Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, joulukuuta 13, 2012

Unitossut

Tätä tossumallia on jo jonkin aikaa tehnyt mieleni kokeilla, ja kun sitä Isoveljeä minulla edelleen on riittämiin, niin tekaisin tossut siitä, vaikka lanka onkin hitusen alkuperäistä suositusta paksumpaa. Mutta vähän soveltaen mentiin, niin saatiin sopivat tossut!

Granny Rose -tossut
Tehty ajalla: 12.-13.12.2012
Lanka: Novita Isoveli vihreä (394), pinkki (557), oranssi (278) ja luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 131 g
Virkkuukoukku: 4,5 mm
Koko: 38/39
Muuta: Kiva malli!  

(juu, karvajalat ovat ihan omani... kohtahan nuo voisi keritä ja kehrätä säärikarvoista lankaa... ;) )
 
Malli on kyllä tällaiselle isoäidinneliö-fanille mieluinen, ja oli ihan kiva tehdä. Vaikkakin 7 veljestä olisi varmasti tälle mallille sopivampi lanka. Ehkä sitten seuraavat tossut siitä.

Unitossuinakin näitä voisin käyttää, sillä tykkään että unisukkien päällä on vielä tossut varmistamassa, etteivät sukat pyörähdä yöllä pois jalasta. Sopisivat nämä kyllä käytettäväksi muutama päivä sitten esitellyn liivin ja hameen kanssa, tai vaikka röpöraitasukkien päällä. :)

Unitossut näistä meinasi tulla myös siksikin, että tänä iltana virkatessani toista tossua loppuun olin aikalailla puolinukuksissa. Päivä on ollut raskas, mutta ehkä ensi yönä sitten uni maistuu. Oysin neurologilta kuulin tänään oikeastaan täsmälleen sen, mitä olin kuvitellutkin kuulevani. Pään magneettikuvauksessa näkyi kuin näkyikin jotain, ja se on juurikin sellaista, mitä osasin odottaa oireideni perusteella, eli omat ja lääkärien epäilyt alkoivat saada vahvistusta. Kuitenkin samanlaisia oireita ja löydöksiä voi aiheuttaa monet muutkin sairaudet, minkä vuoksi tammikuussa otetaan lisää kokeita, joilla sekä suljetaan pois aika monta mahdollista sairautta että selvitetään, mikä sen kuvissa näkyneen tilanteen aiheuttaa. Kolmen kuukauden päästä kuvataan pää uudelleen ja katsotaan, onko tapahtunut muutoksia ja mihin suuntaan. Jos hyvä tuuri käy, niin sen jälkeen saan toivottavasti diagnoosin tai ainakin lisää tietoa, mihin siitä sitten edetään. Olo on tällä hetkellä huomattavasti helpottuneempi kuin eilen illalla tähän aikaan. Nyt ainakin tiedän sairaudelleni jonkin selityksen, vaikkakaan ei vielä mitään voi sanoa täysin varmaksi.

Viimeisen viikon aikana vointini on mennyt tosi selvästi huonommaksi, mutta siitä huolimatta olen jaksanut säilyttää mieleni yhä valoisana. Jotenkin surkuhupaisaa oli tänään, kun sairaalakäynnin jälkeen lähdin hakemaan lastani päivähoidosta hitaasti köpötellen - ja joku pappa ohitti minut rollaattorilla! :D Olen nauranut tuolle tilanteelle koko illan, sillä vielä muutamia kuukausia sitten minä olin se, joka ohitin joka paikassa kaiken kiireesti ja ympärilleni vilkuilematta, minulla oli tapana kävellä todella vauhdikkaasti ja määrätietoisesti. Ja nyt sitten ollaan rollaattoripappojen tien tukkeena. ;) Tuo minun ohittajani ihmettelikin ihan ääneen, että voiko olla vielä joku ihminen maailmassa, joka kävelee häntä hitaammin, johon minä totesin, että mullapa ei olekaan tuollaista hienoa apuvälinettä! :) Siitähän syntyi sitten ihan mukava juttutuokio tuntemattoman kohtalotoverin kanssa.

Valoisaa viikonlopun odotusta! :)


13 kommenttia:

 1. Hei! Olen käynyt sillointällöin täällä blogissasi ihailemassa taitojasi ja ahkeruuttasi käsitöiden parissa, mutta tämä on ensimmäinen kommentointikerta.
  Tossumalli on tosi kivannäköinen.
  Itse olen menossa katsomaan Hobittia lauantaina ja kovasti odotan jo... :)
  Halusin sanoa, että annat varmasti arvokasta vertaistukea terveysongelmien kanssa painiville avoimuudellasi ja reippaalla asenteellasi. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että sait selvyyttä oireillesi ja jatkosuunnitelmat ovat valmiina.
  Nuo tossut on hienot.

  VastaaPoista
 3. On se vaan aika jännää, kun minä eilen omat tossuni esittelein. Olin myös kauan aikaa niitä sillä silmällä katsellut. Sielunsiskoja taidetaan olla :)
  Upean väriset on nämä sinun tossusi, piristää taatusti päivää.... tai sinun kohdallasi yötä !

  Voi kamalaa, minun oli jo vaikeaa lukea tuota sairaskertomustasi. Ihmetteln miten sinä jaksat, tuollaisen epätietoisuuden kanssa.Jaksat huumoriakin viljellä :O

  Paljon voimia sinulle, muistan sinua iltarukouksessani !

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtavaa, että jaksat pysyä positiivisena, vaikka ei sinulla varmasti helppoa juuri nyt olekaan. Sydän syrjällään täällä luen sun uutisia!

  Tossut on hienot. Itsekin olen ajatellut joskus kokeilla kyseistä mallia.

  VastaaPoista
 5. Minä myös ihastelen asennettasi huonon voinnin keskellä. Hyvä että tilanteeseen saat nyt jotain selkoa ja jatkosuunnitelmat ovat olemassa. Jaksamista kovasti!

  VastaaPoista
 6. ..lisään vielä..hyvä kun asiat sairauden suhteen etenee ..kun saadaan diagnoosi niin sitten tiedetään mitä hoidetaan. Tosi hyvä asenne minustakin sinulla ja voimia edelleen!

  VastaaPoista
 7. Kivat tossut ja hyvä idea tosiaan laittaa unisukkien päälle vielä tossut. Täytynee kokeilla, semmoinen viluvarvas olen.

  Ja aivan mahtavaa, miten hieno asenne sinulla on oman sairastelusi suhteen. Varmasti on helpottavaa, kun löytyy se syy ja selitys. Toivon sinulle voimia ja paljon hyviä päiviä.

  VastaaPoista
 8. Voimia! Aina helpottaa kun jotakin saa tietää. Toivottavasti apu ja neuvo tulisivat. Oikein hyvää viikonloppua koko perheelle!

  VastaaPoista
 9. Ihanat tossut!
  Hyvä kun jotakin selvyyttä olet saanut oireillesi. Mahtavaa on tuo sinun valoisa asenteesi, sillä selviät pitkälle. Tsemppiä! ♥

  VastaaPoista
 10. Hienot tossut! Tuolla mallilla pitää kyllä yhdet tossut tehdä.
  Voimia Sinulle!

  VastaaPoista
 11. Tulin kurkistamaan ensin tuoreimpia villasukkiasi, sitten porkkanaa popsivaa pupua ja lopulta tätä tekstiä. Syyn löytyminen on aina helpotus, kun sitten syyn kimppuun voidaan todella käydä. Voimia sinulle, käsityösi ovat aina ihanan värikkäitä! Painaisin tykkää-nappia, jos tässä semmoinen olisi :)

  VastaaPoista
 12. Minulle kävi samoin kuin Aavalle, aloin siis tuoreimmassta postauksesta ja päädyin tähän. Käsityösi opvat ihania, mutta tuo sairastamisesi ei sitten enää olekaan. Mutta kaikkihan meidän on otettava vastaan, mitä tulossa on. Ei siinä auta kuin sopeutua vaan ja sinulla tuntuu se prosessi olevan jo käynnissä vaikka diagnoosi on vielä epäselvä. Hyvä niin, silloin pärjäät vaikka mitä olisi tulossa. Oletko katsonut viimeisimmän Seitsemännen taivaan? Ellet ole, niin suosittelen. Löytyy täältä http://areena.yle.fi/tv/1630218
  Voimahali sinulle!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)