Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, maaliskuuta 03, 2013

Viime aamuyöstä unet jäivät aika vähiin.

Unen läpi kuulin ensin jonkun rymähdyksen, mutta en siihen vielä herännyt. Hetken kuluttua kuului iso pamaus, joka säpsäytti minut hereille. Kello oli 2:46. Sen jälkeen alkoi kuulua pientä pauketta, ihan kuin olisi hakattu jotakin. Ajattelin ensin, että ulkona on tappelu, ensin joku ampui ja sitten alkoi piekseminen, mutta ihmettelin, kun ei kuulunut ihmisääniä ollenkaan, ainoastaan sitä "hakkaamisen"ääntä. Ei auttanut kuin nousta ylös tarkistamaan asia. Kun avasin makkarin oven, haistoin heti savun hajun, ja keittiön ikkunasta näkyi pelkkää harmaata savua. Asumme siis 5. kerroksessa. Kurkkasin keittiön ikkunasta alas, ja siellähän oli tulipalo parkkitalon ja pyörävaraston välissä! Huikkasin tulipalosta miehelleni ja soitin samantien hätäkeskukseen. Sinne oli ehtinyt jo joku soittaa minua ennen, ja sanottiin vain, että paloauto on tulossa. Ennen kuin se pikainen 10-15 sekuntia kestänyt puhelu ehti päättyä, kuulinkin jo sireenien äänet ja näin sinisten valojen vilahtavan tiellä.

Kuvia sammutustöistä:
Jonkun epäonnisen mopoauto oli syttynyt tuleen ja paloi ihan maan tasalle, kuten viimeisestä kuvasta näkyy. Sinänsä siis helpotus, että kyse oli "vain" mopoautosta, eikä vahinkoja tullut ihmisille eikä rakennuksille. Parkkihalli tuossa ihan palopaikan vieressä on betonia, ja kärsi vain savuvahinkoja - kuten varmaan myös muutamat autot hallin sisällä - mutta katsokaapas, miten lähellä puusta rakennettu pyörävarasto/roskakatos oli! Onni tosiaankin, ettei palo levinnyt varastorakennukseen, silloin ei olisi yksi paloauto selvinnyt hommasta. Kaiken kaikkiaan koko palohomma oli ohi nopeasti, siniset valot lakkasivat pian vilkkumasta, ja me palasimme nukkumaan jo klo 3:18 eli puolisen tuntia palon syttymisestä palokunta saattoi jo poistua paikalta. Mutta eipä sen jälkeen juuri tullut uni silmään. Minähän menin ihan shokkiin sen jälkeen, kun olin saanut soitettua hätäkeskukseen, tärisin koko palon sammuttamisen ajan, enkä pystynyt puhumaan, ainoastaan epämääräisesti änkyttämään jotakin. Kyllähän sitä säikähtää, kun herää siihen, että lähistöllä palaa! Voi olla, ettei meidän pihapiirissä ole monikaan nukkunut viime yönä kunnolla. Mutta kiitollisuus on siitä, että pelkällä säikähdyksellä selvittiin, vaikka toki palaneen kulkuneuvon omistajalle tuo on hieman kurjempi juttu.

Minun oli tarkoitus tänä sunnuntaiaamuna kirjoitella tänne ihan toisenlaisia juttuja, mutta postauksesta tuli nyt tällainen. Palataan niihin toisiin juttuihin sitten vähän myöhemmin. Hyvää sunnuntaipäivää teille jokaiselle!

5 kommenttia:

 1. Olipas pelottava yö! Tulipalo on aina vakava juttu. Hyvä, että siellä reagoitiin nopeasti! Ja parasta, että ihmisvahingoilta säästyttiin. Materiaahan saa aina.

  VastaaPoista
 2. No ei mikään ihme, että menit paniikkiin. Niin minäkin oisin menny. Tulipalo on aina pelottava juttu. Viime kevään jälkeen kaikki uutiset tulipaloista tulee noteerattua entistä herkemmin ja jotenkin henkilökohtaisemmin myös.

  VastaaPoista
 3. Olipa tutuntuntoisia reaktioita yöllisestä tulipalosta.Mulla oli viime huhtikuussa kyseenalainen kunnia herätä meidän puhdossa erilaisiin paukkeisiin ja räjähdyksiin ja havaita täyden palon vallassa oleva tulipalo kamarin ikkunan alla naapurissa,
  .Isäntä onneksi teki hälytyksen ja mun tehtävä oli herättää naapuruston väet ja voivottaa.Vieläkin jos myrskyää tai kuuluu jotain outoja ääniä,minä en pysty nukkumaan,vaan vaeltelen huoneesta toiseen ja ikkunasta ikkunaan.Vahinkojakin tuli ihan piisalle asti ja ne rasittavat ´taloutta vielä vuosia.Onneksi ei siellä mitään kamalaa vahinkoa syntynyt.Hyvää talven jatkoa teidän perhekunnallae.

  VastaaPoista
 4. Meillä paloi taloyhtiön autokatos/roskakatos 1.1.12 aamuyöstä.Henkilövahinkoja ei onneksi tullut. Kolme autoa paloi. Onneksi oma automme on eri autokatoksessa. Nukuimme sikeästi ja emme tienneet tapahtumasta mitään. Aamupäivästä lähdin viemäään roskia niin karmea näky yllätti.Pihalla ollut naapuri kertoi tapahtuman ja kaikki oli kuulemma herätetty, mutta ei kyllä meitä. Syy oli pikkupoikien rakettileikit.:( Tapahtuman seurauksenan meidän taloyhtiössä on nykyisin kameravalvonta ja uuteen roskakatokseen pääsee vain avaimella.

  VastaaPoista
 5. Huh miten pelottava kokemus, herätä yöllä tulipaloon.
  Onni mukana, ettei palo levinnyt, eikä tullut suuria vahinkoja.
  Sinulla oli täällä taas niin mielenkiintoista luettavaa.
  Myöhästyin kirpparilta, noi virkatut verhot olis kiinnostaneet kovastikin. Mutta nopeat syövät hitaat, kuten sanonta kuuluu. Jos kuitenkin eka varaaja jostain syystä ei niitä haluakaan, ostan ne.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)