Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, marraskuuta 06, 2012

Lukutoukille

Ajattelin kokeilla kirjanmerkin virkkaamista, koska lähipiirissä on aika montakin lukutoukkaa, joista osalla on lähiaikoina merkkipäiviä yms. Etsiskelin netistä virkattujen kirjanmerkkien malleja, ja lopulta päädyin kokeilemaan aika montaakin, tässä lopputulokset:

.
Virkatut kirjanmerkit 4 kpl
Tehty ajalla: 4.-5.11.2012
Malli: Viuhkamainen kirjanmerkki Crochetroo, Isoäidinneliö-kirjanmerkki omasta päästä, Enkeli-kirjanmerkki Suzies Stuff, suomenkielinen käännös omassa blogissani täällä
Lanka: Novita virkkauslanka vihreä (381), sininen (116), musta (099), luonnonvalkoinen (010), Novita Tennessee luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 15 g
Virkkuukoukku: Virkkauslankaan 1,25 mm, Tennesseehen 3,5 mm
Koko: Semmoisia kirjanmerkin kokoisia
Muuta: Lahjaksi, itselle, arpavoitoksi... 

Tuo viuhkamainen kirjanmerkkimalli on tuttu aika monesta blogista, joten aloittelin ensin siitä, ohjehan löytyy suomeksi täältä Crochetroon blogista. Nättihän tuo merkki on, mutta minusta se on aika naisellinen, varsinkin kun oman lankavarastoni virkkauslangat ovat lähinnä hempeitä pastellisävyjä, eikä ihan yksivärinen musta kirjanmerkkikään oikein mielestäni sovellu siihen tarkoitukseen, mihin olin kirjanmerkkiä tekemässä. Kirjanmerkkien kuvia katsellessani Googlen kuvahaussa törmäsin muutamiin isoäidinneliö-kirjanmerkkeihin, joten päätin kokeilla sellaisen tekemistä vähän tuollaisilla maskuliinisemmillä väreillä, ja sain aikaiseksi sellaisen merkin, että se kelpaa mielessäni olleeseen kohteeseen. Ja kyllä tuo naisellisempi viuhkamerkkikin varmasti osoitteen löytää.

Kirjanmerkkejä etsiessäni eksyin Suzies Stuff -blogin Enkeli-kirjanmerkin luokse. Ohje oli luonnollisestikin englanninkielinen, mutta päätin kokeilla, kuinka virkkaaminen sen mukaan sujuu. Varmuuden vuoksi kuitenkin kirjoitin ohjetta itselleni suomeksi samalla, kun kirjanmerkkiä virkkasin, ja kun merkki oli valmis, niin siinähän oli sitten valmiina myös ohjeen suomennos! Niinpä kysyin ohjeen suunnittelijalta luvan julkaista kirjanmerkin käännöksen suomeksi blogissani, ja luvan sain. Enkeli-kirjanmerkkien suomenkielinen käännös on siis löydettävissä nyt täältä blogini välilehdestä, jos joku haluaa sitä kokeilla.

Ensimmäisen enkeli-kirjanmerkin virkkasin Virkkauslangasta 1,25 mm koukulla, mutta sitten huomasin, että alkuperäisessä ohjeessa on käytetty vahvempaa lankaa ja 3,5 mm koukkua, joten tein toisen enkelin alkuperäistä vastaavalla vahvuudella. Aika reilusti isompihan tuosta tuli. Ehkä sellainen sopiva kirjanmerkin koko olisi jotain noiden kahden väliltä, ehkä joku Kotiväki ja 2,5 mm koukku, mutta tähän hätään sellaista lankaa ei löytynyt kaapistani.

Luultavimmin pidän tuon pienimmän enkeli-merkin itselläni, mutta muut lähtevät eteenpäin jossain vaiheessa.

7 kommenttia:

 1. Nättejä ja nopeatekoisia. :) Pitäisiköhän itselläki tehät parit merkit. :P

  VastaaPoista
 2. Kivoja kirjanmerkkejä, tuota viuhkakuvioista olen joskus itsekin katsellut sillä silmällä että sitä voisi kokeilla tehdä :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja pikkulahjoja noi kirjanmerkit.
  Pörrösukkia en ollukkaan vielä kait nähny. :)
  Oispa hienoa, jos vois ottaa käytäntöön esim. palaverissa ton tavan, että jos ei jaksa kuunnella, niin alkais laulamaan. :D

  VastaaPoista
 4. Kivoja, pieniä lahjaideoita. Tuo viuhkamalli on tosi nätti :)

  VastaaPoista
 5. Todella kauniita kirjanmerkkejä, tykkään enkelistä eniten.

  VastaaPoista
 6. Nättejä ovat. Olen itse ajatellut kokeilla tuota vasenta viuhkamaista :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)