Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, lokakuuta 12, 2012

Ristipistoja ja muuta perjantaihöpinää

Hassua, että juuri kun pitkästä aikaa taas innostuin ristipistoista, ja oma terveydentila sallii niiden tekemisen paremmin kuin vaikkapa neulomisen, niin sitten niitä ristipistoja alkaakin tulvia sisään ovista ja akkunoista. ;) Eilen tuli paketti Margarethalta, ja tänään tavallaan samalta suunnalta, mutta ihan eri kanavaa pitkin:


Äitini tuli tänään käymään, sillä meidän koululainen on ollut pari päivää kuumeinen, ja minun piti päästä tänään lääkäriin, enkä uskaltanut jättää koululaista kotiin yksin useaksi tunniksi. Äiti olisi muutenkin tullut lähiaikoina meille, joten rohkenin pyytää häntä senkin vuoksi ajamaan aamuhämärissä 150 kilometriä. Jäin kyllä taas kerran selkeästi saajapuolelle tämän vierailun osalta, sillä sain paitsi lapsen hoidon myös pakastimen täyteen marjoja, ison pussillisen omenoita, koko perheelle monenmoista muutakin herkkua, ja odottipa täällä kotona lämmin keittokin hellalla, kun palasin lääkäristä, tosin siihen kaivoin tarvikkeet ihan omasta pakastimesta, kun tein aamulla tilaa niille marjoille. ;) Ja lisäksi sain vielä tämän ristipistopakkauksenkin. :)

Tämähän on alunperin Margarethalta jollekulle tullut tai tilattu, ja tämä joku ei ollut sitten vissiin kokenut pakkausta itselleen tarpeelliseksi, joten hän oli antanut sen seurakunnan lähetyssihteerin matkaan, josko hän löytäisi sille halukkaan ottajan. Näitä pakkauksia oli sitten ollut useampikin tarjolla jossain lähetystilaisuudessa, joissa äitini nykyään hyvinkin ahkerasti kulkee. Äiti oli ottanut yhden pakkauksen minulle ja jotakin tästä myös lähetystyön hyväksi maksanutkin. Katsoin heti tuota liinan kuvaa ja tuumasin, että taisi äiti valita kuvan ihan omien mieltymystensä mukaan, sillä kyllä minä tämän voisin äitini pöydälle kuvitella enemmän kuin omalleni. ;) Sellaisen vihjeenkin olin kuulevinani, että josko hän tämän sitten saisi takaisin vaikka 70-vuotislahjana tai äitienpäivänä ennen sitä. Hetken mietittyäni tajusin, että eihän tässä ole tosiaan enää kuin yksi äitienpäivä ennen äitini 70-vuotispäivää! Eli ehkä tämä pitäisi sitten laittaa työn alle lähiaikoina, jos meinaa reilussa vuodessa saada tämän valmiiksi.

Toisaalta, jos tätä ikävällä tavalla siunaantunutta ylimääräistä käsityöaikaa alkaa olla enemmältikin, niin saahan näitä puuhapakkauksia minulla kaapissa olla. Tänään jatkettiin sairaslomaa taas kolmella viikolla, näin ollen reilun viikon päässä odottanut vuosilomakin siirtyi hamaan tulevaisuuteen. Ensimmäistä kertaa verikokeissa näkyi "jotain", mutta niin vähäistä, että asia menee lähinnä seurantaan, eli kokeissa näkynyt arvo oli juuri ja juuri raja-arvon yläpuolella. Ei siis tullut vastausta vielä siitäkään. Sen sijaan Oysista tulee lähipäivinä tieto, milloin pään magneettikuvaus on, ja jos olo pahenee ratkaisevasti, niin sitten suuntana on neurologian päivystys. Työterveyden puolella sitten tutkitaan veriarvoja ja sen sellaista. Näillä mennään! Eiköhän tässä lääkärit tee sen minkä voivat ja mitä resurssit antavat myöten. Tiedän myös, että varmasti ne toiset, jotka ovat jonossa kuvauksiin ennen minua, ovat samanlaisessa tai pahemmassakin tilanteessa ja varmasti pidempään odottaneet, enkä minä voi heidän ohitseen mennä. Kun ei tässä varsinaisesti hengenhätää ole, ainoastaan erittäin huono olo suurimman osan ajasta.

Olen tässä arponut pitkään, lähdenkö käymään Oulun Kädentaitomessuilla viikonloppuna. Alkuperäinen tarkoitus oli, että äitini lähtee sinne mukaani, mutta hän sitten päättikin lähteä jo tänään takaisin kotiinsa. Ja muutenkin arveluttaa lähteä tässä kunnossa yhtään mihinkään. Mutta mieltäni jäi kaivelemaan eräs possu, jonka olisin halunnut ostaa viime vuoden messuilta, mutta sitä ei siellä silloin ollut, enkä sitten muistanut mennä seuraavaan myyntitapahtumaan, jossa myyjä oli täällä Oulussa. Niinpä laitoin hänelle tänään tekstarin, että mahtaako hänellä olla yhtään possua matkalla Ouluun, koska tuloni messuille riippuu nyt ihan siitä. ;) Ja kuulemma kaksi possua hänellä on mukanaan ja voi laittaa toisen niistä minulle jemmaan. Siispä possu ratkaisi asian, ja messuille menen jompana kumpana päivänä. Mutta mitään pitkää shoppailureissua siitä ei voi tällä kertaa tulla. Ketkä lukijoistani ovat aikeissa mennä messuille ja kumpana päivänä? Ja haluaisiko joku yksinäinen shoppailija kenties tehdä toiselle yksinäiselle, mutta hieman huonovointiselle shoppailijalle seuraa, vaikka kahvi/teekupposen ääressä? ;)

Vielä loppukevennyksenä Oulun ehkä tämänhetken kuumin puheenaihe, ainakin meidän mielestä, koska puheenaiheen kohde näkyy suoraan meidän olohuoneen ikkunasta, ja ovat varmasti monessa kuvassa vilahtaneet taustalla täällä blogissakin, ainakin niissä kuvissa, joissa valmis neule on kuvattu parvekkeella:


Meillä oululaisilla on nykyään omat kaltevat tornimme. Vanhoja SOK:n myllyn siiloja on koitettu viime aikoina räjäyttää moneenkin otteeseen. Tässä parin viikon takaisessa videossa Kalevan sivuilla pari tornia kaatuu niin tyylikkäästi, etteivät edes Hollywoodin tietokoneilla tehdyt tehosteetkaan vedä tälle vertoja. Sen jälkeen räjäytykset ovat olleet lähinnä fiaskoja, ja tänäänkin paukahti kunnolla taas kahdesti. Tulos näkyy näissä meidän parvekkeelta otetuista kuvista, ja jysäytykset tuntuivat kyllä meilläkin asti. Ja näkyypä Kalevan sivuilla olevan videoitakin elokuvien jatko-osamaiseen tyyliin: Osa 1 ja Osa 2. Jäämme odottamaan loppuhuipennusta, milloin se sitten tuleekin. Isäntä meinasi, että jätettäisiin nämä siilot tällaiseksi, niin saataisiin Ouluun uusi turistirysä - minä tuumasin, että "turistirysä" ei taida tarkoittaa sitä, että nähtävyys rysähtää turistin päälle... ;)

Hyvää viikonloppua!

 

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen ristipistotyö tiedossa, mutta taitaa olla aika isotöinen, riittää vähäksi aikaa hommaa. Itsekin mietin noita Kädentaitomessuja, mutta on sen verran rankat (=hullut) työpäivät menossa että jätän messut väliin.

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva tuo ristipistotyö. Minäkin luulen että tuo on isotöinen. Voimia Sinulle noihin tutkintoihin. On se ihanaa, kun nykyisin terveydenhoito ja tutkimus on niin kehittynyttä.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)