Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, maaliskuuta 11, 2013

Käsityökaapit!

Kaikenlaista siivousjuttua täällä blogissa on vilahtanut, mutta olenpas kokonaan unohtanut näyttää teille käsityötarvikkeideni säilytyssysteemit, vaikka niiden järjestelemisestähän kaiken aloitin kaksi viikkoa sitten.

Sinänsä mitään uutta ja mullistavaa ei käsityötavaroiden säilytykseen tullut, sillä miehelläni oli viime kesänä vastaavanlainen "kaikki pois" -siivousvimma, ja häneltä tyhjeni kokonainen kaappi omista tavaroistaan, jolloin minä valloitin sen käsityötarvikkeineni, joilla oli sitä ennen ollut vähän kurjat oltavat. Nyt tekemäni siivous oli lähinnä hienosäätöä, jotta tavarat ovat loogisemmissa paikoissa, ja toinpa tuolta kodinhoitohuoneestakin vielä jotain tänne työhuoneeseen säilytykseen, sellaista mikä jollain tavalla käsitöihin liittyy.

Aloitetaan työhuoneen kirjahyllystä:


Ylähylly on ihan kirjaimellisesti notkollaan käsityökirjoista. Tämä hylly oli ennen siivousta ihan laidasta laitaan täynnä käsityökirjallisuutta, mutta blogikirpparilla sain myytyä tästä muutaman tarpeettoman kirjan pois, ja jotain lähtee ihan kivijalkakirpparillekin. Nyt tässä on toivottavasti vain tarpeellisia kirjoja! :)


Kirjahyllyssä on yhteensä viisi hyllyä, mutta jätän toiseksi ylimmän näyttämättä, siinä kun on vain joitakin DVD-elokuvia (osa siirtyi myös kirpparipinoon) sekä englannin, ruotsin ja saksan sanakirjat.

Sen sijaan näytänä nämä kolme alinta hyllyä. Aiemmin minulla oli lehtikoteloita peräti kaksi ja puoli hyllyllistä, eli kaksi alinta täynnä ja kolmas reiluun puoleen väliin täytettynä. Kaikissa pelkästään käsityölehtiä! Nyt karsin käsityölehtien määrän niin vähään, että ne mahtuvat yhdeksään lehtikoteloon, jotka nekään eivät ole ihan täyteen survottuja, kuten aiemmin. Lisäksi sain kaikki siellä täällä lojuneet irto-ohjeet (netistä tulostetut, lehdistä kopioidut jne.) laitettua mappeihin, jotka ovat tuolla alimmalla hyllyllä. Omat mappinsa on nyt ristipistomalleille, sukkaneuleille, lastenneuleille ja sitten "muille neuleille", jotka on mapissa erotettu välilehdillä lajeittain. Virkkuumallejakin toki löytyy neuleohjeiden joukosta, en ole erottanut niitä neuleista, koska minulle neulominen ja virkkaaminen on käytännössä sama asia.

Kun laitoin käsityölehtiä pois, kävin kaikki lehteni läpi, ja jos jossain lehdessä oli kiva ohje, jonka joskus vielä haluaisin toteuttaa, otin siitä kopion ja laitoin näihin mappeihin. Näin ei ole pakko säilyttää kaikkia lehtiä muutaman kivan mallin takia. Iso hommahan tuossa oli, mutta tästä oli kiva aloittaa järjestelyurakka! :)

Nyt siis tuo kolmanneksi ylin hylly jäi tyhjäksi, kun siellä ei ollut enää lehtikoteloita. Mutta käyttöön pääsi sekin hylly. Meillä oli aiemmin ongelma, missä säilyttää kirjastosta lainattuja kirjoja niin, että lastenkin on kiva niitä ottaa ja lukea omaa tahtiaan. Nyt tuolla vapautuneella hyllyllä on vasemmalla puolella lainatut lukemattomat kirjat ja oikealla puolella ne, jotka saa palauttaa, kun seuraavan kerran joku meidän perheestä on kirjastoon menossa.


Kurkistetaan sitten työhuoneen kaapin oikeaan puoliskoon. Alimmilla hyllyillä on musiikkijuttuja, joita en nyt tässä esittele, mutta kuvassa näkyvät kaksi ylintä hyllyä on käsityötavaroille. Tämä kaappi olisi oikeasti tankokaappi henkarisäilytykseen, mutta jo viime kesänä otin tangon pois ja laitoin hyllyjä tilalle.

Kuvassa alemmalla hyllyllä (oikeasti siis kaapin keskivaiheilla oleva hylly) on takana oikealla kahdessa muovikorissa kaikki huovutusvillani, jotka siirtyivät kodinhoitohuoneesta työhuoneeseen. Takana vasemmalla on kaikki puikkoni tuollaisessa rottinkisessa "lusikkalaatikossa", edessä punaisessa muovikorissa on kaikenlaista muuta neuletilpehööriä (apupuikkoja, puikkomittareita jne.) ja edessä oikealla muovipusseissa on pyöröpuikkoni, niille on aina ollut vaikea keksiä kaunista tapaa säilyttää.

Ylimmällä hyllyllä on nyt melkein kaikki lankani: valkeassa korissa itsevärjättyjä, ruskeassa rottinkikorissa "keskivahvojen lankojen projektiini" varatut langat (+ täytevanu samaan projektiin rumasti tuossa lankalaatikoiden keskellä), valkeassa kukkakuvioisessa laatikossa 7 veljesten jämäkeriä + muutama täysikin 7 veljestä-kerä, sinisessä muovikerässä puuvillalankoja ja iloisen värisessä raidallisessa on sekä puuvillaa että villaa.


Lisäksi minulla on työpöydän alla tällainen pyykkikori, jossa säilytän niitä lankoja, jotka eivät tuonne kaappiin mahtuneet. Tämäkään kori ei ole edes täysi, eli tilaa olisi langansäilytykseen vielä vaikka kuinka! :)

Siinä olivat tosiaan kaikki lankani, eli noin puolillaan oleva pyykkikori + yhden kaapin yksi hylly. :)


Samaisen työhuoneen kaapin vasen puolisko on kokonaan varattu käsitöille. Ylimmällä hyllyllä on oikeassa reunassa ristipistomallit ja -pakkaukset, kummatkin omissa koreissaan. Alempi kori näyttää olevan sen verran siistimpi, että siinä täytyy olla mallit ja ylempi kori pursuaa selvästikin niistä pakkauksista. ;) Vasemmassa reunassa on korit ristipistokankaille, toisessa korissa aidakankaat ja toisessa pellava- ja evenweavekankaat. Kirjontakehyksetkin ovat vielä mahtuneet samalle hyllylle. :)

Toiseksi ylimmällä hyllyllä on edelleen ristipistotavaraa. Oikeassa reunassa pistelylankoja sievästi muovirasioissaan pahvipuolille kerittyinä. Sinisissä rasioissa on nappeja, nauhoja yms. Takana vasemmassa nurkassa on erilaisia ristipistoiluun liittyviä valmisjuttuja, esim. pari valokranssia, joihin on tarkoitus pistellä kuva, rasioita päällystettäviksi ristipistoilla ja sellainen lumihiutalesysteemi, jonne myös on tarkoitus tehdä pistelty kuva sisälle.


Seuraavalla hyllyllä (kuvassa ylinnä) on myös monenlaista käsityötarviketta, kerijälaitteita, kuumaliimapyssyjä, huovutusvälineitä, tupsulaitteita... Ja on niitä nauhoja ja muita tarpeellisia tavaroita myös, kaikille omat korinsa tai rasiansa. Jäätelö- ja karkkirasiat ovat ahkerassa käytössä! :)

Toiseksi alimmalle hyllylle kokosin kaikki kehykset, joita on tullut vuosien varrella hamstrattua. Kun ristipistotyölle tai lapsen hamahelmityölle tarvitaan kehyksiä, niin ensiksi kurkataan tämä varastoni ja sitten vasta mennään kauppaan, jos on ihan pakko. Kuva hämää, oikeasti tuon mustavalkoisen käsityökopan takana on kehyksiä ihan koko hyllyn korkeuden verran! Ja hupsista, valehtelinpas teille aiemmin, että kaikki lankani mahtuvat joko pyykkikoriin tai yhdelle hyllylle! Nimittäin tuossa mustavalkoisessa kopassa on minun ohuet virkkuulankani. Lisäksi kopassa on lokeroita, joissa säilytän ristipistoneuloja, saksia jne. Isäni toi tuon kopan minulle Saksasta, kun olin noin 8-vuotias. Isäni selvästikin tiesi, että ahkeralla käsityöharrastajalla pitää olla oma käsityökoppa! :) Tuossa hyllyllä säilytän näemmä myös paria projektipussukkaani (tällä hetkellä tyhjiä) sekä kirjatelineitä, joita käytän sekä kirjojen lukemiseen samalla kun neulon tai sitten ristipisto-ohjeiden pitämiseen. Toinen telineeni onkin ollut kuvanoton aikana käytössä, siksi ei ole kuvassa.

Alimmalla hyllyllä on ompelujuttuja. Takana ompelukone, edessä kaikki kankaani kahdessa muovikorissa (lähinnä ompeluksista ylijääneitä, mutta sellaisia, joille voi vielä olla käyttöä), ja edessä oikealla ompelupakkini, jossa on siis ompelulangat, kuminauhat yms. Tämänkin pakin kävin ihan pohjia myöten läpi, joten sen sisältökin on nyt siistitty. :) Pakin päällä istuu nuppineulatyynyni, jonka voitin joskus lapsena arpajaisista. :) Kangaskorien viereen olen näemmä sullonut barbini, joille en keksinyt parempaakaan paikkaa... nekin kuitenkin liittyvät enimmäkseen käsitöihin (leikin niillä vain silloin, kun teen niille vaatteita ;) ), joten niiden on parasta olla käsityötarvikehyllyllä säilössä. :)

Tässä olivat siis käsityötarvikkeeni. Onko näitä mielestäsi paljon vai vähän? :)

Tein tänään päätöksen, minne kaikki kaapeista ulosheittämäni tavarat nyt päätyvät. Ensin ajattelin, että vien osan tuohon läheiselle helluntaiseurakunnan kirpparille, jonne olenkin jo pari kuormaa kiikuttanut. Suurimman osan ajattelin kuitenkin myydä itsepalvelukirpparilla, eli suunnittelin vuokraavani kirpparipöydän muutamaksi viikoksi. Mietin vain, kuinka ihmeessä minä ja mieheni saisimme kaiken sinne vietyä, meillä kun on vain polkupyörät käytössä, ja vointini vuoksi en jaksa polkea kuin ehkä kerran viikossa sen parin kilometrin matkan, mitä meiltä lähimmälle itsepalvelukirpparille on. Tänään sitten kävin tuolla kirpparilla, josta olin ajatellut pöydän vuokrata, mutta lähistölle on avattu jokin aika sitten myös toinen kirppari, jossa en ollut aiemmin käynyt, joten kävin senkin katsastamassa. Se uudempi kirppari alkoikin houkutella minua enemmän, ja kun juttelin kirpparin työntekijän kanssa eri vaihtoehdoista, tulinkin siihen tulokseen, että laitamme tavaramme sinne myyntiin ns. "helppomyynnillä". Toisin sanoen kirpparinpitäjät hinnoittelevat tavaramme ja laittavat myyntiin, ja tuotto jaetaan puoliksi 50% meille, 50% kirpparille, erillistä pöytävuokraa ei tarvitse maksaa ja tavarat voivat olla myynnissä niin kauan kuin tarpeen. Rahallisesti tuo voi olla huonompi vaihtoehto kuin itsepalvelukirppis, mutta tuo säästää myös paljon omia voimiani, kun ei tarvitse käydä omaa pöytäänsä siivoamassa ja järjestelemässä. Sain myös neuvoteltua diilin, että kirpparinpitäjät noutavat meiltä kotoa tavarat autolla, eli meidän ei tarvitse lähteä niitä pyörillä kuljettamaan! :)

Päätös tuosta helppomyynnistä syntyi melkein heti, kun palasin kotiin kirpparilta. Kotona nimittäin odotti kirje Oysista. En voinut ensin uskoa todeksi, että minut kutsuttiin uudestaan siihen selkäydinkokeeseen, joka minulta otettiin neljä viikkoa sitten - muistanette varmaan kuvaukseni päänsärystä ja vielä siitä veripaikan laitosta jälkikäteen. Ajattelin, että nyt on tullut jokin virhe, sillä vastahan se koe otettiin. Mutta kun soitin sairaalaan, niin sieltä kerrottiin, että lääkäri on päättänyt teettää vielä laajempia tutkimuksia. Tarkoittaako se sitten sitä, että ensimmäisestä tutkimuksesta ei löytynyt mitään, vaiko sitä, että sieltä löytyi jotain, jota pitää selvittää tarkemmin? Joka tapauksessa tänä vuonna taitaa jäädä pääsiäisen vietto väliin - koe otetaan hiljaisen viikon keskiviikkona, ja jos jälkiseuraamukset ovat samanlaiset kuin viimeksi, niin olen varmasti juuri pääsiäisen pyhät sopivasti taju kankaalla sohvan pohjalla. ;)

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin ehdin kyllä saada tämän tavarainventaarion tehtyä tämän viikon aikana ja ensi viikolla laitettua kaiken myyntikuntoon, joten jos sen jälkeen joku vaan tulee hakemaan meiltä tavarat pois ja huolehtii niiden myynnistä, niin olen kiitollinen! Aika loistavaa, että tuollainenkin kirppispalvelu on olemassa, ja on kuulemma suosittua! Itse saan sitten rauhassa taas keskittyä lepäämiseen.

Iloa kevättalven päiviin teille kaikille! :) Sanokaa rohkeasti, jos ette jaksa enää lukea siivousjuttuja... ;)

4 kommenttia:

 1. Hauskahan tuota on lukea ja katsoa miten olet saanut tavarat järjestykseen. Iselläni on vielä jokakeväinen komerosiivous edessä. Onpas hyvää palvelua siellä kirpparilla, tuohan on mainiota!

  VastaaPoista
 2. Innostanut itseänikin vähän siivoamaan tai oikeastaan silittämään vaatteita.

  VastaaPoista
 3. Neulakotelo saapui maanantaina, kiitos siitä.

  Itse olen bongannut Annelilta sen vhs-kasettikotelosäilytyksen. Olen lajitellut pyöröpuikkoni sellaisiin omissa myyntipussukoissaan että näkee koon hyvin. Ne puikkopussit ja kasettikotelot on aika sopivan kokoiset yhteen.

  VastaaPoista
 4. Niina: Hyvä idea, mutta kun ei ole niitä pusseja tallessa, missä ne puikot on myyty. Suurin osa mun pyöröpuikoista - kuten kaikista muistakin puikoista - on teini-ikäisenä varmaan äidiltä pöllitty tai sitten niihin aikoihin ostettu, eikä ole silloin tullut mieleenkään niitä kääreitä säilyttää. Eikä tästä talosta ole kymmeneen vuoteen myöskään löytynyt vhs-koteloita, kaikki vhs:t on hävitetty aikapäiviä sitten. ;)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)