Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, lokakuuta 04, 2012

Lehtien lentelyä edelleen

Lehdet lensivät jo alkuviikosta (ks. ed. postaus), ja niin niitä lentää vieläkin. Osasin kyllä odottaa lehtikasaa tänään, sillä torstai on yleensä viikon paras lehtipäivä, tulee monta odottamaani lehteä, vaikkakaan en itse niistä maksa mitään. ;) Eli kolme ilmaisjakelua ja yksi työnantajan maksama lehti.

Kotimaa (juurikin se työnantajan kustantama lehti) ilahdutti minua tänään suuresti tällä jutullaan:


Kuvassa juttu näkyy aika pienenä, mutta kokeile tätä linkkiä, josko siitä juttu vähän suurenisi, niin pääset sinäkin lukemaan. :)

Minusta tuossa jutussa mainituissa rukoushuiveissa on kaunis ajatus: huivi toimii lohtuna sairastuneelle tai surun koskettamalle, ja lohtuhuivin saajan puolesta on tekijä rukoillut ainakin huivia aloittaessaan. Minusta tuo sopii kyllä kaikkiin hyväntekeväisyysneuleisiin, sillä aivan varmasti jokaiseen hyväntekeväisyyteen lahjoitettuun käsityöhön on liitetty paljon toiveita ja kauniita ajatuksia lahjan saajan hyväksi - ja minä ainakin uskon, että Taivaan Isä kuulee nekin toiveet, ajatukset ja huokaukset, vaikkei niitä olisi erityisesti edes rukouksiksi ajateltu.

Itse olen saanut viime aikoina paljon viestejä erityisesti työkavereilta, että minun puolestani rukoillaan. Koen jotenkin niin omakseni Paavo Ruotsalaisen kirjoittamat sanat: "Jos et taija rukoilla, niin ikävöi, jos ett taija ikävöijä, niin sairasta Herrallen, vaikka et mitään vastausta tuntisi moneen aikaan." Tai kuten yhdessä minulle rakkaassa Siionin virressä lauletaan: "Rukoilla jos en osaisikaan, / niin ikävöidä häntä saan, / saan sairastaa taas sylissänsä. / Käy, Herra, meitä siunaamaan." (SV 314:3)

Tänään lähti lähete Oysin neurologian puolelle pään magneettikuvaukseen, mutta voi mennä aikaa, ennen kuin kuvaus tehdään. Huomenna otetaan vielä ainakin yhdet verikokeet erään aika epätodennäköisen sairauden poissulkemiseksi, mutta kun tätä koetta ehdotin, niin lääkärikin myönsi, että tässä vaiheessa aletaan kyllä jo tutkia ne epätodennäköisetkin vaihtoehdot. Asiat etenevät hitaasti, mutta etenevät kuitenkin. Kunpa vain tutkimuksiin pääsy etenisi nopeammin kuin tämä sairaus, sillä ei tämäkään ole paikalleen jämähtänyt eikä missään nimessä osoittanut merkkejä paranemiseen päin.

Mutta palataan vielä lehtien pariin. Tuo Kotimaan käsityöjuttu vain herätti minussa niin paljon ajatuksia, hyväntekeväisyysneuleet ovat niin lähellä sydäntäni!


Lääkärireissulta palatessani kävin tuossa tien toisella puolella kioskilla, josta bongasin Suuri Käsityölehden "ota yksi maksa kaksi" - tai jotain sinne päin - kimppatarjouksen, eli siinä oli uusin SK sekä viime helmikuun lehti samassa paketissa. Tuon helmikuun lehden olenkin aikoinaan lukenut kirjastossa, eikä siinä ollut kauheasti mitään innostavaa, mutta olihan siinä kuitenkin muutama kiva lapasmalli. Tuosta lehdestä löytyy myös junasukkien ohje, mikä on siinä mielessä hyvä asia, että minulla tuppaa nuo netistä printatut ohjeet aina katoavan vähän sinne sun tänne (ovat kyllä tallessa täällä kotona, mutten koskaan muista, että missä ja miten rypyssä ja repaleisena...), joten nyt kun ohje on lehdessä, niin pysyy ainakin tallessa. Tai onhan se ohje toki netissäkin tallessa. :)

Uusimmassa SK-lehdessä oli jotain kivaa, vaikka ostinkin lehden ihan kuin sian säkissä selailematta sitä ensin (se oli siis muoveissa tuon toisen lehden kanssa):


Tässä on varsin hauska hameen idea! Vanha pitsiverho on värjätty pesukonevärillä, ja sen jälkeen ommeltu hameeksi. Pitäisikin kurkata eräitä vanhoja pitsiverhojani, olisiko niissä hameainesta...


Pitsihameita lisää, nämä ovat virkattuja! :) Siis sitten kun mulle tulee se kutsu Linnan juhliin, niin tällaisen iltapuvun ehdottomasti virkkaan. ;) Muulloin ei taida oikein olla käyttöä, kun näitä juhlia ei niin hirveästi meikäläisen elämässä ole.


Kirjoneulesukkakilpailu on ratkennut! Juuri tänä aamuna kävin selailemassa SK:n nettisivuja ja etsimässä tietoa kisasta, mutta silloin siellä ei vielä ollut mitään aiheeseen liittyvää. Mutta iltapäivälläpä oli jo, käyhän katsomassa sieltä 10 parasta kirjoneulesukkaa! Oma sukkaparini ei sijoittunut kymmenen parhaan joukkoon, mutta mielenkiintoista on, että näissä voittajasukissa on aivan samanlainen värimaailma kuin omissa Joulusukissani. Paitsi että, kuten miehenikin osuvasti ilmaisi: "Onhan nuo paljon paremman näköiset kuin ne sun sukat". ;) Kauniit sukat voittivat, ja upeita ovat muutkin palkitut! Onnea kaikille palkituille sukankutojille! :)

Vaikka omat sukkani eivät kisassa pärjänneetkään, lupasin julkaista ohjeen blogissani. Sukan kuvaa tai tätä linkkiä klikkaamalla pääset tutustumaan Joulusukkien saloihin. Linkki löytyy myös blogini sivupalkista. Jätäthän kommenttia blogiini, jos toteutat sukat tällä ohjeella. Omaan käyttöösi ja pukinkonttiin näitä saa neuloa, mutta ei kaupalliseen käyttöön.


Hyvää viikonlopun odotusta sinulle!

 

6 kommenttia:

 1. Kiitos, kun luovutat sukkaohjeen meille muillekin.

  VastaaPoista
 2. Olin unohtanut tyystin,että olisin sulle joskus puseron ommellut.Yllätys oli positiivinen,kun luin peepeen blokista sun kommentin.Vanhuus ei näköjään tule yksin,kun asia alkavat unohtua. Voimia sulle ja toivottavasti syy löytyy pian.

  VastaaPoista
 3. Pitkästä aikaa minäkin täällä kurkkailemassa.
  Ikäviä nuo "eipä, juupa asiat" terveytesi/sairautesi asiassa, mutta jospa niihin löytyy ratkaisu ja lääkkeetkin mitä pikimiten.
  Voimia sinulle jaksamiseen!

  VastaaPoista
 4. Tosi kivat nuo suunnittelemasi sukat! Kiitos ohjeesta otin sen talteen.

  Voimia sairasteluun.<3

  VastaaPoista
 5. Kauniita sukkia on runsainmitoin. Samoin kuin nuo sinunkin joulusukkasi.
  Mutta kai niitä voi muulloinkin pitää kuin jouluna ?

  VastaaPoista
 6. Ihastuin itsekkin tuohon Kotimaan artkkeliin ja se rukoushuivi ajtus on upea.

  Ole turvallisella mielellä,sinua kantavat ikiaikaiset käsivarret.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)