Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, kesäkuuta 01, 2013

Toukokuun raporttia ja kesäkuun suunnitelmia

Niinhän siinä kävi, että vaikka kuinka yritin saada vielä toukokuulle yhtä isoa käsityötä valmiiksi, niin väkisinkin sen valmistuminen menee kesäkuun puolelle. Kun toukokuuta oli jäljellä enää 20 minuuttia ja käsityössä vielä muutama langanpää pääteltävänä sekä helmapäärme ommeltavana, totesin että on aivan sama alkaa kirjoittaa kuukausiraporttia. Vaikka vähäiseksi jäi toukokuun käsityösaldo, kun puolet kuusta olen vääntänyt käsityötä, joka kuitenkin menee nyt kesäkuun valmistuvien listalle.


Toukokuussa valmistuivat:

 • 1.5. Pikkuikkunan verho (ommellen)
 • 4.5. Barbien iltapuku (neuloen + koriste virkaten), langankulutus 17 g
 • 4.5. Angry Birds tyttölintu (virkaten), langankulutus 13 g
 • 5.5. Valmistujaiskortti (ristipistellen)
 • 14.5. Palapusero (virkaten), langankulutus 300 g
 • 14.5. Nimipipo (neuloen), langankulutus 73 g
 • 16.5. Sytomyssyt 5 kpl (neuloen), langankulutus 387 g
 • 21.5. Jouluseimi (neuloen, hieman virkaten), langankulutus 462 g
 • 21.5. Säilytys- ja kuljetuspussi seimelle (ommellen, nyöri virkaten), langankulutus 1 g
 • 22.5. Ruusupolku-patalappu (virkaten), langankulutus 31 g
 • 31.5. Kaitaliina (ommellen)

Langankulutus jäi valitettavasti vain 1284 grammaan, eli jo toisen kerran tänä vuonna en yltänyt kuukausitavoitteeseeni eli puoleentoista kiloon. Toisaalta kun on ollut sitten niitä kuukausia, jolloin puolitoista kiloa on ylittynyt reippaasti, niin keskikulutus on tänä vuonna ollut 1667 grammaa kuukaudessa. Silti jää harmittamaan tuo tavoitteesta jääminen, vaikka sekin jäi vain muutaman langanpään ja helmapäärmeen ompelun vuoksi saavuttamatta.

Lankaostoksia en tehnyt toukokuussa lainkaan!

Ompelua olen näemmä toukokuussa harrastanut enemmänkin, kun peräti kolme juttua olen saanut koneella surautettua. Hurjaa! ;)

Ristipistopuolella sain jopa jotain valmistakin aikaan, eli yhden valmistujaiskortin. Lisäksi työn alla oleva Couleur d'Etoilen työ on toukokuussakin edistynyt ihan mukavasti. Yksi ristipistomaraton jäi väliin ja kesäkuussa niitä jää väliin ainakin kaksi, mutta koitan löytää siitä edestä muutaman muun ristipistelyhetken. Samaa Couleur d'Etoilen työtä on tarkoitus jatkaa kesäkuussakin, muita ristipistosuunnitelmia ei ole.

Neule- ja virkkuupuolella ihan ensimmäinen tavoite on saada se helmapäärme ommeltua ja langanpäät pääteltyä, jotta näkisitte heti kesäkuun ensimmäisenä päivänä uuden valmiin työn. Sen jälkeen aikomukseni on jatkaa vielä puuvillalankakopan tyhjennystä suunnilleen ostojärjestyksessä, eli vanhimmat langat (vuosi sitten ostetut) ensin pois ja sitten vasta tämä vuoden puolella ostettujen kimppuun. Poikkeamia tähän voin tehdä sikäli, että yritän tehdä vuoroin neule- ja virkkuutöitä, joten tuo lankojen ostojärjestys ei välttämättä siksi päde, tai sitten pitää vaan tehdä kaksi neuletta tai kaksi virkkuuta peräjälkeen. ;)

Näillä mennään kohti kesäkuuta! Toivottavasti se on langankulutuksen suhteen tuottoisampi kuin toukokuun, siihen ainakin on pyrkimys.

3 kommenttia:

 1. Olet kyllä ollut todella ahkerana. Upeita käsitöitä. Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Kauniita käsitöitä jälleen! Rakastuin tuohon Ruusupolku-patalappuun. Se on tosi kaunis!

  Ahkeran käsityöläisen merkki taitaa olla myös tuo, että Sinulla ei ole vuotta vanhempia puuvillalankoja varastossa. Minulla taitaa olla yli 20 vuoden takaisia lankoja, oikein sellaisia iloisen räikeitä lankoja. Olen odottanut inspistä mihin työhön niitä voisin hukuttaa, joten ajatuksissa ne ovat aina silloin tällöin.

  Sateen ropinaaan heräsin minäkin tänään, joten raikasta aamua luvassa.

  Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ihania töitä! Olisin lainannut patalappukirjan kirjastosta, mutta se oli lainassa. Sinun blogia lukiessa saa paljon ideoita. Juuri nyt en ehdi toteuttamaan, mutta haaveilu on hyväksi. :-)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)