Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, tammikuuta 10, 2013

- 657 g

Tämän vuoden puolella postausten otsikot ovat olleet numeropainotteisia, joten koitetaan jatkaa samalla linjalla aina siihen saakka, kunnes keksin jotain muuta... ;)

Käsitöiden teko on todellakin hidastunut, koska tämänkin kanssa tuntui menevän ikuisuus. Eilen tuntui kaikenlainen tekeminen oikean käden kanssa tosi pahalta, ja kun tuskailin työn viimeistelyn hankaluutta ääneen, miehenikin ihmetteli, että onko minulla joku tavallista vaikeampi käsityö tekeillä. No ei ollut, vaan ihan tavallinen saumojen ompelu, joka on yleensä ihan lastenleikkiä! Mutta silloin ei vain enää pinsettiote eli peukalo-etusormiote pitänyt oikeassa kädessä ollenkaan, piti koittaa neula laittaa jotenkin omituisesti nyrkkiin, että saisi saumat ommeltua, ja siinäkään se ei tahtonut pysyä, kun kädessä ei ole puristusvoimaa. Tähän saakka lähinnä oikean käden nimetön ja pikkusormi ovat olleet "hitaita", mutta eilen oli tosiaan ongelmia kaikkien sormien kanssa. Otin siinä sitten pikku iltaunet klo 20-21 välillä, ja siinä kaiketi käsi sitten sen verran lepäsi, että sain viimeiset saumat ommeltua. Ja muutenkin on tuntunut viime aikoina, että käsityö ihan huomaamatta tippuu kädestä, ei vain pysty enää tekemään, vaikka aikaa ja tahtoa olisi enemmän kuin tarpeeksi. Onneksi välillä on sitten parempiakin päiviä.

Mutta vuoden ensimmäinen käsityö on kuitenkin valmistunut, vihdoin ja viimein!

Palmikkomekko
Tehty ajalla: 23.12.2012 - 9.1.2013
Malli: Novita Syksy 2011 nro 26
Suunnittelija: Lea Petäjä
Lanka: Novita 7 veljestä tumma turkoosi (350)
Langankulutus: 657 g
Puikot: 4 mm ja 3,5 mm
Koko: M
Muuta: Itselle. Hyvä tuli!       


Ensimmäisessä kuvassa näkyy paremmin tuo palmikkokuvio, kun kuva on otettu ilman salamaa. Mutta tässä jälkimmäisessä näkyy sitten paremmin väri oikein.


Takapuolelle ei tullutkaan palmikkokuviota, vaan ihan tuollaista joustinraitaa. Mekkoon yhteensointuvat sukat olivatkin jo valmiina, eli niitä ei tarvitse enää tehdä. ;)

Lämmin kiitos onnitteluista blogisynttäreiden ja kuopuksen synttäreiden johdosta! :) Kiitos myös kaikista muista kommenteista, ja ennen kaikkea kiitos siitä, että kävijälaskuri pyörähti maanantaina tasalukemaan 400 000! :)

Mukavaa loppuviikkoa!

26 kommenttia:

 1. Jo on UPEA mekko!!! Mutta voi nuita sun oireita =((

  VastaaPoista
 2. Upea mekko ja siihen sopivat sukat! Olet todellinen "sisupussi", kun jaksat tehdä näin isoja töitä sairautesi kanssa.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kaunis mekko ja sukatkin vielä samaa väriä. Kyllä sulla sisukkuutta riittää.

  VastaaPoista
 4. Valtavan kaunis palmikkomekko! Ja ihanaa, siihen sointuvat sukatkin. Voin vain ihailla sinnikkyyttäsi, saumatkin ompelit vaikka sormet eivät suostuneet yhteistyöhön. Olet sinä aikamoinen :) .

  VastaaPoista
 5. Oi, olisin tuon mallisesta mekosta ikionnellinen! Vielä ei taidot riitä, mutta kyllä minä joku päivä jotain isompaakin teen.:) Nyt on ollut käsitöille vähän aikaa, nytkin pitäisi siivota tässä istumisen sijaan, mutta jotenkin tosi väsynyt päivä. Nyt otan kyllä oppia sinusta ja laitan ruoan edes tulille niin etenee tämä homma. :) -Annika

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtavan upea, kaunis mekko!
  Tykkään kovasti noista sinun yhteensopivista sukista yläosien kanssa.

  VastaaPoista
 7. Jos sitä nyt jopa ehtis sulle tänne muutaman sanasen naputtaa pitkästä aikaa....Myös turkoosinystävänä tykkään tuosta setistä- aivan mielettömän ihanat ja sisulla tehdyt. Hitaasti hyvä tulee ;)

  VastaaPoista
 8. Kyllä sulla sisua piisaa,mutta vanhana tättäräisenä nostaisin varoituksen sormem pystyyn,älä nyt rääkkää ihtiäs aivan piippuun.Kauniita töitä olet tehnyt,mutta anna armoa itsellesi,ei aina tarvitse olla niin äärettömän tehokas.Mutta kait siitä saat kuitenkin itsellesi hyviä endorfiinejä elimistöön.Toivottavasti tilanne helpottaa,kun asiat selviää.Voimia.

  VastaaPoista
 9. Kyllä hattua pitää nostaa, vaikka on hankaluutta sulla perustekemisessä niin silti olet tehnyt ja mikä vielä bonuksena päälle niin on toooosi kaunis. Itsekin olen käsivaivainen, joten sympatiseeraan kovasti sinua.
  t. anna

  VastaaPoista
 10. Todella kaunis mekko! Mä neuloisin mielelläni myös jotain isompaa, mutta homma tyssää aina siihen kappaleiden ompelemiseen. En vain ole oppinut oikeaa tekniikkaa.

  Jäin juuri sairauslomalle ja sitten perään jään äippälomalle. Olet saanut uuden, mutta tutun lukijan blogillesi. :)

  -Riikka

  VastaaPoista
 11. Kyllä on kaunis ja väri niin herkullinen <3!

  VastaaPoista
 12. Todella kaunis malli ja värikin on herkullinen!

  VastaaPoista
 13. Todella kaunis ja sopii sinulle upeasti !!!

  VastaaPoista
 14. Onpa kaunis mekko!
  Sisukkuutta sinulla tuntuu olevan. Itsellä saumojen ompelu onkin se ikävin homma joten neulon suljettua jos vain mahdollista.
  Olen vähän tuota mallia katsellut sillä silmällä, että josko tekisin. Lankakin olisi valmiina, mutta se aloitusfiilis puuttuu.

  Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 15. Aivan upea mekko! Kaunis malli ja kauniisti istuva! Toivottavasti saat pian apua, harmittaa kovasti puolestasi, olet niin sisukas ja taitava.

  VastaaPoista
 16. Upea mekko ja aivan ihanan värinen!

  VastaaPoista
 17. Onpas ihanan värinen setti. Ja kauniskin. :)

  VastaaPoista
 18. Hieno mekko! Tykkään niin noista palmikoista.

  VastaaPoista
 19. Tuo mekko on aivan mahtava, upea väri. Ja tottakai sukat pitää olla samaan sävyyn :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)