Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, joulukuuta 12, 2012

Röpöraitaa

Hameesta ja kirjoneuleliivistä jäi Isoveljeä yli niin paljon, että ainakin yhdet sukat niistä pystyi pyöräyttämään, ja senkin jälkeen jäi vielä moniin asusteisiin lankaa jäljelle. Raitasukkia teki mieleni tehdä, mutta mielessäni on ollut pitkään ajatus kokeilla erästä juttua, ja nämä päätyivät nyt testikappaleiksi. Lopputulos on raitainen, mutta samalla vähän röpöläinen ja eläväpintainen - siispä sukkien nimeksi tuli Röpöraitasukat:

Röpöraitasukat
 Tehty ajalla: 10.-11.12.2012
Malli: Oma (ohje täällä)
Lanka: Novita Isoveli vihreä (394), pinkki (557) ja oranssi (278)
Langankulutus: 190 g
Puikot: 5 mm
Koko: 38/39
Muuta: Ihanat tuli!


Kuten huomaat, ihan tavallista tasaraitaa nämä sukat eivät ole, ja jos näkisit nämä livenä, huomaisit pinnan olevan vähän epätasainenkin, ihan tarkoituksella. Mutta mitenkähän nämä mahtaa olla tehty? Vihje: ei ole kirjoneuletta. ;) Sen sijaan tässä on hyvin paljon tuttua vahvistetun kantapään tekemisen kanssa, vaikkakin näiden sukkien kantapää on ihan yksinkertainen tiimalasi. Jos joku kaipaa ohjetta, voin sen tässä joskus näpytellä - tätä tekniikkaa voi nimittäin soveltaa ihan minkä vahvuisen langan kanssa vaan. Siihen asti voitte vaikka kommenteissa arvuutella, kuinka tuo kuvio on saatu aikaan. :)

Edit: Ohje sukkiin löytyy nyt täältä, se on pdf-tiedosto.

Mukavaa keskiviikkopäivää! :) Ja onnea kaikille, jotka ovat päättäneet kihlautua tai avioitua 12.12.12! :) (mekin oltiin tylsiä ja kihlauduttiin aikoinaan 9.9.99)

7 kommenttia:

 1. Ihanat sukat! Tosi kivannäköiset, ja laita vain ohjetta, tää ainakin haluu kokeilla :o)

  VastaaPoista
 2. Upeat sukat. Olet tainnut nostaa silmukoita välillä neulomatta, ihan niin kuin vahvistetussa kantapäässä.

  Sari

  VastaaPoista
 3. Hienot sukat! Samaa kuin Sari mietin,että olet nostanut silmukoita välillä neulomatta. Ohje olisi kiva,raitasukat on mun lemppareita ja tämähän toisi pientä vaihtelua tavallisiin raitoihin :)

  VastaaPoista
 4. Pirtsakat nämä röpöraitaiset! :) Samaa minäkin arvelen, että nostetuin silmukoin olet kuvion saanut aikaan. Olen joskus jotain saman tapaista tehnyt, mutta kuitenkin erilaista. Pitääpä kaivella se esille, kun en oikein tarkoin enää muista itsekään.

  VastaaPoista
 5. Samaa kuin edelliset ajan takaa eli olet kutonut patenttia tai puolipatenttia. Siten mie teen kantapään ja joskus kudon tuplat samassa kohden tai joskus vuorotellen ja se näyttää hieman kuin sinun neuloksesi!

  VastaaPoista
 6. Hauskaa pintaa, vähän jotain erilaista :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)