Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, toukokuuta 05, 2013

Tyttölintu

Minulla on pitkään pyörinyt kaapissa vaaleanpunainen mohairnöttönen. Alunperin sain tuon langan äidiltäni, koska tarvitsin jotain vaaleanpunaista lankaa kuopuksen peittoa varten. Peiton lisäksi olen siitä virkannut yhden pehmokissankin kuopukselle sekä pienen "pesän" Angry Birdsien munille. ;) Meillä on myös yksi äitini neuloma pupu tuosta samasta langasta. Mitä muuta äiti sitten on ehtinyt siitä langasta tehdä ennen kuin antoi loput minulle, sitä en tiedä. Sellaista kuitenkin muistelen, että hän olisi saanut tuota lankaa pussillisen joskus 90-luvulla veljeni vaimolta, joka ei ollut keksinyt mitä siitä tekisi. Sen pidemmälle historiaan en ole pystynyt tuota lankaa jäljittämään. ;)

Minulle sitä jäi joka tapauksessa noiden mainitsemieni projektien jälkeen vielä 30 gramman nyssäkkä, jolle en ole nyt aikoihin keksinyt mitään järkevää kohdetta. Eilen sitten päätin kutaista siitä Barbien mekon, jonka jo edellisessä postauksessa näittekin. Mekon valmistuttua kuitenkin huokaisin, sillä vieläkin sitä lankaa vaan jäi. Siinä vaiheessa kuopus tupsahti viereeni ihastelemaan juuri valmistunutta Barbien mekkoa. Pyysinkin poikaa antamaan vinkkejä, mitä voisin vielä loppulangasta tehdä.

"Mulle paita." - Ei riitä lanka, se riittää vain johonkin pieneen, pienempään kuin tämä Barbien mekko.
"Sukat." - Ei riitä sukkiin, vaan vielä pienempään.
"Lakki." - Ei se riitä siihenkään. Se voisi riittää johonkin leluun.
"Joo, lelu!" - Minkälaisen lelun sää tästä haluaisit?
"Tyttölintu!"

Ja niin meille lennähti ihanainen tyttölintu, tuttu tietysti mistäpä muustakaan kuin Angry Birdsistä.

Angry Birds tyttölintu
Tehty: 4.5.2013
Malli: Oma
Lanka: Kattens Carol vaaleanpunainen (9127)
Langankulutus: 13 g
Virkkuukoukku: 5 mm
Koko: n. 8 cm korkea + töyhtö
Muuta: Pyrstö, nokka, silmät yms. leikattu huovasta, liimattu kuumaliimalla.  

Aiemmat Angry Birdsit olen kaikki tehnyt kokonaan virkkaamalla. Kuitenkin esimerkiksi Novitan lintuohjeissa nuo yksityiskohdat leikataan huovasta ja kiinnitetään liimaamalla. Päätin siis tämän linnun kohdalla kokeilla tätä vaihtoehtoa, koska taannoisen kevätsiivouksen yhteydessä löysin melkoiset määrät huopaa, jota koitan nyt käyttää kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Kuumaliima toimi oikein hyvin kiinnittämiseen, toivottavasti se myös kestää leikeissä.

Suvun "kiertopalkintona" toiminut muinaisjäänne on nyt sitten viimein käytetty loppuun, jippii! :) Ja vaikkei lanka itsessään ole kovin houkuttelevaa, on siitä ainakin saanut aivan ihania juttua tehtyä.

Mukavaa uutta viikkoa! :)

7 kommenttia:

 1. Ihanainen lintu. Ja hauska loppu suvun langoille:)

  VastaaPoista
 2. Onpa hän herttainen. Ja jo olikin langan aika päästä pois kerältä :)

  Kivutonta viikkoa Sinulle Mari ♥

  VastaaPoista
 3. Hieno Stella! :)
  Tein oman profiilin ja Riikka on tästä eteen päin riikuska.

  VastaaPoista
 4. Todella kivan näköinen on tuop lintu! :)

  VastaaPoista
 5. Onpas teillä ollut suvussa melkoinen kiertopalkinto :). Mutta hyvin on lanka käytetty, ja sait vaikka mitä kivaa siitä. Tuo on syy miksen minä halua hankkiutua eroon/lahjoittaa/myydä töks-lankojani, vaikka ne ei yleensä kauheasti inspiroi. Sitten kun niille löytää kivan käyttötarkoituksen, niin on todellinen voittajafiilis! (Mutta se vaatii yleensä useamman vuoden sulattelun, että ei mielellään lisää töksyjä varastoon...)

  Tosi söpö tipu :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)