Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, lokakuuta 27, 2012

Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista

En ole pariin vuoteen jaksanut osallistua Sukkasatoon tai muihinkaan vastaaviin tempauksiin, mutta Google Readerissa seuraan yhä joitakin tempauksia, ainakin tuota Sukkasatoa. Sieltä saa välillä hyviä ideoita omillekin sukkapuikoille myös niiltä käsityöharrastajilta, joiden blogia en itse seuraa. Nyt en muista, kenen sukkasatolaisen tekemänä näin pari viikkoa sitten hienon Pihlaja-setin, mutta idea oli niin loistava, että päätin itsekin matkia sitä. Tosin siinä näkemässäni setissä sukat olivat kokonaan kettu-kirjoneuletta, ja settiin kuului vielä lapaset ja pipokin (muistaakseni). Itse tein näihin sukkiin ainoastaan pienen kettu-raidan:

Pihlaja-sukat
Tehty ajalla: 24.-26.10.2012
Malli: Perussukka kettu-kirjoneuleraidalla, katsottu mallia karkkipaperista
Lanka: Novita 7 veljestä punainen (549), keltainen (268), luonnonvalkoinen (010) ja musta (099)
Langankulutus: 73 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: n. 30
Muuta: Lahjaksi menossa Pihlaja-karkkipussin kera   

Alkuperäisessä suunnitelmassa ketturaita olisi ollut korkeampi ja ketut isompia, mutta jouduin vähän pienentämään kettua, koska keltainen lanka uhkasi loppua kesken. Itseasiassa se loppuikin kesken, joten jouduin taikomaan sitä lisää ikäänkuin tyhjästä - jääköön tekijän salaisuudeksi, miten niitä taikoja tehtiin. ;) Helpointa olisi ollut toki taikoa uusi kerä tuosta lähikaupasta, mutta pyrin nyt ainakin jonkin aikaa tekemään neuleet niistä langoista mitä kaapista löytyy, vaikken missään varsinaisessa langanostolakossa olekaan. Huomaan, että käsityön tekeminen on mielekkäämpää ja saa käyttää enemmän luovuutta, kun materiaali on rajallista - uuden langan ostaminen on jotenkin liian helppo ratkaisu. ;) Joka tapauksessa sukista tuli nyt tällaiset, ja ihan noista kyllä tuon karkkipussin kuvan tunnistaa.

Voi miten ihanaa oli neuloa ihan vaan perussukat! Tällaisia yksinkertaisia käsitöitä jaksan nyt tehdä paljon paremmin kuin monimutkaisia.

Kiitos myös paranemistoivotuksista! Parisen viikkoa pitäisi vielä odottaa kuvauksiin pääsyä, ja jos tämä on sitä mitä kaiketi eniten epäillään (tai ainakin itse epäilen, ja sama ajatus on vilahtanut lääkärin kirjoittamissa lähetteissäkin), niin eiköhän niistä kuvista sitten jo jotain pitäisi näkyä, vaikka senkin jälkeen on varmasti vielä pitkä tie varsinaisen diagnoosin ja hoidon saamiseen. Mutta näillä mennään mitä on annettu. Olo vaihtelee päivästä ja viikosta toiseen, toiset oireet jäävät vähän vähemmälle ja toiset puskevat enemmän esiin. Kyllä täällä kotona ihan kohtalaisesti pärjää, kun tietää tämänhetkiset rajansa. Lasten syyslomaviikko on syönyt tavallista enemmän voimia, mutta on se yhdessäolo myös antanut paljon iloa, vaikkei olla paljon kotoa kauemmas päästykään.

Ihanaa viikonlopun jatkoa - huomenna saa nukkua tunnin pidempään tai vaihtoehtoisesti tunti lisää käsityöaikaa! ;) Muistakaa myös äänestää! :)

18 kommenttia:

 1. Makeat sukat! ;) Erilaisia kettusettejä pyörii tuolla FB:n käsityöryhmissä aika paljonkin, melkein voi sanoa villitykseen asti. Minä olen vähän vierastanut sitä, mutta nyt tuli mieleeni, että voisinhan tehdä minäkin kummitytölle tuollaiset ja lähettää sitten karkkipussin kanssa sinun tapaasi. Noo, harkitaan, minulla on kirjoneulelapaset hänelle aloitettuna, mutta langat eivät taida riittää... ;D

  VastaaPoista
 2. Matleena: Minullapas onkin mennyt kokonaan tämä kettuvillitys ohi, kun en Facebookissa ole, ja mikäli minusta riippuu, niin en tule sinne myöskään koskaan menemään. ;)

  VastaaPoista
 3. Kivat sukat, kyllä niistä karkit tulee mieleen!

  VastaaPoista
 4. Mari, en minäkään aikonut sinne FB:iin mennä, mutta niin vain sieltä itseni löysin. ;DD Ja siellä nyt ollaan! ;D

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti saat sairauteesi selvyyttä ja apua. Ihanat kettusukat.

  VastaaPoista
 6. Minä olen tehnyt aikoinaan myös Kettulapaset: http://blogit.mtv3.fi/villapallo/2010/03/26/karkkikuvioita/

  Kivat nuo sinun sukat!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanat sukat. Mukavaa syksyä ja alkavaa talvea. T: Jonna

  VastaaPoista
 8. Ihanat sukat! Kettukarkit on yksiä mun lemppareita. Harmi, kun en oikein osaa tuota kirjoneuletta...

  VastaaPoista
 9. Kettukarkinhimohan tässä iskee, kun näitä sukkia ihastelee. :)

  VastaaPoista
 10. Aivan ihanat sukat! Vierailen ekaa kertaa blogissasi ja tykkään kovasti :)

  Hedda

  VastaaPoista
 11. Ei vitsi miten hienot, vaikka en kyseisistä karkeista tykkääkkään :) Mutta silti! Upeat!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)