Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, kesäkuuta 01, 2013

Kesäkuun ensimmäinen

Kesäkuun ensimmäinen käsityö on valmis esiteltäväksi! :) Suurin osa työstä tehtiin kyllä toukokuun puolella; kuukauden vaihduttua jaksoin puolen yön jälkeen päätellä enää loput langanpäät sekä ommella jonkin verran helman käännettä, aamulla ompelin käänteen sitten loppuun ja höyryttelin valmiin mekon.

Tadaa! :)

Raidallinen mekko
Tehty ajalla: 16.5.-1.6.2013
Malli: Moda 3/2012 nro 22
Lanka: SandnesGarn Mandarin Petit vaaleankeltainen (2002), koralli (4007), lila (5226), sininen (5936), tumma koralli (4006), turkoosi (6705), vaalea lila (5314) ja vihreä (8514)
Langankulutus: 438 g
Puikot ja virkkuukoukku: 3 mm
Koko: M
Muuta: Ihana!
 
"Tuolla lentää amppari..."
Tämä on varmasti yksi mielenkiintoisimmista ja haastavimmista neuleista, joita olen pitkään aikaan tehnyt. Ensinnäkin mekossa on monenlaisia mallineuleita ja välissä myös virkkausta. Ja värejäkin riittää! Mutta on tällä myös kokoa, ja loppuvaiheessa näin isoa työtä oli aikamoista pyöritellä. Tämä nimittäin tehtiin alusta alkaen yhtenä kappaleena, eikä saumoja ole kuin pikkupätkät kainaloissa. Ommeltavaksi jäi vain pääntien ja helman päärmeet.


Koska työ tehtiin yhtenä kappaleena pyörönä, ja tuolla helmalla on aika kivasti leveyttä, ensimmäinen haaste oli jo silmukoita luodessa. Yritäpä itse luoda 440 silmukkaa ja saada ne yhdistettyä pyöröneuleeksi ilman, että menee kierteelle! :) Parhaimmillaan silmukoita oli tungettu yhdelle pyörölle 880 kappaletta, sillä tuo kuvassakin näkyvä tähtikuvio tehtiin niin, että edellisellä kerroksella kiepautettiin langankierto jokaisen perussilmukan väliin, ja seuraavalla kerroksella ne langankierrot tipautettiin pois. Onneksi tämä kapeni ylöspäin mentäessä, muuten olisi mennyt usko tämän valmistumisesta... ;)


Vaihdoin tähän eri langan kuin ohjeessa, mutta aloin neuloa ohjeenmukaisilla 3,5 mm puikoilla. Noin kymmenen kerrosta neulottuani huomasin kuitenkin, että käsialasta tulee näillä puikoilla epätasaista, joten vaihdoin ihan lennossa puikot 3 mm kokoon. En todellakaan alkanut tuota jo neulomaani osuutta purkamaan, sillä 10 kerrosta tarkoittaa tässä neuleessa noin 4400 silmukkaa, mikä vastaa jo yhden seiskaveikkaperussukan silmukkamäärää. Kun helman ensimmäiset kerrokset kuitenkin käännettiin päärmeeksi, niin ei sitä epätasaisuutta siinä niin näe. :)



Modan alkuperäinen ohje oli väritykseltään mustapohjainen. Pohjavärin lisäksi vaihdoin pari muuta väriä, ja tästä kuvaparista näette, kuinka ilme muuttuu ihan toiseksi värejä (ja lankaa) vaihtamalla. Alkuperäinen malli on minusta aivan liian synkkä, musta jotenkin imaisee nuo kaikki muut värit pois. Omasta värityksestäni tykkään kyllä kovasti. :)

Jes, nyt minulla on huomenna jotain päällepantavaa! :)

Mukavaa viikonloppua kaikille! Tää lähtis nyt hikoilemaan keittiöön...


23 kommenttia:

  1. Oletpas nopea, nyt jo kesäkuun eka valmis :D
    Upea mekko ja mahtava taidonnäyte !

    VastaaPoista
  2. Wautsit - tämä on hieno! Taas kerran vaate, joka näyttää täsmälleen siltä että sen pukee ilolla päälleen!

    VastaaPoista
  3. Upea mekko ja todellakin haastava! Jo virkkauksen ja neuloksen siisti yhdistäminen on mielestäni haaste.

    VastaaPoista
  4. Tosi kaunis mekko on. Sinun mekkosi näyttää paremmalta kuin tuo alkuperäinen :)

    VastaaPoista
  5. Vau, hieno mekko. Kivan elävän näköistä pintaa syntyy eri mallineuleilla ja virkkauksella.

    VastaaPoista
  6. Hieno kesämekko, melkoisen työn olet taas tehnyt. Minulla ei oikein ranne tahdo kestää virkkaamista, nytkin vanha rasitusvamma muistuttaa olemassa olostaan, kun olen hieman enemmän koettanut virkata.

    VastaaPoista
  7. Ihana mekko, onnittelut sinulle loistavasta työstä!

    VastaaPoista
  8. Mahtavan näköinen kesämekko, onhan siinä ollut työtä :)

    VastaaPoista
  9. No täh! Aika urakka ja kauniskin!

    VastaaPoista
  10. Kaunis väritys ja hyvännäköistä jälkeä! Tuollaista vaihtelevaa pintaa on mukava tehdä.

    VastaaPoista
  11. Tää on hieno, ja nopeasti tehty! Aika kätevää kun pystyy itse tekemään vaatteensa :)

    VastaaPoista
  12. Aivan upea ja kauniit värit! Tuollaisesta voi täällä vain haaveilla, isojen töiden valmistuminen kun on joskus vähän haastavaa.. Mutta niitä on ilo katsella muiden tekeminä ja imeä samalla inspiraatiota sitä hetkeä varten, jolloin kuvittelee ehtivänsä itsekin tehdä vastaavia.

    VastaaPoista
  13. Vau! Kelpais mullekin. :)

    VastaaPoista
  14. No onpas kesäinen mekko ja sopivasti ihanat kesäkelitkin, jotta voi sitä pitää =)

    VastaaPoista
  15. On tuossa ollu tekemistä, mutta lopputulos on äärettömän kaunis:)
    Olet sie kyllä taitava.

    VastaaPoista
  16. Vau! Hieno. Hauska juttu sinänsä, tein itse voi sanoa samanlaisen omasta päästä yhdistellen virkkausta ja neulontaa ja kaikki maailman värit jo keväällä, nyt vasta kuulin/näin että jossain on ollut tällaiseen ohjekin :)
    Kesän jatkoa!
    Terv. Salla (ei omaa blogia, mutta tunnollisesti käyn täällä katselemassa mitä ihanaa olet taas saanut aikaan)

    VastaaPoista
  17. Nyt tuli mekko minun mieleen! Onko se painava? Joskus helmaosuus on niin painava, etta olkaimet viruvat. Tuo ei kylla nayta silta. Onko malli kovin lapinakyva, kun siina on noita reikakerrosraitoja? Taytyyko kayttaa alushametta alla? Enta hiha-aukot, ovatko sopivat, vai luuletko, etta helma rupeaa painamaan ja hiha-aukko venyy kaytossa? Kaytatko sita ilman toppia? Anteeksi kysymystulva, mutta tulen kohta Suomeen ja aion ostaa ko. lehden ja harkitsen tuollaisen tekemista.

    VastaaPoista
  18. Voi! Huomasin just, etta tuohan onkin Modan viimevuoden numerosta! Saakohan sita enaa mistaan...

    VastaaPoista
  19. Tarja: Modaa tuskin on myynnissä enää missään, mutta kirjastoista sitä varmasti saa lainattua, jos se vain on hyllyssä. Käsityöliikkeissäkin saattaa olla vanhoja numeroita, kannattaa kysäistä.

    Mekko ei ole kovin painava, tai ei ainakaan tunnu siltä, paitsi neuloessa sen painon tunsi loppuvaiheessa. Päällä se tuntuu kuitenkin ihan kevyeltä. Pidin sitä sunnuntaina koko päivän juhlissa, ja päivä oli sinänsä aika kuuma ja hikinen, mutta mekko tuntui päällä vilpoisalta. En laittanut alle lainkaan alushametta tai toppia, mietin sitä kyllä, mutta se olisi tehnyt vaatteesta liian kuuman. Blogikuvassa on kyllä toppi ja alushame alla. Kyllä sieltä voi vähän tietysti alushousut pilkahtaa, mutta jos laittaa siistit ihonväriset tai sitten ihan mekonväriset (esim. jos tekee mustan mekon kuten ohjeessa, tuskin sieltä mustien pikkareiden vilkkuminen haittaa), niin ei se minusta herätä niin kauheasti huomiota. Eri asia sitten, jos sieltä vilkkuu jotkut huomioväriset kuviolliset pikkuhousut. ;) Hiha-aukko ei minusta tunnu siltä, että se venyisi, mutta nämä puuvillaneuleethan on vähän sellaisia, että esimerkiksi pesun jälkeen niille voi käydä ihan mitä vaan, voivat kutistua tai sitten venyä muodottomiksi. Hihansuu viimeisteltiin muutamalla kerroksella ainaoikeaa, ja kyllä se minusta pitää hihansuuun napakkana.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)