Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, huhtikuuta 29, 2013

Kukkanen

Eilen valmistuneesta bambupuserosta jäi tosiaan aika reippaasti jämälankoja, reilut kolme ja puoli kerää. Onneksi minulla oli jo lankoja ostaessani (yli vuosi sitten siis!) suunnitelmat, mitä teen jäännöslangoista sitten, kun pusero on ensin tehty. Ja lisää suunnitelmia syntyi matkan varrella, niitä varmaan tänään ja huomenna tänne tupsahtelee sitä mukaa kuin niitä valmistuu. Tässä ensimmäinen:

Tiskikukka
Tehty ajalla: 28.-29.4.2013
Lanka: Hjertegarn Bommix Bamboo koralli (433)
Langankulutus: 32 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: Halkaisija n. 25 cm
Muuta: Lahjaksi     

Tästä ei oikeastaan ole sen enempää sanottavaa; näitähän olen ennenkin tehnyt ja omassa käytössä hyväksi todennut. Tämä ei jää itselle, vaan menee lahjaksi joskus tässä kevään tai kesän aikana, mutta sen tarkemmin en aio kohdetta enkä syytä blogissani kertoa. Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, niin minä en rupea lahjakäsitöitä salailemaan ja pitkittämään niiden blogiesittelyä lahjan antamishetkeen saakka, vaan esittelen niitä sitä mukaa kuin ne puikoilta putoavat. Jos lahjan saaja näkee sen blogissani etukäteen, niin siitä vaan, ei se minua ainakaan haittaa! :)

Oli pakko ottaa vielä tällainenkin kuva:


Siinä tuo tiskikukkanen komeilee ruusuksi muotoiltuna, luultavasti tällaiseksi ruusuksi sen myös lahjapakettiinkin pakkaan. :)

Mutta toinen syy tälle kuvalle on tuo Upo-uusi liesi, joka tuli meille tänään aamupäivällä. Taannoin kevätsiivousta tehdessäni tuskastuin vanhaan uuniin (joka oli varmaankin tämän asunnon alkuperäinen eli 20 vuotta vanha), kun sitä ei saanut millään enää puhtaaksi, vaikka pesin sen valehtelematta ainakin kymmeneen kertaan, aina vaan uusilla aineilla, ja kaikki mahdolliset netistä löytyneet niksipirkatkin kokeilin. Lisäksi vanhassa hellassa (tai siis hälläsä, kuten meilläpäin sanotaan) oli yksi levy vähän epäkunnossa, se kyllä lämpeni, mutta hitaasti ja heikosti, ja lakkasi kokonaan toimimasta, jos joku muu levyistä oli päällä. Eipä sitä levyä tullut sitten käytettyä. Niinpä laitoin vuokranantajalle viestiä, että meidän liedessä on tällainen pikkuvika, ja lisäksi uuni käryää, kun siitä ei saa millään enää pinttyneitä likoja pois. Ei sitä vikaa käynyt kukaan missään vaiheessa edes tarkistamassa, vaan talonmies oli samantien laittanut uuden uunin tilaukseen. Tänään se sitten tuli ja vanha lähti pois. :) Ei voi muuta kuin sanoa, että on tämä vuokra-asujan elämä helppoa - taas kerran olen vakuuttunut siitä, etten ikimaailmassa ryhdy omistusasujaksi! :) Jääkaappihan meillä hajosi pari vuotta sitten, eikä mennyt kuin hetki, kun uusi kaappi tuotiin sisälle, itse tarvitsi nähdä ainoastaan oven avaamisen vaiva. ;)

Mulla on tänään nyt jotenkin päivämäärät sekaisin, käsityökirjanpitoonikin meinasin koko ajan laittaa eiliseksi päiväksi 29.4. ja täksi päiväksi 30.4. Tänään on kyllä ollut tavallista huonompi olo tämän sairauden kanssa, joten ehkä se sekoittaa päätä. Kunhan en nyt sitten huomenna ala pestä ikkunoita - se perinteinen ikkunanpesupäivähän on toukokuun ensimmäisenä - vaan muistan jättää sen keskiviikkoon. Muutenhan noilla päivämäärillä ei nyt ole niin väliä. Paitsi blogin kuukausiraportin kanssa, että muistan tehdä sen huomenillalla ennen kuun vaihdetta. Mutta eiköhän tänne vielä ilmesty sitä ennen paljon valmiita käsitöitä - niiden kimppuun siis! :)

Mainiota maanantai-iltaa jokaiselle! :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos vierailustasi blogissani. Kuten jos olet lukenut syksyltä blogiani huomasit varmaan että aika paljon olen värjännyt erilaisilla sienillä ja saanut erivärisiä lankoja, jopa yllättäviä. Sienillä saa hyviä värjäyksiä aikaan.
    Ne sukat mitkä olen viimeksi aloittanut se jännä harmaa on samettijalalla värjättyä 7-veikkaa ja oranssi sitten verihelttaseitikillä. Se harmaa saattaa muuttua ajansaatossa vihreäksi, olen kuullut joka värjää ammatikseen, mutta mielenkiinnolla odotan sitten kun saan sukat käyttööni ja pesen niitä. Varmaan kommentoin blogissani asiaa.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)