Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, marraskuuta 10, 2012

Taikasukat

Olen aiemminkin tänä syksynä todennut, että sairastumisestani huolimatta en ole pelännyt kohdata haasteita ainakaan näin neulomisen saralla. Taas kerran huomasin kuvittelevani, että pystyn tekemään samanlaisia tai jopa vaikeampiakin juttuja kuin terveenä ollessani. Vähän päivästä ja vuorokauden ajastakin riippuu, mitä jaksan ja pystyn tekemään; välillä neulominen tuntuu melkein yhtä helpolta kuin ennenkin, välillä taas ihan perusjuttuja tehdessäkin on pakko kummastella, kun toinen käsi ei vain tottele. Esimerkiksi näiden kanssa ensimmäisen sukan kärkikavennukset tuntuivat ihan ylivoimaisen vaikeilta, mutta toisen sukan kanssa ei ollut mitään kummallista.

Joka tapauksessa haaste on kohdattu ja selätetty. Välillä täytyi pitää pitkiäkin taukoja ja neuloa vain silloin kun hyvältä tuntuu.

Haasteen nimi oli kääntösukat, jotka kudotaan onteloneuleena eli kaksipuolisena kirjoneuleena. Onneksi onteloneule-tekniikka oli minulle entuudestaan tuttua, olen sillä tekniikalla kutonut muutama vuosi sitten joitakin patalappuja. Sukat tällä tekniikalla olivat kuitenkin vähän isompi haaste, eli en missään nimessä suosittele sukkia ensimmäiseksi kokeiluksi onteloneule-tekniikan saralla. Tekniikkaa opetellessa kannattaa tehdä niitä patalappuja ensin niin kauan, että osaa tehdä onteloneuletta vaikka silmät ummessa. ;) Sen jälkeen voi ehkä harkita sukkien tekoa - sitä paitsi näiden sukkien ohjeessa oli minun mielestäni vähän huonosti selitetty onteloneuleen tekeminen, kuvalliset ohjeet olisivat ehdottomasti tarpeen, jos tekniikka ei ole entuudestaan tuttu.

Jos tekniikka alkoi kiinnostaa, googleta "onteloneule" tai mene suoraan vaikkapa Ullan sivuille tutustumaan aiheeseen! Itse taisin opetella tekniikan aikoinaan Helmiksen Neulenuoteista.

Onteloneuleella sain siis aikaiseksi tällaiset "taikasukat", joita voi pitää kumminpäin vaan!

Kääntösukat
Tehty ajalla: 1.-9.11.2012
Malli: Novita Talvi 2012 nro 31
Suunnittelija: Leena Savolainen
Lanka: Novita 7 veljestä oranssi (278) ja musta (099)
Langankulutus: 168 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 9-vuotiaalle
Muuta: Lahjaksi koululaiselle      


Novitan lehdessä oli tosi huonosti kuvattu nämä sukat, koska kuvasta ei lainkaan käynyt ilmi sukkien idea eli se, että sukat ovat "nurjalta puolelta" väritykseltään negatiivit, eli sukissa on oikeastaan kaksi oikeaa puolta eikä nurjaa puolta ollenkaan. Kaikissa lehden kuvissa oli tosiaan vain samalta puolelta kuvatut sukat. Itse ajattelin korjata tämän Novitan mokan, ja kuvata nämä sukat niin moneen kertaan, että idea tulee varmasti kaikille selväksi. ;) Kuvissa on kuitenkin siis vain yksi sukkapari moneen kertaan käännettynä ja väännettynä.

Oli näitä kuitenkin hauska tehdä, vaikkeivät helpoimmasta päästä olleetkaan! :)

Mukavaa viikonloppua! :)

15 kommenttia:

 1. Aikamoista taikuutta ja taituruutta!

  VastaaPoista
 2. Wau, onpa mukavan näköiset sukat! :) Lapasiahan olen tehnyt onteloneuleena paljonkin, mutta en yksiäkään sukkia. Hmh, pitäisiköhän laajentaa valikoimaa sukkiinkin. ;)

  VastaaPoista
 3. No jo on todella taidonnäyte ja tuloksena tosi lämpimät ja kivat sukat!
  Haasteellisena mie pitäisin tuossa pyörökutomista, "lättänää" tehden tekniikka on paljon yksinkertaisempaa.

  Kyllä sie Mari osaat ja vaikka mitä!
  Toivottavasti sairastelusi antaa jo pikkuhiljaa myöten!

  Viihtyisää viikonloppua koko perheelle, erityisesti ihanille pojillesi!

  VastaaPoista
 4. Onpa aikas hienot! Tekniikkaa en ole koskaan kokeillut, mutta ehkäpä joulun sukkakiireiden hellitettyä. Kiitos vinkeistä.

  VastaaPoista
 5. Wau, kuinka upeat sukat! Olet sinä aikamoinen mestari!

  VastaaPoista
 6. Vautsi, onpa hienot ja vaativat tekniikaltaan!

  VastaaPoista
 7. Apua, nää on ihan järkyttävän hienot! Siis hienoimmat sukat mitä oon nähny ehkä ikinä.

  Nyt mun pitää mennä lukemaan että mikä sun kädessä on. En oo niin pitkään aikaan päässy blogeihin että oon ihan pihalla ja toivon vaan että ei oo mitään vakavaa.

  VastaaPoista
 8. Wautsi mitkä sukat. Kauniit ja varmasti lämpöiset.
  Kivoja kirjanmerkkejä olet tehnyt, ehkä enkeliä kokeilen (jos kerkiin).

  VastaaPoista
 9. Aivan upeat! Tekniikka ei ole tuttu minulle, nyt kyllä heräsi kiinnostus.

  VastaaPoista
 10. Oot sinä vaan jaksanut sitkeästi neuloa, vaikka terveyden kanssa onkin ongelmia. Onteloneule tuntuu tulvahtaneen nyt suureen suosioon, vai johtuneeko siitä, että se on itselläkin nyt suunnitelmissa ja "näen" sitä joka puolella. ;)

  VastaaPoista
 11. Wau miten IHANAT. Kiitos linkistä, tuota on pakko kokeilla

  VastaaPoista
 12. Todella kauniit sukat! Viime keväänä tutustuin onteloneuleeseen ja jo silloin minun piti sitä kokeilla, mutta niin vain jäi. Mutta tästä innostuneena se kiilaa kyllä kokeilussa aika kärkeen... Ehkä jo joululomalla!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)