Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, joulukuuta 26, 2012

Kysymyksiä ja vastauksia

Kristiinan silmukoissa oli hauskoja kysymyksiä, joihin blogin pitäjä oli vastannut. Vaikka minua ei haastettukaan näihin vastaamaan, nappasin kysymykset ihan omin lupineni matkaan, ja vastailen niihin tässä aikani kuluksi. Alunperin näihin on vissiinkin pitänyt keksiä viisi asiaa, joten kokeilenpa, josko keksisin yhtä monta - jollen keksi, niin laitetaan sitten vähemmän (tai tarvittaessa enemmän). ;)


* Viisi asiaa, jotka tuovat hyvää mieltä: Rakkaat lapseni, käsityöt, lukeminen, liikkuminen raittiissa ilmassa (erityisesti syksyisin ja talvisin) ja musiikki.  

* Viisi asiaa, joita tarvitset päivittäin: Halauksen lapsiltani, hetken käsitöiden parissa, pannullisen vihreää teetä, muutaman litran raikasta vettä ja lämpimän suihkun.

* Viisi kirjaa, joita suosittelet toisille: Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -trilogia, L.M. Montgomeryn Anna-sarja, saman kirjailijan Runotyttö-sarja, Aleksis Kiven Seitsemän veljestä sekä tietysti Raamattu. Hah, sain suositeltua enemmän kuin viisi, kun laitoin yhden nimekkeen alle kokonaisia sarjoja! ;)

* Viisi kaikkien aikojen suosikkilaulajaa/-yhtyettä: Minä en kovin paljon kuuntele tai tunne kevyttä musiikkia, vaan olen enemmän klassisen musiikin ystävä, jossa ei ole oleellista niinkään esittäjä vaan sävellys itsessään. Huomaan muidenkin musiikkilajien saralla kiinnittäväni enemmän huomiota sävellykseen, sanoitukseen ja sovitukseen kuin siihen, kuka sen esittää. Sitä paitsi en niinkään kuuntele musiikkia vaan mieluummin itse soitan tai laulan. :) Siksi vastaus tähän kysymykseen on vaikea. Mutta yritetään nimetä viisi suosikkiyhtyettäni elämäni varrelta: kestosuosikkini lapsuudesta tän päivään Abba, lapsuuden suosikkini Dingo, nuoruuteni lempparibändi Exit, varhaisen aikusuuteni suosikki Ultra Bra ja uusin ihastukseni Rajaton (joka ei ole toki sinänsä uusi yhtye, mutta vasta hiljattain olen alkanut siihen tutustella). Tuliko siinä jo viisi? :)

* Viisi materialistista joululahjatoivetta: Ompelukone, huussi, ateria 1000 lapselle, kaivo ja lukutaito. Kaikki siis Kirkon ulkomaanavun kautta toimitettavia Toisenlaisia lahjoja. Minusta on aivan järjetöntä antaa aikuselle ihmiselle lahjoja, oli sitten kyseessä synttärit tai mikä tahansa muu "lahjomispäivä". Onneksi lähipiirini on fiksua ja on jo vuosikaudet ymmärtänyt olla antamatta minulle lahjoja, koska minusta ne ovat turhuuden huipentuma. Sen sijaan olen saanut aika monta eettistä lahjaa - lämmin kiitos niistä! :) Itsekin noita eettisiä lahjoja suosin tavaroiden sijaan.

* Viisi lempiruokaasi: Kaalipata (kaalia, jauhelihaa, porkkanaa ja mausteita), jauheliha-lanttulaatikko (lanttusosetta, jauhelihaa, kermaa, kananmuna ja mausteita), hernekeitto (ihan purkista), tonnikalapihvit (tonnikalaa, kermaviiliä, kananmunia ja juustoraastetta; ei mausteita) ja sanotaan sitten vaikka sienikastike (sieniä metsästä tai purkista, kermaa, voita ja mausteita). Kaikki ruuat karppiversioita, joten siksi laitoin sulkuihin ohjeen. Noita meillä ainakin syödään usein, en tiedä sen kummemmin, ovatko ne millään tavalla parempia kuin muut, en kiinnitä makuun niin huomiota, ainoastaan ravintosisältöön. Niin ja aina on lautasella salaattia (jäävuorisalaatti, tomaatti, kurkku, paprika, oliiviöljy), joskus lounaana pelkästään sitä.  

* Viisi paikkaa, joissa haluaisit käydä: Kaupassa, kirjastossa, kirpputorilla, kirkossa ja kotona.

* Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua: Ihana, sympaattinen, romanttinen, siisti ja huolellinen. (nämä adjektiivit sanoi mieheni, koska en osaa itseäni oikein kuvailla)  

* Viisi asiaa, joista unelmoit: Jospa vielä joskus tulisin sellaiseen kuntoon, että kykenisin sienimetsään ja ennen kaikkea oppisin tuntemaan ja löytämään ruokasieniä (värjäyssieniä jo tunnenkin). Haaveilen, että voisin esiintyä laulajana (enemmän kuin nykyisin). Olisi ihanaa saada omia sävellyksiään julkaistua (niiden muutaman jo julkaistun lisäksi). Haluaisin saada nyt tekeillä olevat käsityöt valmiiksi ennen vuodenvaihdetta ja muutenkin paljon sitöitä tehdyksi elämäni aikana. Ja tietysti suurin haave on tulla jälleen niin terveeksi, että voisin palata rakastamani työn pariin.

* Viisi elämänohjetta, jotka haluat jakaa kaikkien kanssa: Älä murehdi huomisesta, sillä kullekin päivälle riittävät omat murheensa. Tee parhaasi ja katso mihin se riittää. Kohtele muita kuin haluaisit itseäsikin kohdeltavan. Älä jää murehtimaan menneitä, nyt eletään tätä hetkeä. Kaikesta löytyy aina jotain positiivista!Koska otin tämän meemin matkaan ihan omin lupineni, niin halutessaan saapi joku muukin tämän itselleen napata! :)

7 kommenttia:

 1. Moikka!

  Ekaa kertaa täällä - googlen kuvahaulla etsin kuvia huopasesta tehdyistä töistä ja vitsit mitkä inspiraatiot sainkaan sinun keltaisista ja harmaista lapasista ja pannulapuista. WAU! Nyt eikun neulomaan:-)

  VastaaPoista
 2. Hienoja vastauksia.
  Minäkin harrastin tänä vuonna ekaa kertaa eettisiä lahjoja. Annoin mm. rokotteita, lääkkeitä, ruokaa, puhdasta vettä, moskiittoverkkoja ja koulutarvikkeita sekä jalkapallon.
  Itse näitä en ole vielä saanut.

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvät vastaukset! Mä unohdin mainita tuon klassisen musiikin.
  Ulkomaanavun lahjoja olen itsekin antanut, ne on hienoja.
  Elämänohjeet näyttävät olevan samanlaisia useimmilla, jotka ovat näihin vastanneet. Hyviä ohjeita nämä ovat. Kuitenkin kun kuulee ihmisten puhetta niin tosi paljon esille tulee kaikenmaailman murheet ynnä muut, jotenkin oikein ryvetään surkeudessa ja kurjuudessa. Mitä se hyödyttää, parempi on löytää se pienikin hyvä asia joka päivä ja nauttia siitä.
  Lokoisia loppuvuoden päiviä Sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 4. Hyvia ajatuksia. Nuo kehitysmaihin menevät lahjat ovat hienoja. Me annamme joka kuukausi lahjan Planin kautta kuukausilahjoittajana. Olen samaa mieltä joulusta on tullut liian kaupallinen-tosin en tulkitse sitä noin ehdottomasti. Minulle joulussa on kuitenkin tärkeintä kiireettömyys ja on aikaa nauttia ja olla rakkaitten ihmisten seurasta. Musiikki ja joululaulut ja konsertit ovat ihania ja niitä ihana yhdessä kuunnella ja katsella. Omia lapsia muistamme joka joulu rahalahjalla ainakin niin kauan kun opiskelevat ja talous on tiukalla ja jaamme aikuisetkin kesken lahjoja..pieniä ja usein tarpeellisia muistamisia. Tänä vuonna tuli annettua monta tarpellista ja lämmittävää ja ilahduttavaa joululahjaa.:)

  VastaaPoista
 5. Minä tarkoitin noilla lahjoilla lähinnä synttäri- yms. lahjoja. J-alkuisena päivänä en muista aikuisia läheisiäni mitenkään, en edes kortilla enkä tekstiviestillä. Synttärinä voin sen tekstiviestin laittaa, jos muistan. ;) Mun mielestä synttäreiden juhliminenkin on lähinnä lasten juttu. Joskus isompana juhlana (esim. 50 v tai valmistuminen) voin villasukat kutaista lahjan saajalle.

  VastaaPoista
 6. Ja unohtui laittaa tuohon edelliseen vastaukseeni, että inhoan kaikenlaisten lahjojen saamista ja toivottelemisten toivotteluja. Jos koen tarvitsevani jotain, osaan sen itsekin itselleni hankkia, harvoin toinen ihminen osaa antaa sellaista, mitä toinen oikeasti tarvitsee tai haluaa.

  VastaaPoista
 7. Minä olen ainakin osannut tänä vuonna todella ilahduttaa esim. omilla käsitöilläni montaakin henkilöä! ..ja sytomyssyilykin on vähän sama asia..tosin siinä annetaan lahja tuntemattomalle ihmiselle. ..ja olkoon lahjan antaminen vaikka sitten lapsellista niin minusta ainakin ystävän,tuttavan tai lähimmäisen ilahduttaminen lahjalla..olkoon vaikka mitä materiaalia.. on mukavaa ja mukavampaa kuin lahjan saaminen. Nautin neulomiseta plajon enemmän silloin kun teen muille en itselle Ja tottakai lahjan saaminenkin rakkailta on mukavaa ja meillä ainakin tuntuvat tietävän mistä äiti tykkää.!!!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)