Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, heinäkuuta 31, 2013

Heinäkuun raporttia ja elokuun suunnitelmia

Niinpä sitä vaan ollaan selvitty tämänkin vuoden heinäkuusta, ja aletaan käydä viimeinkin kohti syksyä! :) Minulle elokuun alku tarkoittaa aina myös syksyn alkua, vaikka virallisesti kai se alkaakin vasta syyskuussa. Mutta saahan syksyihminen aloittaa syksyn jo vähän aikaisemmin, saahan? :)

Heinäkuussa näytti jossain vaiheessa siltä, etteivät käsityöt etene ollenkaan, mutta onneksi uusi into iski päälle ihan loppukuusta, ja suurin osa heinäkuun käsitöistä onkin valmistunut viimeisen viikon aikana. Tämäkin taitaa olla niitä perinteisiä syksyn merkkejä, kun uuvuttavan kesän jälkeen pukkaa taas uutta energiaa ja intoa tehdä vaikka mitä. :)


Heinäkuussa valmistuivat:

 • 1.7. Penaali (ommellen ja virkaten), langankulutus 10 g
 • 1.7. Barbien mekko (virkaten), langankulutus 15 g
 • 11.7. Sytomyssyt 4 kpl (virkaten), langankulutus 187 g
 • 23.7. Siksak-jakku (neuloen), langankulutus 412 g
 • 27.7. Lierihattu (virkaten), langankulutus 129 g
 • 27.7. Sytomyssyt 7 kpl (virkaten), langankulutus 248 g
 • 29.7. Sytomyssyt 5 kpl (virkaten), langankulutus 264 g
 • 31.7. Sytomyssyt 6 kpl (virkaten), langankulutus 406 g

Lankaa kului loppuspurtin ansiosta koko kuukauden aikana 1671 g, eli ihan tämän vuoden keskikulutukseen päästiin (keskikulutus tänä vuonna on ollut 1674 g/kk). Lankaa ostin tässä kuussa 900 g, josta värjäykseen 800 g ja loput 100 g menivät heti käyttöön. Ei siis varsinaisia hamstrausostoksia lainkaan. :) Ostoksista huolimatta lankavarasto on jopa hieman pienentynyt heinäkuussa.

Heinäkuussakin värjättiin aika monta lankakerää. Täytyy kyllä todeta, että värjäystouhujen ansiosta tämä kesä on ollut varmasti yksi elämäni parhaista kesistä! :) Ja se on paljon sanottu se, sillä tiedättehän, kuinka paljon kesää inhoankaan. Nyt kuitenkin värjääminen on vienyt niin kaiken huomioni, etten ole edes ajatellut, mikä vuodenaika ulkosalla on ollut menossa, saati että olisin kiinnittänyt huomiota kaikenlaiseen toisarvoiseen, kuten säähän. Toisaalta taas ulkona piipahtaessani olen katsellut luontoa ihan eri tavalla, kuin koskaan aiemmin elämässäni - kaikkia kasveja on tullut tiirattua sillä silmällä, josko niillä voisi värjätä. Aika monta kasvia olen lähiympäristöstäni bongannut, joita en ole ennen edes ajatellut, kasvaako niitä täällä vai ei. Alkukesästä kirjoitin, että kesässä parasta on sade, ukkonen ja se, kun kesä loppuu ja tulee syksy. Voisin nyt listata tuohon vielä neljännen: värjäyskasvien keruu. :) Värjääminen on kyllä niin hauskaa ja rentouttavaa puuhaa, että ehkä kokeilen sitä tulevinakin kesinä. Eikä se värjäys kesään rajoitu, sillä onhan niitä muitakin värjäysaineita kuin luonnosta saatavat - alkukesästä käymäni reaktiivivärjäyskurssinkin opit on vielä kokonaan kotona testaamatta. :)

Heinäkuu sysäsi ristipistot vähän syrjemmälle, mutta uuden ristipistotyön sain kuitenkin alulle. Sitä pyrin jatkamaan nyt elokuussakin, sillä sen on tarkoitus olla vuodenvaihteeseen mennessä valmiina. Siinä taitaa riittääkin koko syksyksi haastetta ristipistoilun puolelle, muista pistelyistä en edes haaveile tässä vaiheessa.

Kesän tavoitteena minulla oli neuloa ja virkata puuvillalankavarastoani pienemmäksi. Onnistuinkin tässä aika hyvin, sillä minulla jäi puuvillalankaa enää yhteen neuletakkiin sekä yhteen toppi + jakku -settiin, sekä tietysti jonkin verran ohutta virkkauslankaa on aina oltava varastossa. Puuvillalankojen jämiä minulla ei ole tällä hetkellä lainkaan, eli tehokkaasti sain senkin puolesta niitä lankoja vähennettyä. :)

Nyt kuitenkin on aika siirtää puuvillalangat syrjään ja käydä villaisempien kimppuun! Minulla on tapana aina vuoden alussa kirjata ihan muistikirjaan käsityösuunnitelmia tulevalle kevätkaudelle, ja näin syksyn alkaessa kirjaan sitten suunnitelmat syyskaudelle. Teen tämän ihan siksi, että kun on tiedossa esimerkiksi merkkipäiviä, joihin haluan tehdä lahjan itse, niin laitan ne aina etusijalle, ettei niiden tekeminen jää viime tinkaan, ja pysyvät listan ansiosta mielessäni. Samoin kaikki välttämättömät tarveneuleet esimerkiksi tulevaa talvea ajatellen täytyy laittaa listan kärkipäähän, koska niitä on turha enää sitten alkaa neuloa, kun ulkona on jo pakkasta. Siispä aloitan elokuun vauvaneuleilla sukuun syntyvää syysvauvaa ajatellen, ja sen jälkeen onkin aika huolehtia omille lapsille lämmintä ylle talveksi. Eiköhän niiden parissa yksi käsityökuukausi taas vierähdäkin! :) Ja voin vakuuttaa, että se kirjoittamani lista riittää varmasti loppuvuodeksi, ja ehkä jotain siirtyy vielä alkuvuodesta seuraavallekin listalle... ;)

Eloisaa elokuuta ja ihanaa syksyn alkua kaikille! :)

7 kommenttia:

 1. Kynäpenaalillekin tulee kohta käyttöä, kun koulujen alkuun en enää vajaa kaksi viikkoa. Siellä se jo odottaa uudessa repussa eskarin alkamista.

  Ja kyllä syksyihminen voi syksylle alkaa jo elokuussa. Päivät on vielä aikasta kesäisiä ja saavatkin olla, mutta illalla voi pihalla haistella ihan selviä syksyn tuoksuja.

  VastaaPoista
 2. Hei, olen seurannut blogiasi jo pitemmän aikaa. Se on ehdoton suosikkini. Ihailen energiaasi ja luomisvauhtiasi. Itsekin neulon ja virkkaan mielelläni, mutta vauhtini ei ole ollenkaan Sinun luokkaasi. Neulominen on hyvää terapiaa. Nyt minulla on työn alla pitsisukat - osaan kahta mallia - kun ostin Korian Novitan tehtaanmyymälästä pikkusiskoa vähän yli kilon paketin 11 eurolla. Siitä saa monet sukat. Yhdet ovat jo menneet lahjaksi. Yleensä minulle ei jääkään mitään itselleni, sillä annan useimmiten tekeleeni lahjoiksi. Hyvää tätä päivää Riitta

  VastaaPoista
 3. Arvasin, että mihin tuo ihana kynäpenaali menee. :)

  VastaaPoista
 4. Terveiset täältä maalta.Ooh mitä järjestelmällisyttä, ihailen! Juu innostuksesi tarttumisen johdosta, on minunkin lankavärjäykset päässeet alulle, kiitos siitä! Ei huomaakaan, kun aika rientää, eikä ole haitannut, vaikka on satanut, padat porisee kesäkeittiö pergolan katoksessa. Ostin halpis sähkölevyn, joka on kyllä ihan onneton. Kaasulla olen keitellyt. Mutta jatkossa pitää varmaan muurailla tai kasailla joku tulisija. Luulen, että sienivärjäykset saattaa olla minun juttu. Laiskalle kerääjälle, äkkiä korit täysi. Kasvit kun ei paina mitään... Mutta täytyyhän toki kasvejakin kokeilla. Metsässä on muuten kivaa, vaan inhoan hirvikärpäsiä reissun jälkeen, kun ne marrivat pitkin hiusrajoja :( Sinä olet kyllä supertuottelias käsityöläinen. Minulla lähinnä vireillä olevia...

  VastaaPoista
 5. Paljon ehdit heinäkuussakin tehdä :)

  Minäkin pidän syksystä, joten siksi pidän kesälomanikin aina vasta elokuussa....ihanaa, kun illat alkavat vähän viiletä vaikka päivällä lämmin vielä olisikin :)

  VastaaPoista
 6. Heh, leikkittelen tässä ajatuksella että jos näin paljon valmistuu sellaisen kuun aikana, jolloin huvitus käsitöille on hukassa, niin paljonko valmistuu silloin kun huvittaa? :D

  VastaaPoista
 7. Olet sinä tosi ahkera ollut kun tuollaisen määrän sytomyssyjä olet tehtaillut. Minunkin mieleni välillä halajaa sytomyssyjä tehdä, mutta neulomalla ja malli vaikka joku kaunis sukkamalli, jossa pieniä palmikkorivejä tms. Mutta olen niin armottoman hidas, ettei tahdo mitään valmistua. Ikä taitaa painaa ja tuo kilpirauhanen reistailla. Lääkitys on ollut muutaman vuoden ja testien mukaan kohdillaan, mutta epäilen kun olo on nuutunut ja kaikkea muuta kuin reipas.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)