Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, marraskuuta 20, 2012

Hedelmäsalaatti

Mitä syntyy kirsikasta, sitruunasta, limestä, mangosta ja vesimelonista? Hedelmäsalaattia tietenkin!

Hedelmät olivat tosin ihan keinotekoisia puserrettuina Kool Aid -juomajauhepussiin. Minun kattilassani ne muuttuivat ihanan värisiksi ja tuoksuisiksi liemiksi, joihin upotin tietysti lankoja. Tästä on jo aikaa useampi kuukausi, itse asiassa tämän vuoden lankalauantaina noita hedelmäsalaatin aineksia keittelin. Nyt marraskuussa oli sitten aika viimein sekoittaa kaikki hedelmäsalaatin ainekset yhteen, sekoitusvälineinä 4-milliset pyöröpuikot.

Kirjoneuleliivi
Tehty ajalla: 9.-20.11.2012
Malli: Novita Kevät 2012 nro 84
Suunnittelija: Lea Petäjä
Lanka: Novita 7 veljestä Kool Aid -värjätty Cherry + luonnonvalkoinen pohja (010), Kool Aid -värjätty Lemon-Lime + luonnonvalkoinen pohja (010), Kool Aid -värjätty Mango + luonnonvalkoinen pohja (010), Kool Aid -värjätty Watermelon Cherry + luonnonvalkoinen pohja (010)
Langankulutus: 568 g
Puikot: 4 mm pyöröt 80 cm
Koko: M
Muuta: Napit Nappi-Kikasta. Tykkään! :)      


Suurenna kuvia klikkaamalla, niin näet kirjoneulekuviot tarkemmin!

Kun viime syksynä Kool Aid -värjäyskurssin käytyäni innostuin lankojen värjäyksestä, haaveilin heti tekeväni itselleni isomman vaatteen itsevärjätyistä langoista. Kirjoneule tuntui hyvältä vaihtoehdolta siksi, että siihen saisi upotettua useampia ihania värejä, eikä tarvitsisi niin paljon värjätä samaa väriä. Melkein samantien Novita vastasi toiveeseeni julkaisemalla ihanan kirjoneuleliivin ohjeen tämän vuoden kevätnumerossaan. Oikeastaan ohje ei ole varsinaisesti kirjoneuletta, vaan ohjeen mukaan olisi pitänyt ommella nuo kuviot jälkikäteen, mutta minä oikaisin siinä ja neuloin kuviot samantien, eli tämä on ihan oikeasti kirjoneuletta. :) Ohjeeseenhan on lipsahtanut myös pari virhettä noihin kuvioihin, joista toinen virhe on korjattu seuraavassa Novita-lehdessä, mutta sitä toistapa ei oltu korjattu, vaan hoksasin sen itse vertaamalla mallia ja piirrosta keskenään. Olkaahan siis tarkkoja, kun teette tätä liiviä! Tämähän on ollut varsin suosittu malli, sitä on näkynyt aika monessa blogissa.

Erikoista tässä ohjeessa oli se, että M- ja L-kokojen liivissä on pituutta noin 10 cm enemmän kuin XS- ja X-kokojen liiveissä. Minulle olisi hyvin riittänyt tuo lyhyempikin pituus, kun leveyden puolesta M-koko on sopiva, mutta toisaalta en sitten halunnut luopua tuosta keltaisesta raidasta helmassa, pienemmässä koossa kirjoneule olisi alkanut juuri sen yläpuolelta. Eli ihan tyytyväinen olen tähänkin pituuteen!

Koska en pysty nykyisessä kunnossani oikein lähtemään nappiostoksille, yritin valita liiviin napit omasta nappilaatikostani, vaikkei siellä juurikaan ole kuin yksittäisiä nappeja. Ensin mietin yksiä toisia nappeja, joita olisi ollut minulla olemassa juuri tarvittavat 5 kpl, mutta ne eivät olleet ihan "nappivalinta". Noita auringonkukkanappeja minulla puolestaan oli vain 2 kpl, mutta koska ne suorastaan huusivat päästä tähän neuleeseen, niin ei auttanut muu kuin laittaa mies käymään Nappi-Kikassa. Annoin ohjeeksi pyytää keltaisia auringonkukkanappeja, joita myydään kymmenen kappaleen pusseissa, mutta siitä huolimatta myyjä oli lähtenyt etsimään tällaisia nappeja sieltä hyllyillä olevista putkiloista. Mies oli sitten itse huomannut ne napit kassan vieressä olevasta telineestä, jossa näitä pussinappeja myydään. Vähän mulla on hyvä mies! :)

Nyt sitten tarvitaan enää tähän liiviin sopivat sukat, tietysti! ;)

Hyvää viikonjatkoa!

10 kommenttia:

 1. Ihana väripommi tähän marraskuuhun! Piristi.

  VastaaPoista
 2. Oikein osuva neule marraskuuhun!

  VastaaPoista
 3. Tuo liivi päällä ei kyllä voi olla pahalla tuulella :D Väriterapiaa!

  VastaaPoista
 4. Pirteää hedelmäsalaattia näin syksy/talven pimeyteen ;)
  Mä voin kanssa yhtyä siihen, että kyllä miehetkin osaa käydä käsityöostoksilla ;)
  Jaksuja ja voimia!

  VastaaPoista
 5. Ihana neuletakki, jälleen kerran! Olen monesti ollut jättämässä sulle tsemppikommenttia, mutta ipad on kenkkuillut blogien kommentoinnin kanssa. Nyt näyttäisi onnistuvan! Siis älyttömän paljon tsemppiterveisiä sinulle! Todella ikävää, että olet joutunut tuollaisen mystisen taudin kouriin :( Toivottavasti syy löytyisi pian ja siihen tarvittava lääkitys myös! Enkeleitä!

  VastaaPoista
 6. onpa pirtsakka. Toivottavasti mystinen tautisi saa nimen ja saat oikean hoidon.

  VastaaPoista
 7. Mahtavan värikäs ja pirteä neule!

  VastaaPoista
 8. Voi mikä herkku :) ja päivien piristys tämän harmaan sään keskellä!

  VastaaPoista
 9. Ihanan värikästä hedelmäsalaattia :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)