Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, lokakuuta 26, 2012

Talvi

Talvi on tullut!


Kuopus on odottanut talvea jo pitkään, hän kun on meidän perheen talvi-ihminen. Satoihan täällä jo 16.10. hieman lunta, mutta se ei vielä jäänyt maahan toisin kuin eilen illalla satanut lumi. Sanoinkin illalla miehelleni, että täytyy käyttää poika vessassa aamulla ennen kuin päästää hänet ikkunan luo, muuten lirahtaa pissat housuun innostuksesta. ;) Aamulla sitten sanoin pojalle, että käypäs katsomassa ikkunasta ulos. Ja niin alkoi ensin pomppiminen sohvalla, sitten pomppiminen olohuoneen lattialla: "Talvi on tullut, talvi on tullut, talvi on tullut, talvi on tullut...!" Eipä ole yhtenäkään aamuna sujahtaneet vaatteet niin nopeasti pojan päälle tai uloslähtö sujunut niin vauhdikkaasti ja nurisematta kuin tänään. Ja omituisen kauan pojat ulkona tänään viihtyivätkin, yleensä ovat jo hetken päässä pyytämässä päästä sisälle.

Kuopus suunnitteli jo muutama viikko sitten, mitä hän tekee sitten, kun talvi tulee:

- Äiti, sitten kun tulee talvi ja mää meen ulos ja teen lumiukon, niin saanko mää sitten jääkaapista yhden porkkanan sille lumiukolle?
- Kyllä sää varmasti saat.
- Mutta äiti, kun mää oon tehnyt sen lumiukon, niin jos mää soitan meidän ovikelloa, kun mää en saa sitä meidän ovea ite auki, niin tuutko sää aukaseen mulle sen oven ja antamaan sen porkkanan mulle sieltä jääkaapista?
- Kuule, me voidaan tehdä niinkin, että laitetaan se porkkana sulle taskuun jo valmiiksi silloin kun lähdet sinne ulos tekemään lumiukkoa.
- Tuo oli kyllä hyvä ajatus, äiti!

Tänään sitten kaiveltiin jääkaapista porkkana. Ennen kuin ulos asti päästiin, niin porkkana ehti mennä poikki. No, ei kun uusi porkkana matkaan, mutta eikös sekin katkennut eteisessä. Kolmas porkkana pääsi ehjänä ulos saakka, mutta kun pakkasta oli -3 astetta, niin eihän siitä lumesta sitten lumiukkoa saanut tehtyä. Kuopus ei ollut kuitenkaan jäänyt asiaa harmittelemaan, vaan oli sitten syönyt taskustaan sen porkkanan ulkona. ;)

Meillä muuten kuopuksella on nykyään perinne, että kun katsotaan yhdessä elokuvaa, niin hänellä pitää olla aina naposteltavanaan elokuvaporkkana. ;) Paitsi lauantaisin, silloin meilläkin on karkkipäivä.


Tätä tulilatvaa olen yrittänyt saada hengiltä ja jättänyt sen parvekkeelle enkä ole kastellutkaan sitä ainakaan kahteen kuukauteen. Kovasti se kukkaa pukkaa, vaikka luntakin jo näkyy tuossa pöydällä kukan takana. En jaksanut tätä enää hoitaa, mutten raaski kukkivaa kukkaa nakata roskiinkaan. Saa nähdä, kukkiiko tämä mokoma talven ylikin. ;) Sisällähän meillä ei kasveja olekaan, eikä myöskään tule, jos asia on minusta yhtään kiinni. Leikkokukkia korkeintaan, jolleivät ole kovin pölyttävää sorttia.

Ihanaa talvista viikonloppua kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Taisi kuopuksellasi yhtä riemukas päivä kuin meidän naapureiden lapsilla! ;) Aina kun pihalle pyörähti, niin kuului erityisen iloisia lasten ääniä ja kaikenlaisia lumileluja näytti jo löytyneen.

    Onpa tuossa edellä komeat palmikkosukat! Aikamoinen palmikoiden vääntäminen niissä onkin ollut.

    VastaaPoista
  2. Mä laitoin raakasti kukkivat kesäkukat roskiin lumen alta :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)