Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, maaliskuuta 27, 2013

Mustikka

Aloitin tämän projektin lauantai-iltana noin klo 23 aikoihin. Ajattelin tekeväni sen tiistai-iltaan mennessä valmiiksi, jotta ehtisin kuvata valmiin työn päälläni ennen tätä pakollista lepojaksoa. Vielä jäi kuitenkin tälle päivälle hieman puuhasteltavaa tämän parissa. Onneksi kuva saatiin otettua, sillä piti minun joka tapauksessa nousta sen verran jalkeille, että pääsen käymään suihkussa, joten siinä samalla kun heitin muutenkin villapaitaa yltäni, kiskaisin juuri valmistuneen tunikan päälleni, räpsäistiin kuva, ja samantien tunika vaan kaappiin ja suihkuun (siis minä menin suihkuun, ei tunika... ;) ). Selkä on pistoskohdasta niin kipeä, että suorassa seisominen on mahdotonta, sinnittelin kuvan oton ajan sen viisi sekuntia kutakuinkin selkä suorana. Miten ihmeessä muistan viime kerrasta vain sen päänsäryn, enkä ollenkaan tätä selkäsärkyä ja huteraa oloa...? No, joka tapauksessa tässä kuva uudesta neuletunikastani:

Siksak-liivitunika
Tehty ajalla: 23.-27.3.2013
Malli: Novita Kevät 2013 nro 1
Suunnittelija: Lea Petäjä
Lanka: Novita 7 veljestä lila (721), sininen (124), luonnonvalkoinen (010), vihreä (319) ja tumma turkoosi (350)
Langankulutus: 524 g
Puikot: 4 mm
Koko: M
Muuta: Uusi lempineule! :)     

Miten voi jo neuleen tekovaiheessa tietää, mistä neuleesta tulee ihan pasha, kuten lauantaina valmistuneesta neuletakista (huomasithan, että vaihdoin nyt ruman sanan tilalle jotain pääsiäisaikaan sopivampaa ;) ), ja toisista tuntuu tulevan lempineule jo ensimmäisiä silmukoita luodessa. Tämä on ehdottomasti jälkimmäistä kastia: tykkään niin mahdottoman paljon! :) Tätä oli ihana tehdä, tässä on ihanat värit, rakastan siksak-kuviota, ja tämä tuntuu vielä ihan hyvältä päälläkin (sen minuutin perusteella, mitä ehdin tätä päälläni käyttää). Nyt tälle vain sukat kaveriksi ja käyttöön! :)

Ihan ongelmitta ei tämänkään teko toki sujunut. Halusin tähän vähän enemmän värejä kuin alkuperäisessä mallissa, ja raidat syntyivät lähinnä muista projekteista ylijääneistä langoista. Turkoosia oli vain ihan pikkunöttönen, joten saatoin vain haaveilla siitä, että se riittäisi kaikkiin neljään mallikertaan, mitä tuo raidoitus tuossa toistuu. Sen vuoksi teinkin etu- ja takakappaleita vähän rinnakkain, että saatoin tarkkailla turkoosin langan menekkiä. Ja täpärälle menikin: lanka loppui siinä vaiheessa, kun toisen kappaleen viimeisestä turkoosista raidasta uupui enää noin 35 silmukkaa! No, minä sitten siitä viimeisestä raidasta vähän kiristelin silmukoita kummastakin kappaleesta (kudoin silloin tuota turkoosia lankaa molemmista päistä, niin pystyin vielä "jatkamaan" lankaa kummankin kappaleen silmukoita tiukentamalla), ja niin onnellisesti sinä kävi, että sain taiottua langan niihin puuttuviin silmukoihin, ja turkoosit raidat tulivat valmiiksi. :) Olisi harmittanut, jos olisi pitänyt viimeisen turkoosin raidan tilalle keksiä jokin muu väri.

Tämä tunika näyttää minusta ihan mustikalta tai mustikkamaidolta, joten nimesin sen nyt mustikaksi. :)

Mutta nyt alkaakin Hyvät ja huonot uutiset, joten tarinointi päättyy töksähtäen tähän!

12 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Malli on kiva ja värisävyt mukavat. Toivottavasti on toipuminen tällä kertaa nopea.

  VastaaPoista
 2. Kyllä olet tehnyt kaunistakin kauniimman tunikan. Kaikki värit sopii niin kauniisti.
  Mun aivan tekee mieli halata sua ja muistan sinua rukouksin,että paranisit.
  Kiitos kun selvitit minulle vähän pääsiäisen symboliikkaa,kun nuo kaikki tosiaan vie huomion oikeasta pääsiäissanomasta.
  Just joulu on minustakin myös semmonen,yhtäkkiä puu tupaan ja koristellaan se. Hullua se on vaikka joulukuusesta tykkäänkin. Kinkut ja laatikot ja kaikki.
  Sitten me vaan vielä voidaan nauraa toisten maiden kulttuureille.
  Japanilainen vei haudalle ruokaa,niin suomalain en kysyi, koska se teidän vainaja tulee syömään,niin japanilainen sanoi,että samaan aikaan,kun teidän vainaja tulee katselemaan ja haistelemaan kukkasia!
  Parempi vointista pääsiäistä Sinulle kuitenkin!

  VastaaPoista
 3. tämä on aivan ihana neule, otinkin jo esiin tuon lehden :)
  Sinulla on aian ihania juttuja täällä blogissasi, pitääkin oikein ajalla jäädä lukemaan :)

  VastaaPoista
 4. kivan näköinen minä tein tyttärelleni punaharmaanmustan...ajattelin että jos ensi jouluksi mutta sainkin sen valmiiksi jo nyt... kivutonta pääsiäistä!!!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana! Väritkin ovat mieleeni :) Nopeasti saat näitä tehtyä.

  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 6. Kaunis, olen tuota samaa mallia lehdessä ihaillut ja suunnitellut tekeväni. Mutta useinhan ne jää suunnitelman asteelle.
  Rauhallista pyhien aikaa.

  VastaaPoista
 7. Tämä on kyllä todella kaunis, väritys on hyvin onnistunut, tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 8. Kaunis tunika. Katsoin aiemmin tuota Novitan ohjetta ja ajattelin että eihän tuollaista kukaan osaa tehtä. Sinä osaat. Paranemista ja voimia sinulle kamppailussasi.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)