Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, marraskuuta 27, 2012

Sisustusta ja stailausta

Tässä pitkäksi venähtäneen sairasloman aikana on tullut vietettyä erinäinenkin tovi olohuoneen sohvilla (meillä on niitä kaksi, toinen kirppikseltä ja toinen roskiksesta löydetty). Siinä on ollut hyvä tarkkailla olohuonetta, jossa en kyllä yleensä muuten kauheasti vietä aikaa, eikä ole sen vuoksi aiemmin edes tullut niin kauheasti kiinnitettyä huomiota olohuoneen sisustukseen. Mutta nyt olen alkanut huomata monenlaista puutetta, suurin osa ihan käytännön tarpeita, ei niinkään ulkonäöllisiä seikkoja. Oikeastaan se alkoi reilu viikko sitten siitä, että aloin kaivata meille toista vähän isompaa sohvapöytää, joka sitten kaipasi tietysti liinaa päälleen, sitten muutama repaleinen juttu alkoi minulle irvistellä, ja kohta sohvakin näytti väärän väriseltä... Epäkohtien korjaukset ovat nyt tavalla tai toisella tekeillä tai muuten hoidossa, mutta kaikki ei suju ihan käden käänteessä.

Viimeisin irvistelijä oli nojatuoli, joka on meillä ollut 5½ vuotta. Muuten hyvä tuoli, mutta lapsiperheessä niskatyyny ei kovin kauaa kestänyt riekkumista ja roikkumista, ja niskatyynyn toinen kiinnityslenkki ratkesi jo muutama vuotta sitten. Minä varmaan tuumasin siihen, etten ala sitä "just nyt" korjaamaan, ja minne lie sitten koko irronnut lenkki ajan myötä kadonnut, ja tuskinpa olisin sitä enää saanut edes ommeltua takaisin. Isäntä on koittanut sitä tyynyä kiinnittää paikoilleen kumilenkkien avulla, mutta nekin tuppaavat aina napsahtelemaan poikki. Ja rumiakin ovat.

Tänään sitten tuijottelin rumaa mustaa nojatuolia nurkassaan ja mietin, miten sitä voisi piristää. Ja ennen kaikkea miten se niskatyyny saataisiin siinä taas pysymään nätin näköisesti eikä rumalla kumilenkillä. Siitä syntyi ajatus tehdä niskatyynylle uusi päällinen, johon voisi sitten ne uudet kiinnityslenkit nätisti ommella. Sovittelin monenlaisia kankaita kangasvarastoni kätköistä, mutta joko kangaspalani olivat liian pieniä tähän tarkoitukseen tai sitten eivät muuten vaan sopineet olohuoneen muuhun sisustukseen. Lopulta luovuin ajatuksesta "piristää" tuolia, ja käytäntö voitti - tyyny pysyy jälleen paikallaan, mikä on pääasia!

Niskatyynyn päällinen
Tehty: 27.11.2012
Kangas: Joku verhoilukangas, jonka löysin 5 v sitten palalaarista, ja jolle suunnittelin ihan muuta käyttöä, mutta en ole saanut aikaiseksi sitä ommella. Joten käytin sitten tähän. ;)
Koko: n. 60x30 cm
Muuta: Ihan kiva. 


Onhan tuo musta nojatuoli aika ankea tuolla nurkassa, kun muu koti hehkuu väreissä, mutta kun tuoli on tullut aikanaan hankittua, niin asian kanssa täytyy vaan elää. Paremmin tuo tumma niskatyyny tosiaan sopii tuohon kuin joku värillinen, ja onhan meillä noita sohvatyynyjä sitten väriläiskiksi nojatuoliinkin (kuvan sohvatyynyissä on ihan samat värit kuin meidän olkkarin matossa - tyynyt tai ainakin päälliset löytyivät muuten aikoinaan kirpparilta).


Niskatyyny näyttäisi olevan käyttäjän mielestä mieluinen. :) Mieskin tuumasi, että kankainen tyyny tuntuu varmasti kivemmalta käytössä kuin se vanha nahkainen (nahkatyyny on kyllä tuolla päällisen sisällä).

Tämä tyyny oli nyt lähinnä stailausta, mutta lisää sisustus- ja stailausjuttuja on varmastikin tulossa lähiaikoina blogiin, kunhan saan tekeleet valmiiksi saakka.

1 kommentti:

  1. Tulin pitkästä aikaa pistäytymään ja täällä on kaikkea kivaa.
    Kyllä ne pienetkin kodin kohennukset piristävät silmää.
    Sitä tulee vaan niin sokeaksi, ettei itse edes aina huomaa kunnostuksen/muutoksen tarvetta.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)