värikarttoja, ja skippaan tämän syksyn yli. Näinhän olen tehnyt jo monta vuotta: keväällä ostan innoissani paljon lankaa, jota sitten loppuvuoden kulutan, enkä osta uutta juuri lainkaan. :)

Kuten varmasti muistatte, en osta koskaan lankaa ilman, että minulla on sille suunnitelma, mitä siitä aion tehdä. Tämähän tarkoittaa sitä, että kaikille noin viidelletoista lankakilolleni on olemassa suunnitelmat ja mallit valmiina. Ja kuinka monta mallia minulla onkaan jemmassa ilman, että olen ehtinyt niihin vielä edes lankoja ostaa! Sen vuoksi ajattelin jo ennen lehden ilmestymistä, etten katsele sen malleja sillä silmällä, että olisin niitä tekemässä ainakaan lähiaikoina. Minulla oli siis kovin torjuva asenne lehteä kohtaan ennen sen näkemistä, vaan kuinkas kävikään...

Kuva: Novita
Jo lehden kansikuva sai minut perääntymään päätöksestäni olla ihastumatta mihinkään tässä lehdessä. Tämä mekko (malli 65) on kuitenkin upea! Tässä on kaikki elementit, joista pidän: se on mekko, se on virkattu, siinä on raitaa, siinä on neliöitä. Tämä päätyisi koukulleni, jollei se olisi XL-mallistoa, toisin sanoen mekon pienin koko on 48. Se siitä ihastuksesta sitten! Toinen pieni epäkohta tässä mekossa on tuo pääntie. Edellisessäkin lehdessä oli XL-mallin mekossa tuollainen samanmallinen pääntie, ja kun olen itsekin aikoinaan ollut ns. "iso tyttö", niin tiedän, ettei tuo malli pue isokokoisia eikä varsinkaan rintavia naisia. Edelleen tykkään hieman avarammista päänteistä, joten senkin puolesta tämä mekko ei ihan sellaisenaan minulle varmastikaan sopisi. Mutta tästä voisi napata jotain ideaa, tuon raidoituksen ja neliöt ainakin, ja tietysti kokoa pitäisi itselle pienentää ja vaihtaa värit mieluisiksi. Vaikka viitsiikö sitä nähdä niin paljoa vaivaa, onhan maailma kuitenkin neulemalleja pullollaan!

Joka tapauksessa tämä mekko oli minun suurin ihastukseni tässä lehdessä, ja sitäkään en todennäköisesti tule toteuttamaan noiden ongelmakohtien vuoksi.

Muista lehden malleista minulla ei ole hirveästi sanottavaa, mutta laitan tähän kuvia minua miellyttäneistä malleista.

Kirjoneuleita:

Kuvat: Novita
Yksivärisiä puseroita:

Kuvat: Novita

Neuletakkeja:

Kuvat: Novita
Hameita:

Kuvat: Novita
 Vauvaneuleita:

Kuva: Novita
Nyt melkein harmittaa, että minulla on jo langat odottamassa yhteen vauvaneuleeseen, muuten olisin pistänyt tämän puvun puikoille tulevaa isotäditettävää ajatellen. :)

Asusteita:

Kuvat: Novita
Sukkamalleja jäin kyllä kaipaamaan - tässä lehdessä ei ollut kuin yhdet miesten poikittain neulotut sukat. Toivottavasti seuraavassa lehdessä on sukkia sitten senkin edestä!

Sisutusta:

Kuvat: Novita

Taitaa käydä niin, että kunhan saan lankavarastoani ja to do -listaani pienemmäksi, palaan vielä monta kertaa tämän lehden pariin. Joskin monet noiden mallien langoista ovat varmaan siinä vaiheessa jo aika päiviä sitten hävinneet kauppojen hyllyiltä, mutta tuleehan niitä uusia lankoja ja uusia malleja. :)

Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

9 kommenttia:

 1. Kyllä jo kaipailin kommenttiasi Novita-lehdestä! On tapana lukea se, vaikka en paljon kommentoikaan tätä bogiasi. Sama reaktio minulla, enpä tiedä mitä sanoisin. Ehkä jotain sitten joskus. Tuo on hyvä periaate, että lankaa ostaessaan jo tietää, mitä siitä tekee, että malli on valmiina. Muuten lanka voi jäädä pitkäksikin ajaksi odottelemaan.

  VastaaPoista
 2. Miekin jo kaipailin tätä perinteistä postausta. Ite en ole vielä itse lehteä nähnyt, mutta osallistuin Novitan sivuilla kilpailuun ja katselin kuvat kaikista malleista. Omaa silmää värimaailma ja stailaus kyllä tällä kertaa miellyttää enemmän kuin pitkään aikaan ja houkuttelee tekemään malleja. Malleista virkattu isoäidinneliöpeitto on upea ja tykkään myös mm. noista hameista. Eri asia on sitten teenkö yhtään mallia sellaisenaan lehdestä, kun valitettavasti aika moni kausilanka sisältää akryyliä, mutta ajattelin lehden kuitenkin tällä kertaa ostaa ensimmäistä kertaa muutamaan vuoteen. Nalle Taika -langassa oli tosin yksi kiva uusi monivärinen lanka, joka pisti miunkin silmään.

  Ja hyvä periaate tosiaan se, että ostat lankaa, kun tiedät mitä siitä teet, ite kun tulee välillä osteltua fiilispohjalta vähän sitä sun tätä lankaa, ja sitten niitä epämääräisiä keriä on jemmassa pidemmänkin aikaa.

  VastaaPoista
 3. Minä katselin ennakkokuvia jo jokunen aika sitten netistä ja laitoin merkille, että kuvat ovat Novitalle poikkeuksellisen kauniit ja onnistuneet, siitä syysnumerolle täydet pisteet! Toivottavasti linja jatkuu, Novitalla on perinteisesti ollut aika heikot kuvat, joista on ollut välillä vaikea saada selvää, minkälainen neule oikeastaan onkaan.

  VastaaPoista
 4. Minä olen ensivierailulla blogissasi, mutta uskaltaudun kuitenkin kommentoimaan, kun oli näin mielenkiintoinen aihe :-)

  Minulle Novitan syyslehti oli pettymys. Pettymys saattaa johtua tosin Novitan syksyn lankakartoista. Minä olen kyllästynyt itseraidottuviin lankoihin ja niistä tehtäviin neuleisiin. Ja sukkaohjeita jäin minäkin kaipaamaan.

  Ehkä lehdestä löytyy vielä jotakin kivaa toteutettavaa tai edes to-do-listalle päätyvää, kun sen selaa vielä muutamaan kertaan.

  VastaaPoista
 5. Kiitos lehden analyysistä. Minulle lehden anti oli pettymys, en ensisiläyksellä löytänyt mitään mielenkiintoista lastenneuleita lukuunottamatta. Mutta kun ei ole lastenlapsia...Täytynee tutustua tarkemmin.

  VastaaPoista
 6. Kiva kun jaksoit tehdä raportin, se on aina yhtä mielenkiintoista luettavaa.

  Tykkäsin myös kansikuvan mekosta, mutta minua aina pikkasen häiritsee nuo "isojen tyttöjen" vaatteita esittelevät mallit jotka ovat ihan normaalia naisia. Minulla ainakin on ropassa enemmän möhkyröitä kuin ko. mallilla :D. Ja kuitenkin pienin koko 48 olisi minulle iso.

  VastaaPoista
 7. Kutookutoo: Juu, minä olen kokoa 38, ja kyllä minullakin niitä möhkyröitä riittää, kuten normaaleilla naisilla kuuluukin. :) Onhan noissa Novita-lehdissä ollut kyllä joskus ihan oikeastikin XL-kokoinen "möhkyräinen" malli, ja niin pitääkin, jos on isojen naisten mallistosta kyse. Ja saisihan pienempien kokojenkin mallit olla tällaisia normaalinnäköisiä, eli persjalkaisia synnyttäneitä naisia. ;)

  VastaaPoista
 8. Kiva oli lukea taas tiivistelmä lehdestä. Mutta näyttää olevan sellaisia malleja, että ei ainakaan tällä hetkellä kauheasti innosta, ehkä sisustus puoli... :)

  VastaaPoista
 9. Aikas kivoja malleja♥ Tuo mekko oli eniten mieleeni, heti ajattelin, josko mekon vois tehdä melko ohuesta langasta ja huovuttaa sopivaksi, varmaan vois, mut aika iso työ.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)