Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, lokakuuta 18, 2012

Yhdet vielä ja sitten lasku...

Yleensä teen neuleita vain tarpeeseen, mutta nyt näitä on tullut tehtyä ihan muuten vaan, kunhan saa lankoja muutettua mukavampaan olomuotoon. Täytynee kohta kiikuttaa näitä jonnekin pois lahjoitettavaksi...

Eilen valmistuneiden tossujen jälkeen huomasin, että käyttämääni pohjaväriä jäi jäljelle tasan sen verran, että niistä saisi yksistään yhdet pikkutossut. Joten:

Vauvantossut
 Tehty ajalla: 17.-18.10.2012
Malli: Novita Kevät 2008 nro 67
Suunnittelija: Minna Metsänen
Lanka: Novita Nalle Rooibos-värjätty valkoinen (011)
Langankulutus: 29 g
Puikot: 3 mm
Koko: Vauvan
Muuta: Myyjäisiin tms.

Tämmöiset söpöset niistä tuli tällä kertaa. :) Ihanan "vanhanaikaisen" väriset, kun lanka on värjätty teellä. :)

Äsken juuri tätä blogikirjoitusta aloittaessani puhelimeni soi, ja osasin arvatakin, millä asialla soittaja oli, koska minulle on tänä syksynä tullut Modasta kaksi näytenumeroa. Yleensä jaksan jutella puhelinmyyjälle, mutta tämänkertaisella tapauksella ei ollut niin paljoa käytöstapoja, että olisi edes esitellyt itsensä. Tähänkö on tultu puhelinkäyttäytymisessä? Nykyäänhän tuntuu olevan tapana vastata puhelimeen vaan "moi", kun kännykkä näyttää soittajan nimen. Itse olen lapsena oppinut, että puhelimeen vastataan aina koko nimellä (läheisille tutuille saatan vastata pelkästään "Mari", mutta muuten aina etu- ja sukunimellä), ja soitettaessa esittäydytään: "Mari J....... Oulusta päivää" tai työpuhelua soittaessani sanon ensin työpaikkani nimen ja sitten etu- ja sukunimeni; tutummille soittaessa sitten vähän tuttavallisemmin: "J......n Mari tässä hei!" Mutta tämänpäivänen puhelinmyyjä sanoi vain: "No niin kun sulle on tullut nyt tämä Modan näytenumero niin..." Siinä vaiheessa minäkin päätin olla yhtä kohtelias ja lopettaa puhelun varsin epäystävällisesti: "Ei kiitos, en tilaa mitään lehtiä, kiitos hei!" Okei, tämä oli jopa ylikohteliasta verrattuna puhelinmyyjään, joka ei edes esitellyt itseään. Olin itse aikoinaan muutaman kuukauden puhelinmarkkinoinnissa erään hyväntekeväisyysjärjestön palveluksessa, ja kyllä tuota esittäytymistä teroitettiin sielläkin ja sitä, että aina täytyy ensin kertoa lyhyesti millä asialla soitan ja kysäistä, onko hetki aikaa jutella. No, nyt on laitettu Otavamedian asiakaspalveluun viesti, jolla kiellän jatkossa kaiken puhelin-, posti- ja sähköpostimarkkinoinnin minulle. Kumma juttu, kun minulla on maistraatin mukaan voimassaoleva suoramarkkinointikielto ja vielä salainen puhelinnumero, että miten tuo Modan myyjä sen puhelinnumeroni onnistuu jostain aina kaivamaan. Eipä minua onneksi muut puhelinmyyjät vaivaakaan, eikä tule edes osoitteellista mainospostia, joten jospa tämän jälkeen saisin olla myös Modan taholta rauhassa. ;)

Lähdenpäs tästä taas testaamaan, mitä käsityötä jaksan tänä iltana tehdä... :)

 

4 kommenttia:

 1. Ihanat tuli näistäkin tossuista! Väri on kyllä hempeä...
  Aika kirjavaa sakkia on niissä puhelinmyyjissä... Hyvä että olit tiukkana :)

  VastaaPoista
 2. Minullakin on salainen numero, suoramarkkinointikielto ja ikinä en anna mihinkään lomakkeisiin/kyselyihin puhelinnumeroa. Useastihan sen "pakollinen" tieto, mutta näpyttelen sinne numeroita sitten satunnaisessa järjestyksessä, jos sana "salainen" ei kelpaa.... ei tule myyntipuheluita. Töissä ne ovatkin sitten todellinen riesa =(.

  VastaaPoista
 3. Söpöt tossut! Teevärjäys tekee todella sellaisen vanhahtavan värin.
  Joillain puhelinmyyjillä on vielä tapana tiukata syytä, kun en tilaa/osta/lahjoita, ja siinä vaiheessa en enää edes yritä olla kohtelias, vaan lyön puhelimen kiinni.

  VastaaPoista
 4. Söpöt tossut! En tiiä tuntuuko vaan,mutta puhelinmyyjät on mun mielestä viime vuosina muuttuneet paljon tylymmiksi. Ja jos heti jo sanot,että et tilaa,niin jäävät jankkaamaan. Kun on niin ja niin hyvä tilaus ja jos et tätä lehteä tilaa miten olisi joku muu.Nykyään en edes vastaa jos on outo numero tai jos vahingossa tulee vastattua,niin äkkiä kyllä lopetan puhelun.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)