Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, kesäkuuta 13, 2013

Vadelmaa ja korallia

Kesäkuun käsityönä kaikkien värjäilyjen ohella on ollut virkkuutyö. Se kulki matkassa kankaanvärjäyskurssilla, ja myös kasviväripatojen äärellä olen sitä työstänyt. Siihen on lirautettu kyynelet prinsessahäiden aikaan, ja pyyhitty jännityksestä hikoutuneet kädet Dan Brownia lukiessa ja Harry Potteria kuunnellessa. Se on siis valmistunut ihan huomaamatta ilman, että siihen on tarvinnut varsinaisesti keskittyä! :)

Virkattu mekko
Tehty ajalla: 1.-13.6.2013
Malli: Moda 3/2012 nro 23
Lanka: Schachenmayr Catania korallinpunainen (0252) ja vadelmanpunainen (0256)
Langankulutus: 413 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Koko: Ohjeen mukaan 44/46, mutta lopputulos on kyllä 36/38...
Muuta: Kiva mekko, vaikka tulikin hiukan erilainen kuin ohjeen kuvassa. Helmaan tein ohjeesta poiketen koristereunuksen. 

Tämä mekko ihastutti vuosi sitten keväällä Moda-lehdessä, mutta ohjeen lanka oli sellainen, jota ei saa kuin tyyliin yhdestä kaupasta Suomessa ja sekin sijaitsee hirveän syrjässä täältä katsoen (eli Helsingissä). Ja minähän en ala netistä tilamaan, jos en ole nähnyt värejä livenä. No, korvaavan langan löytäminen ei ollut vaikeaa, kun Oulussa on monta hyvää lankakauppaa, ja vuosi sitten näitä lankoja ostaessani oli vielä yksi hyvä lankakauppa enemmänkin kuin nykyään. Kahdesta eri kaupasta kuitenkin jouduin langat ostamaan, kun kummastakin löytyi vain toista haluaamaani väriä.

Vaikka korvaava lanka vastaisi vahvuudeltaan ja metreiltään täsmälleen ohjeen lankaa, niin lopputulos voi olla kuitenkin aika lailla erilainen kuin mallissa. Mallin mekko oli selkeästi pidempi, vaikka kerroksia on yhtä paljon kuin tässä mekossa. Siinä tuo yläosan hämähäkkikuvio ylettyi vyötäisille saakka, raitavirkkuu pepun alapuolelle ja itse helma oli reilusti polvien alapuolelle. Ja kuvan malli on taatusti ainakin 20 cm pidempi kuin minä. ;) Mutta ei silti, tykkään tästä lyhyemmästä versiosta oikeastaan enemmän, tämä sopii juuri minun vartaloni mittasuhteille. Jännä vain katsoa, kuinka onnistuinkin tekemään ihan erinäköisen mekon kuin alkuperäisessä mallissa. :) Tein minä tähän yhden muutoksenkin, nimittäin helmaan virkkasin koristereunuksen, kun minusta pelkkien neliöiden muodostama reuna ei näyttänyt kivalta lainkaan.


Punainen on varmasti yksi vaikeimpia värejä kuvata niin, että värit toistuisivat oikein. Tuossa koko mekon kuvassa korallinpunainen näyttää ihan likaiselta, vaikka se on livenä tosi kaunis ja puhdas punainen. Kontrasti näiden kahden eri punaisen välillä on livenä myös selvempi kuin kuvassa. Käytin siis väreinä vadelmanpunaista (pinkki) ja korallinpunaista (oranssinpunainen). Helman neliöiden keskuskukat on virkattu vadelmanpunaisella ja reunukset korallinpunaisella. Raitavirkkauksessa joka toinen kerros on vadelmaa ja joka toinen kerros korallia.


Yläosa on kokonaisuudessaan vadelmanpunaista, eli ihan sähäkän pinkkiä, vaikka kuvassa se näyttää tavalliselta punaiselta. Yläosan reunuksen tein korallinpunaisella, joka taas tässä kuvassa näyttää ihan likaiselta.

Tämä mekko pitäisi siis nähdä livenä noiden värien vuoksi, mutta joudutte nyt tyytymään näihin kuviin ja vakuutteluihini siitä, että värit ovat oikeasti sitä mitä väitän niiden olevan, eikä sitä mitä kuva väittää. ;)

Puuvillalankakoppani tyhjennys jatkuu. Tarkoitukseni on ollut kuluttaa lankoja ikäjärjestyksessä, eli siinä järjestyksessä kuin olen ne ostanut. Nyt kuitenkin joudun hyppäämään ikäjärjestyksessä yksien lankojen yli, vaikka siitä tehtävä virkkuutyö kyllä ihan valtavasti houkuttelisi minua. Käsi ei kuitenkaan jaksa kahta virkkuutyötä peräjälkeen, joten teen välissä ainakin yhden neuleen. Nyt ollaan sitten kuitenkin menossa jo tämän vuoden puolella ostettujen lankojen kanssa, viime vuonna ostetuista puuvillalangoista ei ole enää kuin jämät jäljellä! :) Nekin on tarkoitus kuluttaa vielä kesän aikana, mutta säästelen noita jämiä reissuvirkkuiksi...

Mukavaa loppuviikkoa! :)

10 kommenttia:

 1. Voi Mari.... nyt on kyllä niin minun maun mukainen.
  Tykkään hurjasti tuosta mallista ja värikin on tosi kaunis.

  Kurjaa lukea, ettei olosi ja jaksamisesi ole parantuneet.
  Toivottavasti saat nyt pian avun ja olosi paranee ♥

  VastaaPoista
 2. Kaunis mekko!Olen samaa mieltä, punainen on yksi hankalimmista väreistä kuvata.Itse tykkään punaisesta ja tuntuu,että kun kuvaa valmiita töitä,niin oikeaa värisävyä ei meinaa saada millään kuviin.

  VastaaPoista
 3. Voi jos oisin sen 20 kiloa nuorempi niin tuollaisen kauniin mekon tekisin.
  Upea väri ja malli, sopii siulle:))

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista! Kosotätille vastaan, että ei ne kilot ole iästä kiinni: Minä olin 10 vuotta sitten 30 kiloa painavampi kuin nyt!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana mekko ja sopii juuri kantajalleen tuon pituisena: olipas hyvä sattuma, että tulikin eri pituinen kuin mallissa. Minullakin on keskeneräisenä yksi virkkuumekko ja nyt tuli inspis, että voisin sitä jatkaa =) Ja varmasti mekkosi väri on luonnossa sitä, mitä väität ;) joskus noita on kyllä tosi vaikea saada kuvaan oikean värisenä

  VastaaPoista
 6. Voi että on upeaa tuo pitsipinta ja kaunis tämä kahden värin sopusointu. Jäisi muuten tekemättä, olen tumpelo virkkaamaan. Ihanaa viikonloppua Sinulle.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)