Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, huhtikuuta 28, 2013

Bambupaita

Viime keväänä minulla taisi olla joku pinkki/korallinpunainen/vaaleanpunainen kausi. Huomasin nimittäin puuvillalankakopastani, että suuri osa vuosi sitten ostamistani langoista ovat nimenomaan näitä värejä. Vaikken kyllä mielestäni silloin ollut sen enempää näistä punertavista sävyistä kiinnostunut kuin yleensäkään. Muistelen ajatelleeni lankahyllyillä, että en kyllä aina osta turkoosia lankaa, kun sen värisiä vaatteita minulla on jo liikaakin, joten varmaan sitten on jäänyt vain pinkki tai korallinpunainen jäljelle. :) Vaikka tätä korallia Bommix Bamboota ostaessani mukaan lähti kyllä myös iso läjä samaa lankaa turkoosina, sen virkkasin jo viime keväänä/kesällä ponchoksi.

Joka tapauksessa nyt on tarkoitus vähitellen neuloa tai virkata noita "ylivuotisia" lankoja pois, joten tulette varmaan näkemään täällä useamman kuin yhden punertavan neuleen. Tässä niistä ensimmäinen:

Lyhythihainen neulepusero
 Tehty ajalla: 23.-28.4.2013
Malli: Novita Kesä 2012 nro 15
Suunnittelija: Lea Petäjä
Lanka: Hjertegarn Bommix Bamboo koralli (433)
Langankulutus: 318 g
Puikot: 3 mm
Koko: M
Muuta: Kiva tuli, pehmoinen lanka. Ohjeesta puuttui hihan pitsineule, vaikka se oli mallikuvassa, tein sen kuvan perusteella omaan puserooni. 


Ohjeessa oli pieni moka, eikä sitä oltu korjattu edes seuraavaan Novita-lehteen. Lehden mallikuvassa puserossa oli tuo pitsikuvio myös hihassa, mutta siitä ei ollut minkäänlaista mainintaa ohjeessa, ohjeen mukaan olisi vain pitänyt tehdä hihat pelkkää joustinneuletta. Päättelin kuiteinkin ihan itse, miten tuo kuvio hihaan sijoittuisi, ja niin minulla on nyt pitsit hihoissakin. Olisi ollut vähän hölmön näköinen ilman hihapitsejä. :)


Ohje oli Tennessee-langalle, jonka valmistusta oltiin kuitenkin jo lopettamassa siinä vaiheessa, kun tämä ohje ilmestyi vuosi sitten Novita-lehdessä. Olihan sitä Tennesseetä toki vielä silloin myynnissä, mutta viime kevään värit eivät minuun iskeneet. Niinpä vaihdoin korvaavaksi langaksi Hjertegarnin Bommix Bamboon, josta virkkasin tosiaan sen ponchonkin, joka myös oli alunperin Tennesseelle kirjoitettu. Jos siis törmäätte joskus kivaan Tenneesee-ohjeeseen, niin voin suoitella lämpimästi tätä Bommix Bamboota korvaavaksi langaksi! Lanka on kyllä paljon pehmoisempaa kuin Tennessee, mutta tiheys ja muistaakseni myös menekki täsmää aika hyvin Tennesseehen verrattuna. Itse asiassa tätä meni jopa vähemmän kuin ohjeen mukaan olisi Tennesseetä mennyt. Kaiken varalta kuitenkin ostin tätä lankaa vähän reilummasti, ja nyt sitä on sitten minulla aika reippaasti ylimääräistä. No, niillekin on jo suunnitelmat, eikä taida olla edes vaikea arvata, mitä niistä melkein neljästä kerästä jämälankoja syntyy... ;)

Tykkään tästä neuleesta tosi paljon! :)

Uusi viikko on taas alkamassa - oikein mukavia ja käsityörikkaita tulevan viikon päiviä teille jokaiselle! :)

8 kommenttia:

  1. Tulipas tästä puserosta sievä. Värikin on oikein kiva.

    VastaaPoista
  2. Todella kaunis !!!
    Niin värinsä kuin mallinsakin puolesta.
    Vaikka sinä et kesää odota, mutta tuo neule suorastaan huutaa : tule kesä :)

    Hyvää vointia Sinulle ♥

    VastaaPoista
  3. Voi kuinka kaunis pusero onkaan! Tulee niin kesäinen olo... :)

    VastaaPoista
  4. Luin taas useamman kirjoituksen. Tosi kiva se Lintu-peli. Hyvin on keksitty monta heittokohdetta yms. Hienoa.
    Hyvää vappuviikkoa.

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana pusero ja kiva kesäinen väri. Tosi nätti malli :)

    VastaaPoista
  6. Kaunis pusero. Itsekin neuloin topin uusimmasta Novitan lehdestä, kunpa saisin viimeisteltyä langanpätkät, saumat jo ommeltu.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)