Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, tammikuuta 16, 2013

Virkkailen ja värkkäilen

Otsikko tulee tällä kertaa suoraan teemukini kyljestä. Jostain nuo otsikotkin on aina repäistävä, ja muki sattuu olemaan tuossa pöydällä. Juu, kello on vähän yli 11, ja juon vasta aamuteetäni... yleensä lipittelen aamun ensimmäistä teepannullistani lounaaseen saakka. ;)

Virkkailtu ja värkkäilty on viime päivinä, ja pusero pääsi kuvauksiin tänä aamuna. Kuvaajalla onkin tällä viikolla uintiviikko, ja koulu alkaa joka päivä vasta kymmeneltä, niin ehdittiin hyvin napsia puserokuvia. ;)

Virkattu tunika
Tehty ajalla: 9.-15.1.2013
Malli: Novita Talvi 2010 nro 40
Suunnittelija: Marita Metsäkylä
Lanka: Novita Wool lila (750)
Langankulutus: 362 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: L-koon mukaan tein, mutta lopputulos vastaa kyllä M-kokoa
Muuta: Kiva!     


Violetti on ehkä kaikkein hankalin väri kuvattavaksi, siksi otimme kuvat sekä salamalla että ilman. Todellinen väri on jotain noiden kahden väliltä. Ilman salamaa otettu kuva on vähän epätarkka, mutta paras kuitenkin kaikista ilman salamaa otetuista; vasta neljännellä yrityksellä tuli sellainen kuva, että siitä sai jotain selvää. ;) Kuvaajan täytyy vielä harjoitella vakaata kättä. Salaman kanssa käden tärähtäminen ei haittaa, mutta ilman salamaa tulee sitten näitä sumuisempia. Kuvassa huomaatte leukaperistäni, että äitiäkin jännitti, tärähtääkö pojan käsi tällä kertaa. ;)

Tässä ohjeessa oli kokovaihtoehtoja muistaakseni S, L ja XL, joista valitsin ehdottomasti L-koon, koska minulla yleensä tuppaa virkatut puserot tulemaan vähän pienempiä mitä ohjeessa sanotaan. Niin tuli tästäkin, eli M-kokoa tämä enemmänkin vastaa. Ihan sopiva tuli minulle, tykkään kyllä! Tämä on yksi niistä malleista, joihin olen ihastunut heti ensisilmäyksellä, mutta on vain jäänyt heti ohjeen ilmestyttyä tekemättä. Onneksi laitan omalle "to do -listalleni" näitä kivoja malleja aina muistiin, sieltä on sitten hyvä palautella mieleen, että mitä ihania malleja sitä onkaan aikoinaan bongannut. Usein on nimittäin niin, että näissä syksyn ja talven Novitoissa on kauniita malleja, mutta syksyn ja talven värikartoissa ei ole minulle sopivia värejä, niin sen vuoksi ei sitten tule heti niitä malleja tehtyä. Mutta sitten, kun sattuu joku ihana "oma väri" tulemaan lankahyllyille yleensä kevät/kesä-värikarttaan, niin voi sieltä omista muistiinpanoista katsoa sitten niitä jemmaan jääneitä malleja, että osaa ostaa lankaa sopivasti. Tosin tähän meni melkein kaksi kerää vähemmän lankaa kuin ohjeessa sanottiin, mutta parempi näin päin, ettei loppunut lanka kesken.

Ainakin kaksi seuraavaa neulettakin tulee olemaan vähän vanhempien Novita-lehtien malleja, vaikka langat on ostettu viime keväänä samalla reissulla kuin nämä lilat Woolitkin. Se taisi olla se reissu, jolloin ostin kerralla sellaiset 8 kiloa lankaa... suurin osa niistä onkin jo neulottu tai virkattu valmiiksi neuleiksi, nämä ovat ihan viimeisiä sen ostosreissun lankoja, joita on vielä jäljellä. :)

Pirteää pakkaspäivää kaikille! :)

10 kommenttia:

 1. Kaunis pusero! Jotenkin keväinen tunnelma tulee siitä.

  VastaaPoista
 2. Kaunis malli ja ihana väri!

  Mä haaveilen pienten villasukkien neulomisesta, ehkä keltaiset. Ne valmistuisivat nopeasti. Tarvetta ei välttämättä olisi, kun töppösiä on tulossa mummojen suunnalta, mutta jotain olisi mukava värkätä. :) Varsinkin, kun luen ja katselen blogiasi päivittäin niin käsityöhaaveethan tässä kasvaa. :)

  -Riikka

  VastaaPoista
 3. Todella nätti pusero! Värin osaan kuvitella, koska on samaa kuin kummitytölle viime kesänä tehdyn hevospuseron pääväri.

  VastaaPoista
 4. Onpa nätti pusero ja väri miellyttää silmää. Tuosta esikoisen uintiviikosta kysymys, että käyvätkö he joka päivä uimassa viikon ajan?

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva tunika! Pitäisi itsekkin tehdä itsellle tuollainen to-do lista, nyt vaan on irtolippusia ja lappusia ja osa jo hukkuu matkanvarrella.

  VastaaPoista
 6. Kaunis pusero. Minä en yleensä virkatuista vaatteista välitä, mutta tämä kyllä miellyttää minuakin.

  VastaaPoista
 7. Tosi nätti pusero, tulee kukkaset mieleen :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)