Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, heinäkuuta 20, 2013

Kuva-arvoitus

Arvatkaapa, mikä kasvi tuotti minulle tämännäköisen värjäysliemen:


Vihjeeksi annan, että kyseessä on kasvi, jonka varsia ja lehtiä mainostetaan värjäyskirjassakin poikkeuksellisen kirkkaan vihreän värin antajana, ja jonka kukistakin kaikki ovat saaneet vain ja ainoastaan vihreää, puretuksesta riippumatta. Minulla liemi on ruskeaa ja langoista tulee keltaista, oli siellä sitten mikä osa tästä kasvista tahansa... Tai no, näemmä siis ei ole edes vaikutusta sillä, mikä kasvi on padassa, keltaista ja ruskeaa tulee aina vaan... ;)

Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki sille, joka arvaa oikein! :D

16 kommenttia:

 1. Minä kun en mitään värjäyksestä ymmärrä, tuli vain raparperi mieleen.... saa nauraa :D

  VastaaPoista
 2. Värjäyksestä en ymmärrä mitään mutta veikkaan piharatamoa.

  VastaaPoista
 3. heititpä hankalan kysymyksen...oliskohan nokkonen?

  VastaaPoista
 4. PÖH! Luin vasta nyt edellisen päivityksesi ja huomasin, että siellähän olit jo pietaryrttiä kokeillut...

  VastaaPoista
 5. Hyviä arvauksia kaikki, mutta ei vielä oikeaa. Lisävihjeenä, että tätä kasvia en ole ennen kokeillut - noita arvattuja olen kokeillut jo kaikkia!

  VastaaPoista
 6. Mitähän sä et olisi vielä kokeillut... suolaheinä, joku piisku, ruiskaunokki. Jokos sä ne sipulinkuoret kokeilit? Ehkä niistä ei tule vihreää. Arvuuttelu on hauskaa, vaikka mä en värjäämisestä mitään ymmärräkään. :)

  VastaaPoista
 7. Vihreän tykkääjänä suosittelen punasipulin kuoria, alunapuretuksella. Tuli miun mielee mukava vihreä, tosin kuorien kerääminen on tosi hidasta puuhaa, varsinkin jos yksin niitä kuoria keräilee.

  VastaaPoista
 8. Hezku: Saan punasipulin kuoria vasta talvella, isäni säästää niitä sitä mukaa kun niitä tulee, kasvattavat siis itse ja syövät sipulia paljon. Minä en punasipulia syö kuin ehkä yhden vuodessa, joten minun ei kannata itse niitä keräillä.

  VastaaPoista
 9. Minä veikkaan siankärsämöä.

  Vappu

  VastaaPoista
 10. Lupiini?

  Mä tuosta krappijuurta hommasin myös ja nyt pitäisi perehtyä, että miten ihmeessä sitä taas käytetään. Tää on kyllä jännää hommaa, sama kasvi ja niin eri sävy eri värjäyskerralla. Liekkö tekee kasvuvaiheen vaihto vai mikä lie niin isoja eroja.

  VastaaPoista
 11. Onpa vaikea..! Koivu ehkä..? En kyllä osaa sanoa! :D Ja noita punasipulin ja tavallisen sipulin kuoria kannattaa kysyä kaupoista. :) Niistä on monet tuttuni värjäykseen kuoria saaneet!

  VastaaPoista
 12. Voikukan lehti?
  -porkkananpurija-

  VastaaPoista
 13. Tumman harmaata lankaa vaikka sipulin kuorilla värjäämällä saa vihreätä lankaa.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)