Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, marraskuuta 24, 2012

Tunnustus

Sain tunnustuksen PeePeeltä Kotoelämää puron varresa -blogista. Paljon kiitoksia sinne puron varteen! :)

Olen varmaan joskus ennenkin saanut tämän tunnustuksen, koska muistan vastanneeni näihin kysymyksiin, mutta voinpa näin lauantai-illan ratoksi vastata vaikka uudestaankin:

1. Lempinumero
Luultavasti 9. Kihlapäivä oli 9.9.99, samana vuonna myös tavattiin ja avioiduttiin. Ja 9. kuukausi eli syyskuu on yksi lempikuukausistani.

2. Facebook vai Twitter
En ole kummassakaan. Facebookissa olin joskus sen alkuaikoina, mutta lähdin sieltä pois nelisen vuotta sitten. Minua arveluttaa tuollaisten palvelujen tietoturvallisuus, koska sieltä ei saa koskaan omia tietojaan pysyvästi pois. Esimerkiksi Facebookista tulee minulle edelleen lähes päivittäin viestejä, vaikka olen poistanut sieltä kaiken, mikä poistettavissa on. Ja senkin jälkeen, kun lähdin sieltä pois, ystäväni on saanut muistutuksen Facebookin kautta lähestyvästä syntymäpäivästäni. Facebook tai Twitter eivät tarjoa minulle mitään sellaista, mitä kokisin elämästäni puuttuvan. Jos joku haluaa pitää kanssani yhteyttä, hän tehköön sen soittamalla, sähköpostitse tai tulemalla käymään. Jos taas minuun ei pidetä yhteyttä vain sen vuoksi, etten ole FB:ssa, sellaiset ihmiset eivät oikeasti välitä minusta. Arvostan sitä, että kuulumisia vaihdetaan kasvokkain tai puhelimessa keskustellen. Mikäli minusta itsestäni riippuu, en tule koskaan liittymään FB:iin tai Twitteriin, ja uskonkin, että ne ovat vain ohimenevä ilmiö.

3. Lempieläin
Lammas, koska se tuottaa villaa. :) Kissatkin ovat ihania, mutta en ole sellaista tyyppiä, joka jaksaisi huolehtia kotieläimistä, ja allergisiakin meillä ollaan.

4. Intohimo
Käsityöt ja kirjat. 

5. Suosikkiviikonpäivä
Sunnuntai eli lepopäivä. Joskus se on myös työpäivä, mutta silloinkin se on yleensä yksi mukavimmista työpäivistä.

6. Suosikkikukka
Gerbera, narsissi, auringonkukka. En ole erityisemmin kukkaihminen, koska en pysty monienkaan kukkien kanssa elämään saman katon alla (eivätkä kukat minun kanssani; vähän sama juttu kuin lemmikkieläinten kohdalla, eli en ole sitä tyyppiä, joka viitsisi huolehtia kasveista). Joulutähdelle olen tosi pahasti allerginen, samoin orvokille. Tulppaaneista ja ruusuista en tykkää ollenkaan, enkä ruukkukasveistakaan. Luonnonkukat olisivat ihania, mutten uskalla niitä koskaan sisälle tuoda. Tällä hetkellä meillä ei ole kotona minkäänlaista kasvillisuutta, paitsi parvekkeella muutama kuollut ruukkukukka, joita en ole jaksanut viedä roskiin. ;) Joskus ostan leikkokukkia maljakkoon, jos ruokakaupasta löytyy joku oikein houkuttelevan värinen kimppu, usein se on oranssi, keltainen tai pinkki...

7. Alkoholiton suosikkijuoma
Vesi, vihreä tee ja Rooibos. Teetä tulee keitettyä pari pannullista päivässä, joskus yksittäisiäkin kuppeja. Vesipullo on aina mukana, juon varmasti paljasta vettä enemmänkin kuin suositellut 8 lasia päivässä. Näiden lisäksi juon ainoastaan maitoa, muita juomia en juokaan, en alkoholillisia enkä -holittomia.

8. Lempiväri
Tykkään kirkkaista sävyistä, ja jokainen väri on kaunis sävystä riippuen. Turkoosi, kirkas oranssi, pinkki ja raikas (limen)vihreä ovat ehkä ikisuosikkejani, mutta kauniita ovat myös kirkas keltainen ja korallinpunainen. Luonnonvalkoinen on ihana väri (vitivalkoinen kammottava), puisissa huonekaluissa tykkään tummanruskeasta. Inhokkivärinihän te kaikki jo tiedättekin, mutta eihän musta kyllä edes mikään väri olekaan. ;)

En yleensä jatka näitä tunnustuksia eteenpäin, joten en tee sitä nytkään, mutta jos joku kokee kutsumusta vastata näihin kysymyksiin, niin siitä vaan napatkoon tunnustuksen itselleen! :)

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

4 kommenttia:

 1. Minä uskallan olla eri mieltä facebookista . Siitä on tullut vuosien aikana tosi kätevä väline pitää yhteyttä todellisiin ystäviin ja myös omiin lapsiin!! Lähetelemme yksityisviesteja , joissa sovitaan tapaamiset ja vaihdetaan tärkeimmät kuulumiset..paljon kätevämpää kuin yrittää tavoittaa puhelimella. Facebookin ansiosta myös sosiaalinen elämä internetin ulkopuolella on vilkastunut. On helpompi sopia tapaamisia ym. Itse olen oppinut olemaan aika tarkka siitä ketä hyväksyn kavereikseni ja kuvani ja kommenttini näkevät vain omat kaverini. Pelejä en siellä pelaa ja en välitä nettipeleistä yleensäkään. En myöskään käytä sovelluksia enkä osallistu arpajaisiin..silloin kyllä tiedot leviää joka paikkaan. Ylläpidän Sytomyssyt OYS-sivua, joka on hyvää mainosta hyvälle asialle ja kuuluun mieluusti kahteen käsityöryhmään. Suurin osa elämästäni tapahtuu netin ulkopuolella. Uskon kyllä, että tämäntapainen sosiaalinen media on nykyaikaa ja vastustajiensa harmiksi on tullut jäädäkseen.

  VastaaPoista
 2. Seijasisko: Saat toki olla eri mieltä, minä pidän myös omasta kannastani lujasti kiinni. :) Jos on pakko valita, niin mieluummin lakkaan pitämästä yhteyttä ihmisiin kokonaan kuin liityn Facebookiin.

  VastaaPoista
 3. Facebookin puolesta kommentoin sen verran minäkin, että oon tutustunu sen kautta aivan ihaniin ihmisiin ja saanu yhteyden semmoisiin sukulaisiin, joihin en muuten koskaan ois tutustunut. Yks pikkuserkkuki on tullu mulle nytjopa ihan läheiseksi ja varmaan kesällä vimeistään tavataan. Aiemmin tiesin henkilön just ja just nimeltä ;)

  Mutta semmosella asialla alunperin tänne tulin kommentoimaan, että ootko Mari ikinä ostanu lakritsijuurta? Ostin lauantaina ja oon nyt laittanu sitä teen joukkoon. On aivan herkullista, jos vaan lakritsista tykkää :D Ja kaiken lisäksi vielä terveellistäki :)

  VastaaPoista
 4. Minna: No enpä oo lakritsijuurta ostanut, mutten ole muutenkaan mikään lakritsin ylin ystävä, pärjään hyvin ilmankin. ;)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)