Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, lokakuuta 19, 2012

Novita Talvi 2012

Eipä olisikaan postinkantajalla ollut tänään meidän oven taakse asiaa, jollen sattuisi olemaan Novitan tilaaja. :) Sen ansiosta luukku kolahti tänäänkin, ja sain mukavaa viikonloppu-/sairaslomalukemista.


Novita Talvi-numerosta löytyy yleensä varsin vähän neulottavaa minulle, enkä osaa tästäkään lehdestä varmuudella sanoa, tuleeko koskaan tehtyä näistä mitään, mutta oli tässä paljon kauniita neuleita, joita voisin harkita, jollei minulla sattuisi olemaan jo ennestään loputtoman pitkä puuhalista. ;)

Kuvat: Novita

Eniten taisin kiintyä tässä lehdessä sukkamalleihin. Malli 6 kirjoneulepolvisukissa on aivan ihanat värit, ja todella taidokkaasti yhdistetty yksivärisiä ja itsekseenraidoittuvia lankoja!

Malli 22 kirjoneulesukkien ohje on valitettavasti kirjoitettu miehen jalkaan, mutta koska mallikerta on vain neljän silmukan levyinen, niin äkkiäkös tuon muuttaa naisen jalkaan sopivaksi. Omiin sukkiini käyttäisin jotain muuta väriyhdistelmää, en siis ainakaan mustaa. ;)

Malli 45 kirjoneulesukat vaikuttavat myös kivoilta, mutta ihmettelen, miten nro 39 sukissa voi silmukkamäärä olla 60 silmukkaa. kun noissa toisissa nro 42 sukissa on 52 silmukkaa? Molemmissa sukissa on lanka siis 7 veljestä. Itse laitan omiin 7 veljestä -sukkiini 44 tai 48 silmukkaa ja Nalle-sukkiin mallista riippuen 48-56 silmukkaa, joten jos mallissa on 60 silmukkaa, niin lanka olisi minulla joku Nallea ohuempi Ticotico, Fabel tms. ohut sukkalanka.

Malli 31 lapsen kaksipuoleisia kääntösukkia aion melko todennäköisesti kokeilla, sillä kummitytöllä taitaa olla juurikin sopivankokoinen jalka. Annan kylläkin noottia lehden tekijöille siitä, että sukat on kuvattu vain toiselta puolelta, jolloin tämä kaksipuoleisuuden idea jää nopeasti hoksaamatta - ohjeen perusteella ymmärsin, että sukkia voi käyttää myös "nurin päin", jolloin värit ovat vain päinvastoin kuin kääntöpuolella.

Kuvat: Novita

Isommissakin neulevaatteissa oli paljon mukavia ideoita. Malli 20 palmikkotunikassa on kaunis palmikkokuvio, mutta en ymmärrä, miksi 7 veljeksen vahvuisessa neuleessa on lyhyet hihat? Minä ainakin kaipaan ensimmäisenä lämmikettä käsivarsilleni ja jaloilleni, en niinkään keskivartalolle, joten kyllä minä pitkät hihat kaikkiin talvineuleisiini haluan. Samaa voisin sanoa malli 21 liivistä, mutta kyllähän sen alle voisi sitten pitkähihaisen paidan pukea. Lehdestä poimittua: "Pitkä liivi lämmittää ihanasti, mutta ei ole liian kuuma lämpimissä sisätiloissakaan." No, ei varmaan ole lämpimissä sisätiloissa kuuma, mutta jos työpaikalla puhaltaa ilmastointi niin voimakkaasti, että siellä on oltava villatakki kesähelteelläkin (samaa valittavat myös työkaverit, eli ei ole ainoastaan minun ongelmani), niin ymmärrätte varmaan kritiikkini lyhythihaisia neuleita kohtaan. ;)

Kuvat: Novita

Onneksi pitkähihaisiakin neulemalleja löytyy. Malli 47 pitsineulejakku ihastutti minua kovasti, vaikka onkin mohairista (vai mitä se Rose nykyään mahtaa ollakaan koostumukseltaan?) neulottu. Ihanaa pitsiä on myös malli 49 puserossa. Tykkään myös malli 51 punaisesta pitsineulejakusta muuten, mutta ensisilmäyksellä näyttää siltä, kun pusero olisi puettu nurinpäin, niin vahvasti tuossa tuo sileä nurja vaikuttaa.

Kuvat: Novita

Nautin tämän lehden kirjoneuleiden ihanista väreistä! Malli 1 kirjoneuletakki on kyllä ihana, ja voisin kuvitella käyttäväni samoja värejäkin muuten, mutta ehkä tummansinisen tilalle vaihtaisin jonkun muun värin. To do -listalle menee tämä ehdolle!

Polvekeraitojen ystävä kiittää jälleen ihanasta siksak-neuleesta! Malli 3 neuletakissa on kyllä kauniit värit, ei välttämättä minun päälleni, mutta aika tavalla sellaisia minun "sisustusvärejäni". Voiko neuletakin tehdä ihan vain olohuoneen koristukseksi? ;)

Meidän olohuoneen värinen on myös malli 74 neuletakki, jossa on niin hauskasti yhdistelty erilaisia lankoja. Niin lämpimän näköinen! :)

Kuvat: Novita

Olohuoneen koristukseksi sopisivat myös malli 8 myssy ja malli 10 lapaset, ainakin väriensä puolesta. Eipä silti, on näissä kaunis mallikin.

Kuvat: Novita

Malli 28 lapsen kirjoneuleponcho näkyy olevan sen verran ison tyttölapsen päällä, että arvelisin tuon mahtuvan myös aikuiselle. Tuollainen voisi olla kyllä kiva olla olemassa kaapissa muiden käyttämättömien ponchojen seurana. ;)

Vaippahousuille ei ole enää meidän perheessä tarvetta, mutta entisenä fanaattisena kestovaippailijana (meidän lapset eivät ole käyttäneet koskaan ainoatakaan kertakäyttövaippaa edes synnytyssairaalassa!) kiinnitin näihin malli 33 vaippahousuihin huomioni. Hämmästyttävintä näissä minusta on se, että ne on kudottu Novitan Hahtuvaisesta, eli siitä huovutusvillasta, joka ei ole lankaa laisinkaan! Minullahan on tuolla erään lipaston laatikoissa valtaisa kokoelma Hahtuvaista, joten mietiskelin, josko niistä oikeasti voisi kutoa vaippahousuja vaikka lahjoitettavaksi? Tekisi melkein mieleni ihan kokeilla!


Vielä kurkistus lehden sivuille. Vaikka en ole enää moneen vuoteen viettänyt joulua, pistin kuitenkin Novitalle tilauksen marraskuussa ilmestyvästä Novita Joulu -lehdestä. Noista jouluisista malleista en välitä, mutta kiinnitin huomiota siihen, että tulevassa lehdessä on Angry Birds -malleja, kuten tässäkin lehdessä on yksi linnun malli. Tosin voin sanoa, kun minulla on jo puolentoista vuoden ajalta kokemusta noiden Änkkäreiden virkkaamisesta, että ei ne kovin kummoista taitoa tai ohjetta vaadi, sen kun virkkaa menemään omasta päästä. :) Ja siihen nähden, että tosiaankin me virkkaajat ja värkkääjät olemme jo ainakin sen puolitoista vuotta näitä hahmoja vääntäneet, Novita on näiden ohjeiden kanssa "hieman" jälkijunassa. Toisaalta uskoisin, että oma aikansa kestää saada lupa tunnetun brändin hahmojen ohjeiden julkaisuun - kun me harrastelijat teemme omaan käyttöön, niin siihen ei sen kummempaa lupaa tarvita, muuta kuin ottaa koukun ja lankaa käteen ja alkaa virkata.

Joka tapauksessa mahtava homma, että Novita ja Rovio tekevät tässä asiassa yhteistyötä, ja että nähtävästi näiden ohjeiden julkaisuun on ihan Rovion suostumus! Tässä juuri yhtenä päivänä mietin, että kun meillä Suomessa on nyt tällainen maailmanlaajuisesti menestyvä ja tunnettu yritys/brändi, niin onhan se hienoa, että menestyksestä saavat osansa myös muut kotimaiset yritykset. Tällä viikolla juuri uutisoitiin, että Fazer on tehnyt Angry Birds -karkeillaan kaikkien aikojen myyntituloksen, vaikka karkit ovat olleet myynnissä vasta muutaman kuukauden. Vaikka loppujen lopuksi yhteistyö jonkun kotimaisen lankatehtaan kanssa tuntuu ihan pieneltä verrattuna esimerkiksi Angry Birdsin sopimuksiin Nasan tai George Lucasin (Star Wars) kanssa. Mutta tästä voimme päätellä, että Änkkäreiden virkkaaminen on nyt ihan sallittua! Jään mielenkiinnolla odottamaan, millaisia Änkkäri-ohjeita tuossa joululehdessä sitten onkaan...

Päätän tämänkertaisen Novita-katsaukseni tähän. Hyvää viikonloppua! :)

6 kommenttia:

 1. Hei! Miten tilasit Novitan Joulu-lehden. Olen yrittänyt etsiä tilausohjeita klubin sivuilta, mutta ei silmään osunut...
  - Liisukka -

  VastaaPoista
 2. Liisukka: Pistin Novitan tilaajapalveluun sähköpostia. Se lehden tilaussysteemi varmaan tulee nettisivuillekin joskus lähipäivinä, mutta en luota omaan muistiini niin paljon, että jäisin odottelemaan. Sähköpostilla tilasin sen 7 veljestä -lehdenkin, ja perille tuli.

  VastaaPoista
 3. Kiitos muuten tästä. olen ihan närkästynyt, etten ole vielä saanut tätä tilaamaani lehteä postista! Toivottavsti se maanantaina tulee, muuten olen tosi tosi vihainen!

  VastaaPoista
 4. Hei, blogini kommenttiloorassa löytyy tiedot langasta, josta kyselit! :)

  VastaaPoista
 5. Kiva aina lukea kattava Novita-katsauksesi kun itselle ei lehteä tule eikä Novitan langat muutenkaan ole tuttuja. Ostan kyllä aina lehden mut en taida tarkemmin lukea...

  VastaaPoista
 6. Kiva Novita-katsaus! Halusin googlettaa ovatko muutkin olleet lehdestä samaa mieltä. Jostain syystä minustakin nimittäin tuntui, ettei lehdessä ollut kovin paljon sellaista todella houkuttelevaa neulottavaa. Kirjoneulesukkakilpailussa toiseksi tulleisiin kettusukkiin (s.8) kyllä rakastuin oitis, mutta niiden ohjetta ei sitten tietystikään ollut lehdessä, eikä Novitan nettisivuillakaan. Nyyh.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)