Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, marraskuuta 12, 2012

Novita Joulu 2012

Novita Joulu 2012 -lehti ilmestyy vasta huomenna 13.11., mutta minä tilasin sen sähköpostitse samana päivänä, kun Novita Talvi -lehti ilmestyi, joten sain Joulu-lehden kotiini jo tänään! Joskin lehti tuli minulle väärällä nimellä: Mari oli jostain syystä muuttunut Jenniksi, mutta sukunimi ja osoite meni ihan oikein, ja perille lehti tuli kuitenkin. Nimikömmähdystä lievitti kyllä se, että laskun loppusumma oli pienempi kuin lehden irtonumerohinta, eli olin saanut lehdestä 10% alennuksen, luultavasti siksi, että kerroin lehteä tilatessani olevani Novitan tilaaja ja laitoin asiakasnumeronikin tiedoksi. Ei siis valittamista sen suhteen. :)


Lehteä tilatessani osasin kyllä aavistaa, että tuskinpa tälle joulun teemanumerolle kauhesti sytyn, koska en voi sietää mitään "joulujuttuja" silmissäni. Olin kuitenkin erittäin positiivisesti yllättynyt siitä, että tässä lehdessä oli - ONNEKSI! - niitä jouluisia juttuja varsin vähän. KIITOS siitä! :)

Kuitenkin huomasin, että aika monet varsinkin niistä kaikkein kiinnostavimmista ohjeista vaikuttivat perin tutuilta, ja tuttuja ne ovatkin siksi, että ne on julkaistu jo aiemmissa Novita-lehdissä! Ja kas vain, niinhän tuossa kannessakin lukee: "Mukana klassikot ja uudet mallit." Jotenkin olisin kuitenkin toivonut, että ne "klassikot" olisivat olleet vaikkapa sitten sellaisia perinteisiä joulujuttuja, mummoilta perittyjä vanhoja kunnon ohjeita yksissä kansissa. Nyt nuo uudelleen julkaistut ohjeet olivat lähinnä muutama sukka-, lapas- ja pipomalli, jotka eivät minusta täytä vielä ihan "klassikon" kriteereitä.

Mutta oli tässä toki niitä uusiakin - tai ainakin minulle uusia - ohjeita.

Kuvat: Novita

Fanaattisen Angry Birds -fanin äitinä minua kiinnosti eniten tässä lehdessä nuo Angry Birds -hahmot, ja näiden lisäksi lehdessä oli myös ohje Änkkäri-pipoon, josta ei kuitenkaan kuvaa löytynyt Novitan sivuilta (josta siis nuo kolme muuta kuvaa on kaapattu). No, minähän virkkasin ensimmäiset AB-hahmot jo puolitoista vuotta sitten, eikä näiden tekemiseen kyllä ohjetta tarvita, eli siinä mielessä hahmojen ohjeet ovat vähän "turhat". Mutta varmasti on sellaisiakin käsityön harrastajia, jotka ovat ohjetta näihin hahmoihin odottaneet. :) Kiinnitin huomiota siihen, että näillä hahmoilla on ihan huovasta leikatut silmät yms., minähän olen omiin hahmoihini virkannut kaiken mahdollisen. Ei pidä mennä siitä, missä aita on matalin... ;)

Jos Novita olisi halunnut olla ajan hermoilla, niin ehkä olisi pitänyt julkaista ohjeet uusiin Angry Birds Star Wars -hahmoihin, se pelihän ilmestyi viime torstaina, ja meidän kotona on jo ensimmäiset Angry Birds Star Wars -hahmot tehty hamahelmistä ja legoista... ;)

Kuvat: Novita

Näihin söpöihin maatuska-hahmoihin ihastuin. Vaikkakin venäjää joskus opiskellut mieheni aina hermostuu, jos joku sanoo "maatuska", koska se pitäisi kuulemma lausua "matroshka" tai jotain sinne päin. Erityisesti tuo keskimmäinen hahmo noiden ruusujen kera on minun mieleeni, ihan minun värisenikin... :) Ja sopisi meidän sisustukseen. Tuo iso sininen olisi kyllä valtava, sillä on kokoa 40 cm - hui! :D

Kuvat: Novita

Sukkamalleja oli tässä lehdessä useampia, mutta minun mielestäni vain nämä kaksi sukkamallia olivat sellaisia, etten ole niitä aiemmissa lehdissä nähnyt. Voisin tikutella vaikka nämä molemmat, tykkään!

Kuvat: Novita

Asusteiden ohjeista suuri osa näytti myös tutuilta - ainakin niistä, jotka minua kiinnostivat - mutta näitä en ole muistaakseni ennen Novita-lehdissä nähnyt. Sekä Love Story -pipon ja -lapasten että punaisten Inari- ja samanlaisten mutta sinisten Tapio-lapasten suunnittelijana näkyy olevan Weranna's warehouse. Huomasinkin, että tuolta linkin takaa voi tilata noihin ja aika moneen muuhunkin lehdessä olleeseen malliin tarvikepaketin. Mielenkiintoista sikäli, että tuolla tavallahan voi päästä helposti käsityöharrastuksen alkuun. Eri asia sitten, jos on tehnyt käsitöitä aktiivisesti 25 vuotta, niin alkaahan noita tarvikkeita olla jo omastakin takaa.

Tiivistetysti lehden plussat ja miinukset:

- vanhojen mallien uudelleenjulkaisut
- ajattomat "klassikot" puuttuivat kannen lupauksista huolimatta
- mallit aika yksinkertaisia ja haasteettomia
+ muutamia kivoja neulemalleja
+ ei ole liian jouluinen lehti eli sopii ympärivuotiseen käyttöön
+ selkeä ulkoasu, kiva selailla

Päätän tämän ekstranumeron katsaukseni tähän. Toivottavasti muutkin ennakkotilaajat ovat saaneet jo lehtensä, ja huomennahan tämän pitäisi sitten olla jo ostettavissa kaupoista. :)

7 kommenttia:

 1. Mari, Jenni, ihan samaltahan nuo kuulostavat :-)

  Oih, maatuskoita (minulle nämä ovat nimenomaan maatuskoita, kun kerran sillä nimellä ne neuvostotuliaiset tltiin joskus kauan sitten; tykkään kyllä kovasti myös tuosta alkuperäisestä matrjoshka-sanasta :-)

  VastaaPoista
 2. edellisen kommentin "tltiin" = tuotiin :-)

  VastaaPoista
 3. Otin minäkin vinkistäsi vaarin ja tilasin lehden etukäteen ja sain sen myös tänään. Ja vaikka en ole Novitalehden tilaaja, sain lehden myöskin irtonumeroa edullisemmin!
  Selailu on kesken, koska tulin vastikään töistä, mutta ihan kivalta vaikuttaa.

  VastaaPoista
 4. Olet sinä kuitenkin ahkerana ollut käsityön saralla vaikka sairaanakin. Luin pitkälti tuonne alaspäin ja toivottelen paranemista tai ainakin diagnoosia sairaudellesi.

  VastaaPoista
 5. Apua, mä olin jo unohtanu ne alkuaikojen tökkäykset ja lumipallot! Yhdessä vaiheessa tuli tosi paljon yksityisviesteinä kaikkia ketjujuttuja mut mä ilmotin että en oo täällä leikkimässä, vaan sen takia että voin pitää yhteyttä mun ystäviin joista suurin osa asuu aika kaukana. Niin onneks niitä ei enää oo tullut.

  Joo, mä luinkin aika pitkälle taaksepäin mutta en löytäny mitään lisätietoja sit enää siitä sun kädestä. Sit mua alko surettaan se niin paljon kun samaan aikaan ihailin sun käsitöitäs ja mietin että mikäköhän siinä on, niin en halunnu enempää lukea :/. Toivottavasti syy selviää pian.

  Mulla ei jostain syystä näy nuo kuvat ollenkaan, tyhmää. Mutta teksteistä päätellen en jääny paljosta paitsi ilman tuota lehtistä :).

  VastaaPoista
 6. Oijoi, maatuska tai matrjoshka, molemmat yhtä ihastuttavia! Tuommoista vois melkein kokeilla, uudelle neulatyynylle olisikin tarvetta.

  VastaaPoista
 7. voi.. Olin jo ennakkoon päätänyt jättää tuon lehden välistä, mutta nyt pitää vähän harkita uusix noiden maatuskojen vuoksi..Minäkin nuo maatuskoina tunnen, vaikka venäjältä kotoisin oleva ystäväni sanoo, että se on babushka(isoäiti) tai starushka (mummo) Mistä ystävä mitään tietää? ;) Maatuska se on ja pysyy!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)