Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, joulukuuta 22, 2012

Edistymistä

Pitkästä aikaa kaivoin ristipistotyön taas esille. Olen huomannut, että näin loppuvuodesta tulee tehtyä tavallista enemmän ristipistoja. Ehkä se johtuu siitä, että näihin aikoihin tahtoo olla aina vähän tekemisen puutetta (varsinkin nyt kun en pysty juuri seisaallani olemaan ja mitään tekemään), niin silloin putkahtaa ristipistoilu mieleen. Tai sitten ihan vain siitä, että minusta on kiva saada mahdollisimman paljon käsitöitä valmiiksi vuoden loppuun mennessä, ettei jää vanhoja töitä seuraavalle vuodelle roikkumaan. Tämä ristipistotyö onkin nyt tällä hetkellä ainoa keskeneräinen käsityöni, edes neule- tai virkkuutyötä ei ole ainoatakaan kesken.


Ensimmäinen kuva on melko tarkasti kahden kuukauden takaa lokakuulta, jolloin valmiina oli neljä värialuetta. Tänään sain tehtyä viidennen värialueen valmiiksi - joka olikin aika suuri osa tätä työtä - ja enää on jäljellä kuudes ja viimeinen. Sitä väriä ei tarvitsekaan pistellä kuin vaivaiset 550 pistoa (koko työssä pistoja yli 9000), ja niistäkin varmaan ehdin tässä kuvan ottamisen ja koneelle istahtamisen välillä melkein puolet jo pistellä. Eiköhän tämä työ tänä viikonloppuna valmistu! :) Potkua pistelyyn antoi myös se, että toissaviikolla miehelläni oli asiaa Kärkkäiselle päin, jolloin annoin tehtäväksi etsiä tähän sopiva paspa, mikä onnistuikin loistavasti pelkällä puhelinopastuksella. Satuin vielä lähikaupasta löytämään täydelliset kehykset, eli pääsen sitten heti kehystyspuuhiin. Mutta sitä ennen vielä pistellään hiukkasen! :)

Lokoisaa lauantai-iltaa ja rauhallista sunnuntaita kaikille! :)

5 kommenttia:

 1. Minä en yleensä ole mikään suuri ristipistotöiden ystävä, mutta tästä on tulossa todella hieno. Onpa hauska nähdä se (piakkoin?) valmiina kehyksissä.

  VastaaPoista
 2. Kovastippa näyttää jo valmiilta taululta. Hieno siitä tulee. Pakko kysyä tyhmänä, että mikä on paspa, joka puhelinopastuksella löytyi? Tuskin mikään pappamoppo ainakaan...:)

  VastaaPoista
 3. PeePee: Paspa eli passepartout (lausutaan "paspartuu", tuttu hahmo myös Matka maailman ympäri 80 päivässä -piirrossarjasta, ja tuota sanaahan joku Ville aikanaan hoki yläasteella ;) ), tässä tapauksessa tarkoittaa sitä pahvikehystä/"paspatuuria", joka tulee monissa ristipistotöissä ensin sen työn ympärille ja siihen sitten kehys koko komeutta koristamaan. Jos ei homma vielä tällä selvinnyt, niin tuuppa kahtoon sitte ku taulu on valamis. ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, homma selevis, mutta voin mää siltiki tulla sitä taulua kahtoon ko se on valamis:)

  VastaaPoista
 5. On se kyllä ihme että pistelemällä saa niinkuin maalatun taulun. Sitä itsekin mietin kun en osaa ollenkaan piirtää mutta pistelyä osaan.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)